View Full Version : C5+SSD4+JBridger muke i nevolje!
LAMPASH
24-11-2016, 02:04 AM
Da li ste imali sledeci ili slican problem u C5 sa jbrigde-ovanim plugom(u mom slucaju to je Steven Slate Drums) :
http://i67.tinypic.com/5wb1up.jpg
pa onda i ovo i Cubase je freezovan:
http://i65.tinypic.com/au6wjd.jpg
:banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: :banghead:
3 sata je ujutru a ja se kecam sa ovim budjavim 32bit Kjubejzom i bridzovanim SSD bubnjem (valjda je besmisleno instalirati SSD4 kao 32bitni plug zbog toga sto je prosecan set iz CLA ekspanzije 2GB)???
Eto tako, ne mogu da zavrsim bubanj jer moram stalno da resetujem Cub pa ako neko zna resenje...
Laku noc i hvala unapred!
branoy
24-11-2016, 05:15 PM
a sto ne instaliras studio one 3 zadnji 64bit? iste radnje kao i u cubase, sve ured isto. kao u kuci si. a imas i 8.0.40 cubase ae le u kome 64bit sve radi isto, itd , .. resavajte se 32 bit i win i daw i svega. to je istorija.. samo se mora drzati jedan folder 32bit plugini koji jos nisu odradjeni u 64bit a potrebni su nam,
LAMPASH
24-11-2016, 06:01 PM
Hvala ti Brano druze. Posle ove havarije nocas, resio sam da potpuno predjem u Reaper. Probah danas SSD4 u njemu i milinina jedna za rad! Sve radi kao po loju i brze, kao da radim na potpuno drugom i jacem racunaru! Ovaj 32bit narodni C5 odlazi u penziju posle 5-6 godina druzenja. Ne znam kako je u Studio One, ali ovde samo selektujes foldere gde su ti instalirani plugini i to je sve, a jbridger je dobio od mene jedan uninstall ;)
Jedino sto sad moram da ga detaljno isprovaljujem i svaki dan gledam i citam tutorijale, ali sto se mora nije tesko. :) A i cena od 200$ za originalnu licencu nije mnogo.
Pozdrav!
branoy
24-11-2016, 09:28 PM
dobar je reaper, ali probaj i studio one 3 64, ili taj zadnji cubase,, steta sto se tada nije proizvodio 64bit cubase 5, inace bi imali ga i sad. ali od sestice kkrenuli sa 64bit.
inace pitanje, ko ima dongle prazan? jeli ko proverio onu verziju na toorr ru? cubase 7.5?? kazu samo se ugasi net i pici, ipak 7.5 64bit i da je artist bi bio odlican!!!
playtimer
24-11-2016, 09:39 PM
Jedino sto sad moram da ga detaljno isprovaljujem i svaki dan gledam i citam tutorijale, ali sto se mora nije tesko. :) A i cena od 200$ za originalnu licencu nije mnogo.
Veruj mi, kad provaliÅ¡ Å¡ta sve Reaper ima ispod haube i Å¡ta može... nećeÅ¡ se vraćati na Cubase. A tutorijala i postova na njihovom forumu ima za bukvalno sve :wink:
Usput:
$60 : discounted license.
$225 : commercial license.
You may use the discounted license if:
You are an individual, and REAPER is only for your personal use, or
You are an individual or business using REAPER commercially, and yearly gross revenue does not exceed USD $20,000, or
You are an educational or non-profit organization.
Osim ako ne zarađujeÅ¡ $20,000 :D
Joj nisam ni razmišljao koliko je u današnjim vremenima C5 loš!
Prije par dana sam zaboravio dongle od C8 kod kuće pa me lijenost i nužda natjerala da neki master odradim u C5. Pa to je užas!
Problem je što su svi plugini sad optimizirani na nove DAWove tako da kad ih staviš da rade na 64 bitnim windowsima u 32bitnom programu (C5) to sve krene ludovat. Troše cpu ko jamajkanci travu! Nakon desetak plugina zabio sam cpu do kraja. A dobra mi konfiguracija, relativno jaka. Ma užas...
