Log in

View Full Version : Koji telefon do 250-300e??

Nemania
07-11-2016, 07:21 PM
Aj ko ima vremena... :)
Posle 6-7 godina koriscenja crkao mi samsung galaxy note 1..
Da sam mogao koristio bih ga jos minimum 2-3 godine, da ne zalim datog novca :) (tada je kostao koliko se secam oko 600e)..
U poslednje vreme se desavalo kada ukucam neki proj i stisnem biranje treba mu 1 min dok okrene broj...i to me je jedino uzasno nerviralo..mada iz price cujem da je to cest slucaj sa androidima..
Eeee sad da imam novca kupio bih Iphone 6+ bez razmisljanja,jebes android vise, ali kada sam kupovao ovaj stari nisam imao jos dece i mogao sam izdvojiti i 1000e, a sad je novac potreban za pelene i vlazne maramice.. :grin: , pa mogu da izdvojim 250, vrh 300e.. (iskreno i da mogu da izdvojim 1000e ne bi ih bacio na tel)
Sta mislite koja je najbolja varijanta da se uzme...Kazem imao sam Note tako da sam navikao na malo veci ekran..i ne odgovara mi iphone 5..
Nisam u fazonu da telefone menjam na 3-4 meseca, nego dok ne crkne.. :)

BlasterMaster
07-11-2016, 08:46 PM
jel ti je bitna marka ili ne? velicina telefona generalno msm cim si imao note1 predpostavljam da ti nije problem ako ti je malo bulky telefon? jel ti treba polovan za te pare ili nov za te pare? i opisi za sta ti generalno treba, ako ti je brzina najbitnija, ili ako ti je bitna kamera i opcije itd ili dac za audio ako dosta slusas na telefonu, jacina zvuka itd...to dosta menja...
allrounderi su ti klasicni, samsung, lg, eventualno sony. to i sam znas
e sad ti malo budi konkretniji pa da ti ponudimo nesto :)
ja licno dosta pratim to izmenjao sam ih pun fishek pa ti reci sta ti je najbitnije...

Nemania
07-11-2016, 10:42 PM
jel ti je bitna marka ili ne? velicina telefona generalno msm cim si imao note1 predpostavljam da ti nije problem ako ti je malo bulky telefon? jel ti treba polovan za te pare ili nov za te pare? i opisi za sta ti generalno treba, ako ti je brzina najbitnija, ili ako ti je bitna kamera i opcije itd ili dac za audio ako dosta slusas na telefonu, jacina zvuka itd...to dosta menja...
allrounderi su ti klasicni, samsung, lg, eventualno sony. to i sam znas
e sad ti malo budi konkretniji pa da ti ponudimo nesto :)
ja licno dosta pratim to izmenjao sam ih pun fishek pa ti reci sta ti je najbitnije...

Nov, nikako polovan. Bitna mi je brzina, prvenstveno da ne trokira i blokira u bilo kom pogledu, da ima dobar sound recorder tj mikrofon, da mogu da belezim ideje..kamera vise/manje ---u principu iphone 6s plus :D ali jbg.. zaista previse novca..
Takodje zapao mi za oko Blackberry priv, ali opet i on oko 400e i to model za azijsko trziste..
kad smo vec kod toga, moze li neko da mi pojasni....Nasao sam na netu Samsung galaxy note 4 n9100 (kazu da je to takodje original ali za azijsko trziste).a EU je oznake n910C. Ima samo umesto 32gb samo 16gb memorije (a to mi uopste nije bitno) i malo slabiju bateriju i onaj punjac slican USA strujnim ulazima, kao i ulaz za dve kartice.. O cemu se radi? Je li to zaista original Samsung i vredi li da ga kupim.. Za evropsko trziste je 400e a ovaj je 250e, s tim sto je garancija samo 6 danam dok je za EU 1 god... Ajd ako neko zna, da mi pojasni o cemu se radi, ne mogu da nadjem nigde na netu..Eto to je npr nesto sto bih mogao da uzmem, ali ne bih da se zeznem..jer ako cemo iskreno ni 300e nije mala para. Jel to tone Dubai verzije replike ili...?

