View Full Version : Spectrasonics - Keyscape
LA-2A
01-12-2016, 09:22 PM
Konacno i pijacna verzija dostupna :D
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/slYbmxaBo-I" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/pBglkrPzGO0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/E9qv-jcMN38" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/X4FbqTAEah8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
spartakus
03-12-2016, 05:09 PM
Kako sviraju ovi likovi ijaoooooo
Ne znam.
Meni to više nema smisla.
Ako mi treba zvučni sistem od 10 'iljada evra da bih uočio razlike između Keyscape klavijura i zvuka 15 puta manje gabaritnih Kontaktovih, onda mi to ni ne treba. (posmatrano iz ugla čoveka koji "kupuje" na pijaci, da se razumemo).
Spectrasonics pravi dobre instrumente, ali mi sve više liče na Digital Juice u svetu video-produkcije. U jednom trenutku to preraste sve moguće ovozemaljske kapacitete običnih smrtnika, a, s druge strane, ma koliko da šljašti, postoje daleko ekonomičnije i ništa manje dobre alternative.
awacs
05-12-2016, 04:47 PM
Ako mi treba zvučni sistem od 10 'iljada evra da bih uočio razlike između Keyscape klavijura i zvuka 15 puta manje gabaritnih Kontaktovih, onda mi to ni ne treba. (posmatrano iz ugla čoveka koji "kupuje" na pijaci, da se razumemo).
Posmatrano iz ugla aranžera i/ili klavijaturiste (nisam ni jedno ni drugo, ali razumem i jedne i druge), uopšte se ne radi o tome šta će neko čuti na sistemu od 20 ili 20K evra. Ima nečega i u tome da te svaki zvuk inspiriše da sviraš na ovaj ili onaj način. Mislim, ponekad i muzičar ima pravo da mu bude dobro dok svira i da čuje one nijanse koje neće čuti vlasnici Golfa 2 ili Audija A14, i on je čovek.
Pozdrav,
Vasa
Ma to je ok, samo, eto, razmišljam kuda ide ta neka priča vezana za VSTi, pokušavajući da odgonetnem ko kako i šta radi.
Naravno da se svako zabavlja svojom ciljnom grupom.
Lično, sviđa mi se šta radi Output i iZotope, vidi se da evoluiraju, svako u svom segmentu. Ovi ostali, hoću reći, velika većina drugih, uglavnom pokušava da svoj deo kolača (tržišta) dodatno pošećeri, bez da menja recept i ukus.
To mi malo dosadno i super je što ima onih kojima nije.:wink:
awacs
05-12-2016, 11:15 PM
Aha. Pa OK, svako ima pravo da voli nešto drugo. Meni su pak ti alati za obradu zvuka dodijali. Nekako mislim da je muzici potrebnije da izvođačima bude dobro dok je izvode nego da obrađivačima bude dobro dok je mese u dojajčan mp3. Te inovativne alatke za obradu zvuka se pak bave baš pravljenjem pite od govana. Kako god da ste snimili, proterajte kroz naš šabanajzer i biće do jaja.
Pozdrav,
Vasa
Braca
06-12-2016, 01:49 AM
Ako neko ume da mi objasni na private kako da instaliram update omnisphere 2.3.1, vodim na pivo :)
Te inovativne alatke za obradu zvuka se pak bave baš pravljenjem pite od govana. Kako god da ste snimili, proterajte kroz naš šabanajzer i biće do jaja.
Da, nema šta, dosta ih je takvih.
S druge strane, marketing pojedinih developera je toliko agresivan, da jedini utisak koji ostaje je da je suština u pakovanju i one-clicku.
Ali zato neke treće alatke, koje ne moraju da budu izopštene iz prve dve kategorije, samo su naizgled šabanajzeri, pre svega, za one koji ne žele im se posvete.
awacs
06-12-2016, 03:37 PM
Ali zato neke treće alatke, koje ne moraju da budu izopštene iz prve dve kategorije, samo su naizgled šabanajzeri, pre svega, za one koji ne žele im se posvete.
Da, sad kad pročitam šta sam ranije napisao stvarno zvučim ko neka nadžak-baba. Naravno da ima fantastičnih alata, i naravno da čak i kretenski alati poput auto tune-a mogu da se koriste kreativno ako se zloupotrebe. Ali nekako imam utisak da je zvuk postao fetiš, skoro pa važniji od muzike, kojoj bi u krajnjoj liniji trebalo da služi. Zato mi se dopao @spartakusov komentar (Kako sviraju ovi likovi ijaoooooo). Jer su oni, i to da li im prija instrument koji sviraju, najvažniji :)
Pozdrav,
Vasa
A upali smo u tu neku crnu rupu hiper-svega i hiper-ničega.
Ali sve prođe, pa će doći i do zasićenja zasićenja.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.