C5 više danas stvarno nema smisla. Al ajde, kažu da će novi doći... (makar su i prije govorili)
branoy
25-11-2016, 12:40 AM
samo njuzda nas tera na novije, ja sam mogao raditi i dalje i u sx 3, ili c4 i 5, ali eto sta nam rade... ili si u najnovijim desavanjima ili te nema, muci se, snalazi se, i sve moras pratiti i novi daw, i vst, vsti, i procesor, i maticnu, i ram, i ssd, i windows,, burka!! a para nema od pesama haha , retki zaradjuju koji imaju jebena poznanstva i ustalite seme.. retki se ubace negde , . i jebat ga!! .. ja kad pogledam c5, pa sve za moje potrebe je imao, samo da je bio 64bit, nek izlazi sta hoce, ali teraju te sa tim dodacima (vsti , vst ) u njima, bas sa tim sto noviji manje CPU vuce..
evo sad imam od pre par meseci i7 6700k, 32gb ddr4 3200mhz lxp, ssd 3 komada, asus ploca, gtx grafa, full modularno napajanje 80plus gold, i sve to, i opet sve najnovije na njemu, i nista to nije specijal optimizovano, sve vuceee to dosta i na najskupljim kompovima. a bio sam do skora na quadu 9300 intel. razlika je sad kao ta tri quada 9300. al dobro su optimizovani programi za grafu 3d zasta sam i kupio. igre najmanje me zanimaju. al se sad moze i to na full svaka.
LAMPASH
25-11-2016, 01:19 AM
dobar je reaper, ali probaj i studio one 3 64, ili taj zadnji cubase,, steta sto se tada nije proizvodio 64bit cubase 5, inace bi imali ga i sad. ali od sestice kkrenuli sa 64bit.
Koliko sam upucen, postoji i x64 Cubase 5 ali nije crackovan. Imas teme o njemu na GS forumu. Probao sam onaj C6 Artist x64, ali mi puca brate mili samo tako. Neupotrebljiv mi je.
Veruj mi, kad provališ šta sve Reaper ima ispod haube i šta može... nećeš se vraćati na Cubase. A tutorijala i postova na njihovom forumu ima za bukvalno sve :wink:
Evo provaljujem ga citav dan i ovo je jezivo koliko je dobro! A tek ima stvari koje treba da provalim:grin: Danas me je odusevilo rutovanje, a sutra cemo
videti:) Obuzeo me je onaj feeling kao kad dete dobije neku dugo ocekivanu igracku pa se ne odvaja od nje:D, a ja dobio kokos:rotfl: Potpuno si u pravu, necu se sigurno vracati na Cubase!
Pozdrav!
branoy
25-11-2016, 01:58 AM
ma sve je to tako odusevice me, odusevio me, i budem dan dva, i curik kuci u CUBASE!! i budu cesto izleti u te ostale, ali lesi se vraca kuci uvek!! nije to bas preko noci odluka odo tamo i gotovo!! svud sam bio i bude, i logic, i pt12hd, i so3, i reaper, i mixcraft, i fl i sve, ali uvek kuci kad treba nesto ozb radit!
a kraj cubase stoji i par daw tih uvek kad mi se u njih ulazi i nesto pravi.
LAMPASH
25-11-2016, 03:35 AM
Brano, a zasto bih se vracao u C5, da opet kidam zivce i cupam kosu? Da je "pukla" osmica pa ajde, ali ovako nema sanse iako sam proveo u njemu preko 15 godina, jos od vremena Cubase VST, pa SX 1,2,3...
Moritz
25-11-2016, 07:13 AM
Pocelo se i sa DAW-ovima kao i sa pluginima...ovaj DAW bolje radi bubanj a onaj DAW bolje radi vokal ...manite se ljudi gubljenja vremena i mlacenja prazne slame. Ja ne mogu da shvatim logiku ovog naroda, jebes mi sve, pre ce dati pare za provode i zajebanciju i drkati se u matorim losim programima i kukati kao ne valja nego skupiti 500€ i kupiti originalni Cubase ili sta vec.
Jel kapirate da stedite sebi vreme od zivota i zivaca provedeno ispred usranog kompa? A da ne pricam da vam kvalitet svega sto radite skace na 300% vise ! ....i onda kad cujem kako ne valja Cubase bolji je novi Logic od njega,pa naravno da je bolji sve ti jebem kad je noviji 10 godina!!!!
Nadjite jedan program koji vam odgovara, ulozite vreme u njega da naucite, kupite original i resili sto hiljada muka i dilema u svom zivotu....a onda ce te se mozda baviti i muzikom :)
Lud narod nacisto!
playtimer
25-11-2016, 11:18 AM
Slažem se 100%. Ljudi sa kojima sarađujem i ja... svi radimo u različitim DAW-ovima. Svaki od nas ima svog favorita u kome se snalazi kao kod kuće, ali bez problema razmenjujemo sesije i ideje.
