View Full Version : Nesto mi uletelo kriptova mi sve!!:O
branoy
17-12-2016, 10:18 PM
ljudi nesto mi uletelo nemam pojma odkuda!!!
samo cujem disk nesto radi stalno, ja na diskove, kad na svakom disku po
10 REDAME fajlova,,, :O zaustavio sam dok je jednu particiju svu sjebao!! evo video na sta to lici, i sta pise u REDAME
zna li ko sta o ovome ? i kako izleciti?
https://youtu.be/qSCA1OWC6i8
i dole text
branoy
17-12-2016, 10:36 PM
na svakom fajlu sto je kriptovao pise no more ransom file.
https://www.nomoreransom.org/
nadjem to, izgleda da sam jebeno napadnut.
samo mi se jednom desilo u zivotu pre par godina da mi je neki crv usao sjebao sve
awacs
17-12-2016, 10:57 PM
Da, ransom. Sad će da ti traže da platiš da te otključaju. Ili je neka promocija servisa za zaštitu, nisam gledao link.
Pozdrav,
Vasa
P.S. Na Discovery IDX u Srbiji se neka firma singi.rs, koja se bavi zaštitom od ransomware-a, reklamira kao mahnita. Juče mi je prošlo kroz glavu da bi bila najbolja fora da oni lično napadaju ljude, pa posle da ih šatro spasavaju.
awacs
17-12-2016, 11:40 PM
Ovo sam našao na AVG-ovom sajtu: http://www.avg.com/ww-en/ransomware-decryption-tools
Imaš sličnih alata i kod Avasta, a verovatno i kod ostalih proizvođača antivirusa. Srećno. I javi šta si uradio (mada tebi to ne mora da se kaže, ti ionako uvek javiš :thumbsup:)
Pozdrav,
Vasa
alavuk
17-12-2016, 11:50 PM
loki ????
branoy
18-12-2016, 12:44 AM
nikakoo nisam mogao zaustaviti ga! :(( nod32 10, probao rucno da brisem fajlove iz tempa, sve cake ganjao, sve po redu mi diskove idee, sve mi sjeba, znaci nema sanse da se covek snadje, da nesto backup, :( imao dva windowsa, u jednom mirno, samo sto sam usao u onaj drugi ono sve nastavi, i tako brzo sa jednog diska sve unisti kriptova, auu,,, nema dalje!!!
posto to nije virus cim ga nod ne vidi, cime ja sad da preskeniram sve diskove, sve mi je unisteno, svi fajlovi su onako kriptovani, evo mozila nema ni bokkmarka, programi ne rade, svuda je sve zezno. usao ovde preko prazne mozile.
sad mi ostaje 3TB i ssd-ee, da sve kad ubacim dvd window 7 izbrisem svaki disk clean, i format !!! a kako cu znati da nije sta ostalo na jednom usb od 500gb, tu imam nekih stvari backup od pre, ali uglavnom steta all sad ovo!
da ne bude ja instal windows pa to opet. sad od nule drugi put u zivotu .
videcu te alate
awacs
18-12-2016, 12:58 AM
Pa to ti kažem, trebaju ti posebni alati, džaba skeniraš antivirusom.
Pozdrav,
Vasa
branoy
18-12-2016, 01:18 AM
alavuk sta je loki?
evo instaliram kasperski anti virus pa cu probati alate sa onog mog prvog linka za njega, pa ostalo
branoy
18-12-2016, 02:36 AM
taj je lik sto mi sjebo sve
Novikov.Vavila@gmail.com
playtimer
18-12-2016, 02:45 AM
To ti je ransomware. Lepo te zakačio :shock:
Neću sad da ti pametujem kad već imaš štetu, al' šta ti traži komp na kome radiš na netu?
