Log in

View Full Version : Studio RSL Control Room C & Booth C

NLP
29-12-2016, 04:17 PM
U studio RSL u SLO/ Novo Mesto, se je preselio ovaj mobilan studio:
http://rumski.com/forum/showthread.php?t=48096

Sada je to Control Room C i Booth C.

Trebala se je kontolna dograditi jer je bila prije manja, nekoliko kozmetičkih popravka i mnogo bas absorpcije (nekoliko tona), napravila se i manja snimaonica.

Nekoliko sličica.

NLP
29-12-2016, 04:18 PM
...

Dexxy
30-12-2016, 09:57 AM
Extra

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

jocasrb
30-12-2016, 03:26 PM
Nisam strucan da kazem da li je dobro preracunato, da li je efektivno ili bilo sta slicno...al mogu da kazem da mi se bash svidja kako izgleda taj enterijer :)

NLP
30-12-2016, 09:30 PM
Rezultati so veoma dobri.
Iako je betonska soba - kontrolna, dimenzija: 4,45m X 4,23 (u suštini modalno podvajanje!) X 3,7m čak je i Anssi Hyvönen od Amphion zvučnika bio impresioniran kako zvuči njihov največi sistem, bio je na otvorenju.

Može se vidjeti merenje.
Niske i srednej niske frekvencije su podignute, jer tako želi klijent, na waterfall slici se može vidjeti da je modalno zvonjenje veoma dobro zminimalizirano (ono veoma ispod je za seizmografe, ima uvijek nešto poremečaja iz okoline ako nije veoma skupa soba u sobi).

Iako je "Booth C" malen (nepravilnih oblika): cca. 4,45m X 3,91m X 3,7m napravljen je da i bubnjevi vrlo dostojno "zvuče".

Uvijek je potrebno kad se ide za relativno više novca, da je interijer lijep (barem klijentu :)) i da on sam nudi i dobru akustiku.
Sve što se vidi, su preračunati difuzni elementi, ništa nije samo za "oko".
Absorpcija je sakrivena.

jocasrb
01-01-2017, 11:47 PM
nisam ni posumnjao..:D bash lepo

a da pitam u vezi onog metalnog dela iza racunara:

https://s29.postimg.org/ue6fg9m9j/ae_sad_da_vidimo.jpg

da li ta stvar (nzm kako se zove) ima funkciju diffusora ili nesto totalno drugacije? posto vidim da ima milion rupica (mozda i nasumicnih) pa mi je zbog toga ta pretpostavka

NLP
02-01-2017, 05:31 PM
To ti je policilindrični binarno amplitudni diffsorber, tri komada.
Znači imaš površinu koja je perforirana sa psevdo slučajnom sekvencom (npr. MLS) i onda ju saviješ u policilindar. Izza je zaštitna tkanina a izza krivuljasto izrezana kamena vuna a izza vune membranski absorber.
Tako dobiješ razpršenu refleksiju iznad 1000hz i odličnu širokopojasnu absorpciju od npr. 20Hz nagore.

jocasrb
02-01-2017, 10:28 PM
aa fino fino, zvuci zanimljivo, korisno a i komplikovano za mene u isto vreme..:D hvala, nekad na tamo cu da razmislim o tome

Moritz
03-01-2017, 04:57 PM
Jako dobro izgleda, a verujem i da zvuci tako :) . I odabir opreme je dobar .

Bravo !

Rhino
03-01-2017, 11:06 PM
Od Nenada smo navikli na ozbiljne projekte. Nema sto da se cudimo :)