Kupiš, naučiš ga stvaraj nešto kreativno!
Ne interesuje me u čemu je rađeno dok god zvuči dobro :)
Nikada neću zaboraviti Moritz kada si na jednom predavanju, Å¡ta li ono beÅ¡e, rekao da je poenta u tome da je kupovina softa prečica do toga da ga savlaÅ¡ dobro, jer čovek kada da lovu onda teži da savlada sve vezano za taj određeni alat.
Milion odsto tačno!
LAMPASH
25-11-2016, 08:04 PM
^Netacno!!! Znaci ljudi koji su niske platezne moci i koji ne zive od muzike u koje i ja spadam i kojima je originalni Cubase 8 san, nemaju dakle zelju i volju da ga "savladaju dobro"! Glupost na kub, pogledaj cesce forum i videces da 90% forumasa ne moze da doceka narodni C8. A evo ti i drugi primer, uz kupljen audio interfejs sam dobio Ableton koji sam instalirao i odmah obrisao i nastavio sam da radim u narodnom Cubu koji sam "savladao dobro" iako ga nisam platio ni dinara jer je tada bio mama za Ableton! Ovih dana svaki slobodni minut koristim da "savladam dobro" narodni Reaper. A licno znam coveka koji mlati pare od muzike (harmonikas) i koji je pored papreno skupog studijskog hardvera kupio i legalan software a ne ume da otvori projekat u Kocki i sto je najgore i ne zanima ga mnogo. Kaze da cisto voli da ima sve to kao sto ima 5 auta parkiranih ispred kuce. A ja cu verovatno sa prosecnom srpskom platom i casovima gitare od 500 dinara da ustekam za originalni Cubase 2796531!
Pozdrav!
Reaper je majka mara (ja ko pokvarena ploca), u poslednje vreme sam toliko problema imao sa C5 i novim plagovima da vise ni projekte koji mi stizu u Steinbergu ni ne pokusavam da miksam, sve u Reaperu radim... E sad jedini problem nastane kad mi treba brza pitch korekcija, tad me nemanje melodyne are ili vari-audio ubija i usporava.
Kad sam bio probao Cubase 7 Elements, nije mi se svidjalo sto su promenili ponasanje glue funkcije i sto mi je nekako prikaz waveforme mrljav, sve je gusto, ne mogu da razlikujem sibilante od samoglasnika, i video sam da se samo par ljudi zalilo na isto po gearslutzu i steinberg forumu, sto znaci da nece imati nameru da menjaju nista po tom pitanju... Te dve stvari i to sto moram sekund da stojim na send slotu da mi se pojavi bypass (ovo zadnje su mozda promenili) su mi bile dealbreaker da ne kupujem i migriram na Reaper
obicni user
25-11-2016, 08:58 PM
Ima nesto u tome sto kaze @lampash. Kolega zivi samo od studia. Radi na c5 kojeg je "posudio od mene" da proba, msm onaj s placa i svladao ga je jako dobro. Osim hardvera nema nista legal. Ni jedan plag, daw vsti..nista. I produkcijski su mu pjesme jako dobre. Druga je stvar sto misli da zna sve pa tako "zna" da sve mora biti kvantizirano, da su fill-ovi obavezno kroz 2-3 takta, da su u bubnju svi udarci iste jacine.. Dakle programski dio..nula..ali ne zato jer nije svladao vec jer nema filing za to
branoy
25-11-2016, 09:20 PM
ali ajde iskreno??? sto svi cekate cubae, 6,7,8?? ajde recte nesto sto koristite i sto nema u personus studo one 3, pro tools 12 hd, logic zadnji na os x, reaper, abeton, itd? znaci nema veze sto cubase od 5 nije krekovan, odradjeni su ovi, i opet mozete biti u trendu?!!
ima i artist cubase 6 radi dobro ,samo se pobrisu interni plugini, ima i 7.5 artist samo treba prazan dongle. evo ja radim na 8.0.40 (fale mi neke stvari, ali uglavnom ima zamena, npr za sidechain volumesharper itd, ako mi treba snimanje vokala, exportujem matricu u mali repack cubase 5 i snimim vokal i editujem sa variaudio, export opet vokal audio editovan u ovaj 8 i pici! itd ..
a svi 64bit!
plus od steinberga imas 20gb plugina i sounda isto odradjenih najnovijih,, a u cub unloked mozet koliko zelite vsti i audio kanala i td..
ja sam prestao davno da cekam nesto, samo se snadjite sve ima odavno i stize svaki dan.
playtimer
26-11-2016, 01:42 AM
E sad jedini problem nastane kad mi treba brza pitch korekcija, tad me nemanje melodyne are ili vari-audio ubija i usporava.