Ako može da pomogne: http://www.techworld.com/security/7-best-ransomware-removal-tools-how-clean-up-cryptolocker-cryptowall-extortion-malware-3626974/
Srećno!
branoy
18-12-2016, 03:23 AM
http://www.makepcsafe.com/tag/novikov-vavilagmail-com-virus-chrome-uninstall
to je taj, posto je taj u onom textu, i bas to sve je sjeboo!!!
izbrisao taj disk, msm formatirao gde bio sistem odakle je pocelo.
evo spyhunter4 radi nema ga nigde , da ga nadje , antimalware isto ga nije nasao, boot, memori diskovi i too.. :(
dje se sakrio mamu mu?!!! ili sam ga uklonio komplet kad sam taj disk formatirao?
phil.milmax
18-12-2016, 07:03 AM
Drugar je pre par meseci imao isti problem. Platio je 50e i vratili su mu fajlove. Oni sami procene koliko su ti fajlovi bitni pa na osnovu toga traze novac. Ukoliko imas nesto stvarno bitno na kompu, nemoj da se zezas jer mozes da unistis fajlove bespovratno.
tajna92
18-12-2016, 07:07 AM
Ne tako davno sam negde napisao da nema nista "free". Pre ili posle sve dodje na naplatu ali malo ko me uzeo za ozbiljno...
BlasterMaster
18-12-2016, 08:10 PM
pre mesec dana se desilo mom najboljem drugu na laptopu koji zajedno koristimo na poslu, posto obojica znamo oko racunara a i imamo prijatelje koji haknu po nesto nekad :D sve detaljno smo ispretrazivali i na kraju i taj debuger log kad smo procitali, slozili smo se da samo lou level format sve lepo i cjao... trazili 485 dolara a nista vazno sem muzike i slika... sreca, pa nije bilo nista nepovrativo na laptopu...
daklem, ne mogu da se setim koji je ransomer bio, ali, nije samo stos u tome, ti ransomweri su napravili i programe resenja koji stoje negde na netu, koji se namerno ne promovisu, da bi izgledalo kao da je neko napravio debuger... i svi se zalete ej uzmi ovo ja sam to probao proradilo... i ti uzmes, a ono isti ljudi napravili i virus i resenje, sve dok ne procitas log ako se razumes i ne vidis da to "besplatno" resenje za sve tvoje muke instalira trackere i neke pasive bot registre koji se skoro nikad ne otvaraju i sve ti radi kako treba sve dok jednog dana ko zna sta i kakvu zbrku ne napravi... kolega sajber-majstor je samo izolovao deo loga koji stoji i belezi kada se upisuje br telefona kao pasword protector, i kad tad, potrazi ti neki sajt, fb, tviter, gmail, da ukucas br fona da bi ti poslali kod za validification, i sjebe te tad, a ti lepo platio debuger, ili naso besplatan na netu... i onda kad smo to videli, samo low level i cao...
ima raznih poremecenih ljudi koji na zlo koriste svoj talenat oko programiranja, moze mnogo boljih stvari da urade, recimo da krekuju vise taj kjubejz :rotfl:
branoy
22-12-2016, 09:44 PM
nema nista nisam mogao sacuvati!! bilo dosta particija i 3 sistema, na ostalim particijama mi uvek bili moji najvazniji loops, samples, soundi, preseti, kontakt libeary, vengeance, i sve ostalo, slike, videos, projekti, itdd..
ovih par godina sam uvek dizao kad mi dodje samo sistem, pa prve dve tri particijie, i njega napunim daw, vsti i fx, a ostalo tamo ceka uvek.
ovaj crv nije bilo spasa tako je brzo presao sve particije i diskove da ih je sve izvrtio, da sam na kraju morao sve diskove CLEAN kad pokrenem windows7 instal erase, i particije i sve. pa format i instal win7 opet///
sacuvao sam jedan dvd narezao kriptovano 8gb moja kartica iz moba slike videosi i sve. volio bih bar to spasiti, ali ne znam kako da dekriptujem. probao one gore alate ali ne znam kako se koriste.
