Log in

View Full Version : El Captain to Sierra Update?

branoy
13-01-2017, 02:07 PM
Poz ljudi, da li bi ja mogao ovo izvesti, imam El Captain sa Cloverom, na Intel i76700k hackintosh (znaci, dali bi mogao otici gore na About MAC OS X , i klik update to Sierra ? i dali ce to raditi tako, i hoce li sve ostati na disku moji podatci i fajlovi? i kad botujem opet da se pokrece , da ne treba sta instalirati jos? Kontam Sierru radi onih au plugina motu machfive 3 , bpm, i to sto ne radi taj Lib na El Captain>? ili radi i kako? Ostalo mi extra radi na El Captain, i Logic, i plugini sto sam dodao da ih ne nabrajam, neke osnovne.

ThommasSRB
16-01-2017, 11:44 AM
Nije bitan samo procesor, bitna je i ploca a ako imas i noviju grafiku tu si u problemu. Na tonymacx86 sajtu imas direktno uputsvo za updejt. Cesto to nije bas tako pa se desi da ako nemas backup moras da odradis reinstal... Ako ti radi uzivaj jer ako se upustis u instalaciju a ne pogledas sve aspekte da ce te zeznuti (bez obzira da se to ne desi), bice muka i smaranja istalacija ponovo svega. Inace moj neki nacin je nova instalacija kada objave OSX updejt sam uvek skeptican i uradim samo da vidim jel moze sa prethodno pomenutim backupom. Inace sam na Sierri i radi mi sve sto koristim (maltene sve sto i nema eksluzivno ime). Ako imas nekih muka javi se.
Pozdrav!

Sent from my iPhone using Tapatalk

branoy
17-01-2017, 06:46 PM
el captain radi savrseno. nikad bolje os x i sve u njemu max mi nije radilo kao sad na ovom kompu. imam i7 6700k, asus Z170-a plocu, ddr4 3200mhz lxp, grafa crna ona gtx760, ssd-i, itd.

imao sam pre komp intel quad 9300 i p5q, super kom, ali tad nije bas sve u os x funkcionisalo full, tipa restaert , shutdown, dvd player, itd neke sitnice.
dok na ovom sve radi max

treba mi samo sistem koji moze one lib plugine ,

cubaudio
18-01-2017, 12:20 AM
Ja na mac-u ne pomisljam da predjem na sierru sa el captian-a. Bagovit i nepotreban update OS-a za sada

branoy
18-01-2017, 05:51 AM
aha, znaci nije sierra bas oke? a jesi skontao kako lib one da bi radili oni plugini sto sad ne znam sta i kako na el captain?
sto se tice el captaina stvarno sve petica. eto samo to mi hvali

cubaudio
18-01-2017, 10:55 AM
Nisam petljao sa lib zato sto sam jednom prilikom zamalo srusio sistem. Jednostavno neki plugovi koji se tako krekuju zaboravio sam da postoje ;)
KOga nema bez njega se mora i moze :)
Strpi se sa Sierrom to je korak nazad u ovom momentu.
Pozdrav

ThommasSRB
20-01-2017, 06:48 PM
Moze lib pluginovi samo mora da se iskljuci SIP(System Integrity Protection(valjda)) jedna komanda u terminalu. Ja iskljucio meni sve radi sem eventide instalacije installer zeza nesto a nisam imao vremena da raspakujem da vidim sta je problem pa da sredim. Asus je malo zeznuta ploca za hackintosh ja iskljucivo koristim gigabyte a sto se tice grafike radice ti bez problema. Meni se sierra pokazala bolje od el capitana nekako mi je fluidnija a mislim da je u logicu x novi updejt koji je doneo multitreading opciju bolji na sierri nego na el capitanu. Ali sve je to subjektivni osecaj.
Pozdrav!

P.S. nisam te pitao jel koristis overkloking na hackintoshu?
Moze da se namesti ako budes isao u tom smeru da ti treba ali za audio produkciju to sto imas na stock frekvencijama je bomba... ja sam na i7 5820k, 16gb kingston furry rama, x99-ud7 ploci, r9 280x grafika i 10Tb hddova. Klokovao dosta dosao do nekog pozamasnog broja u geekbench testu ali se vratio na stock.

Sent from my iPhone using Tapatalk

branoy
21-01-2017, 12:24 AM
posalji mi u inbox tu liniju da to iskljucim i da odradim lib, msm taj info kad ga pastiram brzi restart. ne trebaju mi svi plag ,samo neki da imam.

overclock nisam radio, jako, nemam gde ni sa ovom snagom , a naguram sve zivo.. mada u biosu u postavkama je ukljuceno za hackintos ono da se sistem sam klokuje, do 4.2mhz i ram ne 2100 nego da izvlaci koliko i pise na ramu 3200mhz. i to radi bez problema, hladjenje dobro ne oseti ni malo.
Asus je uvek bio u samom vrhu ploce, i na proslom i na ovom radi to sve max. bios podesavanje laganica. ploca uparena s pram procesora za tu familiju.

prosla stara p5q nisam mogao ko ovu samo podesi bios i ide. nego morao
updejtovati pre 7-8 godina hakerski bios za nju i sve islo svaki os x od tamo 10.3.3 ili 10.4.1 ne mogiu se setiti prvih intel verzija, uvek sam ih sve pratio i presao sve. radilo sve sto je trebalo za muziku i sistem . do evo sad tog el captain na novoj masini
poz thnx:)