Brza pitch korekcija :wink:
Pitch Correction with ReaTune (https://youtu.be/AVd8xpZ6rNU)
Brza pitch korekcija :wink:
Pitch Correction with ReaTune (https://youtu.be/AVd8xpZ6rNU)
Ma ne radi mi posao, mislis da nisam pokusao :D
awacs
26-11-2016, 03:27 PM
^Netacno!!! Znaci ljudi koji su niske platezne moci i koji ne zive od muzike u koje i ja spadam i kojima je originalni Cubase 8 san, nemaju dakle zelju i volju da ga "savladaju dobro"!
Å*ta je netačno? Moritz govori iz ugla čoveka koji živi od muzike i kome je DAW profesionalna alatka. Možda ne govorite istim jezikom, ali to ne znači da je njegov jezik pogreÅ¡an.
Pozdrav,
Vasa
spartakus
26-11-2016, 06:08 PM
Ziveo ableton ziveo :drums::beer:
LAMPASH
26-11-2016, 07:32 PM
Ziveo ableton ziveo :drums::beer:
Ma Reaper je najbolji na svetu!
@Awacs
Da li me ti poznajes pa znas koliku motivaciju imam da naucim neki ne placen software bilo da je to neki DAW, winamp, winrar...???
Pozdrav!
awacs
26-11-2016, 08:04 PM
@Awacs
Da li me ti poznajes pa znas koliku motivaciju imam da naucim neki ne placen software bilo da je to neki DAW, winamp, winrar...???
Pobogu, otkud ti to da sumnjam u tvoju motivaciju? Napisao sam Å¡ta sam napisao, nigde ne vidim to o čemu ti govoriÅ¡. OK, nisam primetio onu strelicu koja upućuje direktno na Igorov post, pa sam pomislio da odgovaraÅ¡ na ceo paket Moritzovih stavova. A nijedan stav mu nije pogreÅ¡an, pa ni taj citirani (makar se i ne odnosio na tebe) :)
Pozdrav,
Vasa
Ma prosta je stvar. Motiv da se neÅ¡to nauči ljudski. Ja mislim da plaćanje alata može biti dodatak na volju da se za određeni zanat postane tata-mata, ali, naravno, nije to nikakvo strogo pravilo. Fora je Å¡to kada neÅ¡to kupiÅ¡ onda imaÅ¡ vrlo jasnu predstavu koliko to vredi, pa se malo viÅ¡e i potrudiÅ¡. Ovako, kada ti je sve za "dž" i na gotovo, vrlo lako ti se i interesovanje raspline na sto strana.
Sent from my ME173X using Tapatalk
Moritz
28-11-2016, 02:15 PM
Sasvim ocekivano ova diskusija odlazi u sasvim filozofskom pravcu .....
Ono sto je Igor hteo da kaze, kada je me je nespretno citirao sa nekog predavanja, jeste da kada nesto platis tada se i potrudis posteno oko toga da to i naucis, i da ti zelje ne lutaju sa cveta na cvet kao sto je je to slucaj kad je sve "besplatno" .
Niko nije ulazio u necije motive, volju da nesto nauci.
Ono sto mogu da primetim jeste da upravo taj trend "nemam da platim/ne mogu da priustim" daje mnogima za pravo da koriste pirateriju...zato nije cudno sto su danas svi producenti, snimatelji, miks inzenjeri i ostalo ....
Sa ovim izrecenim se opet vracam na pocetak price, tj na poentu placenog programa. Kada se pomucis da zaradis pare da bi kupio neki deo opreme, ovde podrazumevam i softver, onda ga mnogo vise cenis i posvetis paznju maksimalno da iskoristis sve sto ti pruza pa i da nadjes zaobilazna rasenja kada nesto bas ne radi kako bi trebalo ....tako se postaje pravi PRO.
Svi koji ce sada da me drze lekciju kako nismo svi isti i kako nemamo svi isti standard samo cu reci zabole me, ko ne moze da priusti neka se i ne bavi, ne ovim, vec bilo kojim poslom...ne mozemo svi biti lekari ili piloti, neko mora da radi i prljave poslove.