Arthur
23-12-2016, 04:39 PM
evo ovako je skoro neko ovde kod mene na jednoj srpskoj grupi pisao a vezano za te kriptovane i "otete" fajlove (prenosim poruku u celini):
Huh pun svet nasih IT strucnjaka a niko resenje da da. Prvi korak fleska od 8gb minimum , posle konsultujes Google ili baidu "Knoppix Linux download" imaces vise opcija samo ne moj da skines verziju za slepe (Adriano il slicno) bice u iso formatu , zatim nadjes program iso to USB (Rufus je najbolji, samo upisi Rufus u google I pojavice se prvi) da napravis butabilni fles disk sa Linux os-om. Zatim prilikom paljenja laptopa kliknes odmah f2 a mozes I drzati dok ne udjes u bios I u opcijijama boot device priority selektujes na prvom mestu da startuje sistem sa usb-a. Zatim kliknes f10 I kada te komp upita da sacuva podesavanja to kliknes na yes. Par trenutaka kasnije pojavice ti se opcija boot from USB device, ti kliknes bilo koje dugme, zatim sledi install or start in live mode. To biras live mod, zavisno od konfiguracije koju imas moze potrajati do 5 minuta, (meni 20 sekundi). Nakon ucitavanja operativnog sistema u ram konacno ce ti se pojaviti operatuvni nalik Windows-u, all ipak je friendly Linux. Zatim pronadjes data manager I'll slicno pod Tim nazivom I zapocni kopiranje fajlova da li na drugi flash disk ili na online cloud storage. Kad to obavis instaliras novi windows. To je ukratko zvuci komplikovano Ali je jednostavno. Samo prati korake, ovo ti je ukratko uradi Sam. U suprotnom mozes da pljunes par hiljada znajuci kineze. Cheers.
branoy
31-12-2016, 10:12 PM
vidite na sta sam slucajno naleteo!!! a poptime corn koristim mozda dva tri meseca, nisam nikad pre :O jesam otrkito onda odakle je to meni sjebalo sve???? sta sad, opet sam instalirao taj popcor cim sam digao sisteme na oba:O
https://postimg.org/image/65wkq0sdb/
I opet ga instališi!
Srećna nova, tebrice! :grin:
branoy
31-12-2016, 11:48 PM
i tebi srecna i svima vama na rumskom kolege!!
paa ne, ovo sam sad slucajno procitao na nekom klipu ispod u komentaru.
a secam se da sam to prvi put i poceo gledati od pre par meseci, nisam to nikad bio instalirao, a sisteme sam podigao pre weekend, kad je se sve sjebalo , pa sam instalirao osnovno sto gledam, da bi danas procitao taj komentar za pocorn :( sad nemam pojma sta da radim, lako ga je izbrisati. al sta dalje .
vidite na sta sam slucajno naleteo!!! a poptime corn koristim mozda dva tri meseca, nisam nikad pre :O jesam otrkito onda odakle je to meni sjebalo sve???? sta sad, opet sam instalirao taj popcor cim sam digao sisteme na oba:O
https://postimg.org/image/65wkq0sdb/
Izvinjavam se sto se mesam, ali sa kog sajta si instalirao taj popcorn time sto ima ransom ? ima nekoliko losih/laznih verzija sa adware-ovima itd
EDIT: sad sam procackao na netu, nema veze taj popcorn time ransomware sa Popcorn Time oficijelnom aplikacijom, samo su dali takvo ime iz ne znam kog razloga
KODI je meni 'teresantniji od Kokice, kad smo već...
spartakus
12-09-2020, 01:06 PM
Doziveo sam slican problem kao branoy,sve se dogodilo tako brzo.Cak su izbacili displej sa timerom i brojem fajlova koji se kodira.Uspeo sam da odreagujem na vreme i sacuvao sam jedno pola terabajta.Sve to sto mi se dogodilo dogodilo se zbog toga sto nisam imao na tom sistemu antivirus.:banghead:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.