"7"
07-11-2016, 11:10 PM
Pogledaj LG G5 a mozes i G4, odlicni telefoni, izdrzljivi kao nekad Nokia ;)

BlasterMaster
08-11-2016, 01:09 AM
to su te dubai replike itd, postoji verzija za americko trziste i njihove kerijere ali nije ta oznaka i veruj mi ima razlike... ima razlike i izmedju iphonea 6 za usa i za kontinental (ko se razume zna o cemu pricam, razlicit procesor)
generalno za te pare ti je najisplativiji lg... samsung su dobri ali samo skuplji modeli ako ides za nove...polovno samo ako neko hoce da se resi...
a posto ti treba velicina ekrana, brz, dobar dac, kvalitetan mic i zvucnik, moja topla preporuka (posto su jaci tel skuplji) ti je lg G3, ili G4, mada je u sustini isto, razlika malo svetliji ekran i manuelna podesavanja za fotke u softweru... sve ostalo preslikano... G5 za te pare nemas, nov g3 (32 giga, i 3 giga rama) ti je na oglasima tacno 250 e, meni on i dalje sluzi radi izmedju nekoliko telefona, nikad bag nikad lag... g4 mislim da je oko 300-310 e ali ja bi ipak iso na g3 jer je manji a isti ekran...
nego mali offtopik, mozda ti i pomogne, moje iskreno misljenje je da u danasnje vreme, bacati vece pare (recimo vece od te neke cifre koje si pomenuo) za telefone, je obicna glupost osim ako se vec ima debelo kesa za rasprdjivanje... svi ti telefoni cenovno opadaju brze nego kompjuterske komponente, a na kraju ti se svode, na pozive, chat, instagram, viber, i neka fotka tamo vamo... zaista ulagati vece novce je glupo, jer cenovno telefoni ne pravdaju delove nego potraznju... zbog toga neki huavei ili meizu ili one+ kostaju manje od svih ali svi jure za brendom... dobijas odprilike isto mozda nekad i bolje...
kupis recimo novi samsung ili lg najnovije sto izlazi (pod uslovom da ne eksplodira) platis 700+ eura, i za godinu dana taj telefon vredi 300... merak te prodje za mesec dana maks i da uzmes ajfon 12... i na kraju ti se svede daj da vidim sta ima na ig ili fejsu ili tviteru... sve to isti k...
i sve ovo govorim kao osoba koja "radi" sa telefonima :wink:
srecno u daljoj kupovini nadam se da sam pomogo
pozdrav

Nemania
08-11-2016, 07:00 PM
Tnx nesto ne volim Lg ali za te pare je zaista najbolji izbor..

Blaster ajd molim te pogledaj ovaj link..pa mi reci jel Taj note 4 sam-n9100, zaista neka replika, jer ovde koliko vidim vodi se kao original samo sa slabijom konfiguracijom..(kao sto su se pre na sajtu mobilni svet prodavali i note3 n9005 kao najaci i neke slavije verzije kao npr n9006, n9002, note3 neo...)

http://www.phonemore.com/samsung-galaxy-note-4/models/333

http://www.galaxynote4manual.com/samsung-galaxy-note-4-model-numbers-explained-region/

BlasterMaster
08-11-2016, 08:54 PM
gledaj, kod nas u Srbiji, (ne znam da li planiras da narucujes online ili sta vec) se nailazi samo na dve verzije a to su C i F... C ima exinos oktacore, f ima quadcore i ona je namenjena za evropsko trziste... ali posto se doprema u evropu jaca verzija ta 910C koja je namenjena za kinu tajvan australiju itd, ima male razlike u performansama, baterija je veca ali isto traje zbog procesora... sajd baj sajd da ih testiras neki lapse, igre itd jedan bi bio nesto brzi od drugog, ali u realnom radu ti to ne bi osetio.
jedna stvar, Note4 je zaista dobar telefon, imam i njega, brz, brzo se puni, kamera solidna, jedino sto je eto malo veci kockastiji pa nije bas za u prednji dzep kad mu stavis futrolu ili bamper
uz to receno, ogradjujem se ako se odlucis za jeftine replike ili neke dubai verzije. takodje ne preporucujem da se uzimaju telefoni preko kerijera, bilo da su nasi ili internacionalni, to je veliki razlog zasto se androidi "lakse kvare", normalno, kad kupis tel koji je donesen iz usa sa at&t instaliranim kerijerom ili verizonom...zasto? zato sto stigne upgrade verzija koja ne odgovara i posle ne radi mi kamera, iskljucuje mi kad udjem u poruke, ne radi blic itd...
s druge strane 250 e za note 4 nov je nemoguce, on je oko 400-410 e u slobodnoj prodaji, tako da ne mogu za tebe da odlucim, ali ja bi bio vrlo rezervisan i skeptican ma koliko me ubedjivali to je samo slabija verzija itd, dubai verzija, itd, pogotovo sa 6 dana garancije...
ne znam koliko ti je hitno, note 4 je zaista dobar telefon, ali tolike pare ne vredi po meni, cene im stalno padaju, svaki dan izlaze telefoni...