Radio sam na gradilistu, bio nocni cuvar, shisao kucice i sta sve nisam radio da bih zaradio za svoju prvu opremu...i time se ponosim jer sam to krvavo zaradio i samim to i vise cenio.
Ovde vidim razliku u tome ko je zaista posvecen ovom poslu do kraja a kome je ovo samo fensi samopromocija i hobi.
Nedavno se na Synth Freaks grupi na FB jedan lik zalio zasto Dave Smith Prophet 6 i Oberheim 6 kostaju toliko , da je preskupo i da posto on nema para da ih kupi za te novce onda bi to trebalo da kosta 1000 necega umesto 3000 koliko kosta .... i palamudija je krenula dok se nije javio tip koji zivi samo od sviranja u bendu i to su mu jedina primanja ...tipa 300 eur ili dolara mesecno ( ne secam se tacno ) , koji je rekao da je stedeo godinu dana, jeo hranu iz limenke, nije isao u izlaske da bi ustedeo da kupi P6...moja paralela glasi - KADA NESTO ZELIS ONDA TO I URADIS, KADA NE ZELIS NADJES IZGOVORE !
Samo je stvar izbora, kao i u svemu ostalom u zivotu - izbor je na nama.
Imam i ja crack plugine da se ne lazemo, ali se ne zalim kada mi nesto ne radi...rade mnogo vise nego sto sam ih "platio".
awacs
28-11-2016, 02:30 PM
Imam i ja crack plugine da se ne lazemo, ali se ne zalim kada mi nesto ne radi...rade mnogo vise nego sto sam ih "platio".
... a mogao si i samo ovo da napišeš. ++
Pozdrav,
Vasa
branoy
28-11-2016, 05:40 PM
ali se ne zalim kada mi nesto ne radi...rade mnogo vise nego sto sam ih "platio".
o tome i ja pricam u proslom postu sa c.6.5!!
phil.milmax
28-11-2016, 08:18 PM
Ne slazem se da od toga da li si kupio softver ili ne moze da zavisi to da li ces ga nauciti. To zavisi od toga kakav si covek i kakva su ti interesovanja. Mene i pored pitanja mnogih mojih cenjenih kolega "Kako te ne mrzi?", nije mrzelo da sednem i naucim Reaper iako sam imao orginalni Cubase u kome vec sve znam da radim. Prosto to me interesuje i ni trenutka ne zalim jer se iz mog iskustva ispostavilo da je do sada najbolji DAW koji sam probao.
Da li ces dobro i predano da radis svoj posao ne zavisi ni od plate ni od uslova vec samo od toga kakav si ti covek. Zato imamo lekare koji su sjajni i za istu platu odlicno rade svojh posao kao i oni koji primaju mito i igraju se zivotima. I taj koji dobro radi svoj posao ce dobro da ga radi i za jos manju platu i nema tih para za koje ce ovaj drugi da odjednom stvori empatiju i pocne posteno i predano da se bavi svojim poslom.
Moritz
29-11-2016, 10:45 AM
... a mogao si i samo ovo da napišeš. ++
Pozdrav,
Vasa
Nije mi skroz jasno na sta si tacno mislio da sam mogao samo to da napisem, na ceo moj post ili samo tu recenicu?
pitam stvarno :)
awacs
29-11-2016, 11:19 AM
Nije mi skroz jasno na sta si tacno mislio da sam mogao samo to da napisem, na ceo moj post ili samo tu recenicu?
Mislio sam na ono Å¡to sam citirao. Kao Å¡to si i sam rekao, post je otiÅ¡ao u filozofiju. Koliko god i meni filozofiranje bilo drago, draži ste mi ti i @LAMPASH, pa mi se ta rečenica dopala jer mi se čini da se oko toga slažete :) DoduÅ¡e, različiti su vam metodi za prevazilaženje problema: ti bi (kao profesionalac) platio noviji original, on je (kao entuzijasta) reÅ¡io da migrira na drugu platformu koju može da nađe za DŽ. Zato sam onda i rekao da pričate različitim jezicima, pa ćete se teÅ¡ko dogovoriti.
Pozdrav,
Vasa
obicni user
29-11-2016, 05:53 PM
Budući da je priča krenula od SSD da malo potrolam. Ima li ssd u mikseru mogućnost kontrole nad elementima zasebno ili je kao AD npr. ili EZ koji imaju overhed
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.