Znak
09-11-2016, 08:50 AM
merak te prodje za mesec dana maks i da uzmes ajfon 12...

To ako se ne navučeš na Fender Rhodes u Garage Band-u.

wladymeer
14-11-2016, 11:40 PM
http://www.gsmarena.com/leeco_le_max_2-8051.php

Toliko :)

Arthur
17-11-2016, 09:02 AM
Xiaomi

Dexxy
18-11-2016, 08:39 AM
+1 Xiaomi redmi note 3 Pro

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Nemania
19-11-2016, 10:30 PM
http://www.gsmarena.com/leeco_le_max_2-8051.php

Toliko :)

Da ali nije do 250-300e, vec 470..

Nemania
19-11-2016, 10:30 PM
Xiaomi

Posalji jedan iz Cajne :D

Arthur
20-11-2016, 03:21 AM
Posalji jedan iz Cajne :D
samo izaberi, ovde su džaba :da: note redmi 3 snapdragon sa 32gb rom i 3gb rama - 1000 juana, što mu je jedva 130$.. a ima i fingerprint scanner :)

wladymeer
20-11-2016, 02:15 PM
Da ali nije do 250-300e, vec 470..

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_356972.html

Istina, malo sam preterao - sa full carinom ispada 335€ ali dalje od toga trenutno ne postoji.

Onda pogledaj Xiaomi Redmi - imaju standardne (5.0") i Note (5.5") verzije - da kupujem telefon to bi mi bio best buy.

Nemania
20-11-2016, 08:09 PM
Daj baci link gde moze da se kupi (Leeco)...?
Ja gledao u Bg ima jedna prodavnica (ne znam kako se zove) kod njih je 470E..
Malo sam skeptican po pitanju tih kineza...
Mojoj zeni sam kupio pre par godina Alcatel Alfa za rodjendan (pravi zenski, dobija se u limenoj kutiji, ma fenseraj)..cena je bila tada oko 300e..a u specifikaciji je stajalo kamera 13 mega piksela...Kada je stigao sto se tice samog telefona, sve ok, a kamera kao da ima 3 a ne 13.. Moj Samsung galaxy note 1 od 8mp je tada pravio 5 puta bolje fotke.. Pa ne znam da li to moze da bude slucaj i sa tim Leeco, onda tim redme note i sl..?

LAMPASH
21-11-2016, 08:00 PM
Daj baci link gde moze da se kupi (Leeco)...?
Ja gledao u Bg ima jedna prodavnica (ne znam kako se zove) kod njih je 470E..
Malo sam skeptican po pitanju tih kineza...
Mojoj zeni sam kupio pre par godina Alcatel Alfa za rodjendan (pravi zenski, dobija se u limenoj kutiji, ma fenseraj)..cena je bila tada oko 300e..a u specifikaciji je stajalo kamera 13 mega piksela...Kada je stigao sto se tice samog telefona, sve ok, a kamera kao da ima 3 a ne 13.. Moj Samsung galaxy note 1 od 8mp je tada pravio 5 puta bolje fotke.. Pa ne znam da li to moze da bude slucaj i sa tim Leeco, onda tim redme note i sl..?

Da sam na tvom mestu pazario bih ono sto su ti ljudi vec preporucili:

www.mobilnishop.com/mobilni-telefoni/lg/G4-4021/

Ako te brine optika i megapixeli, ovaj mob za ove pare te sigurno nece razocarati, naprotiv.:wink:
Pozdrav!

Arthur
23-11-2016, 11:58 AM
alcatel se pravi u kini. bio sam im u officu