PDA

View Full Version : POMOC oko instalacije NI MASSIVE

Nemania
14-10-2016, 11:48 AM
Imam problema pri instalaciji bilo koje verzije Native instruments Massive, sve odradim kako treba, i na kraju ga Cubase ne prepoznaje, dok standalone radi..
Znaci odredim mu putanju programfiles(86)/steinberg/cubase/vstplugins
tu su mi i svi ostali 32bit plugovi...E sad mi nije jasno zasto ga ne prepoznaje..
Ranije je radio.. Pre instalacicije ocistio sam od prethodnih fajlova, i izbrisao sta sam nasao u regedit-u.. Zna li neko kako ovo da resim???

(pokusao sam da ga j bridgujem i tada ga ucita ali koci, pucka ceo projekat i sl..tako da otpada bridgovanje)

Rhino
14-10-2016, 01:03 PM
Program files/steinberg/cubase/vstpluginsinfo i drugi isto vst 'nesto' izbrisi...

Nakon toga pokreni ponovo cubase, brojace sve pluginse kao da su tek instalirani (dosadno znam) ali posle toga bi trebalo da proradi.

Nemania
14-10-2016, 02:13 PM
Instalirao sam, doveo sa Path do dll koji sam smestio u odredjeni (samu instalaciju massiva i u steinberg/plugins)folder i uradio update ALI...sad mi se zeznuo KONTAKT pise SIRIOUS PROBLEM...itd... C:/ProgramFiles(x86)/steinberg/Cubase5/Cubase5.LOG
Nece ni da mi otvori projekat :banghead::banghead::banghead::(

Nemania
14-10-2016, 02:17 PM
I zaboravih da napisem...juce kad sam pokusavao da instaliram massiv instalirao mi je sam i Microsoft visual c++ 2013 (koji sam posle obrisao) jer znam da mi je ranije pravio problema...Tek danas sam otvorio kontakt, e sad ne znam da to nema veze sa tim

Nemania
14-10-2016, 02:19 PM
A kad otvorim Jbridgeovan Kontakt pise "Program cant start because MSVCR120.dll is missing..."

Nemania
14-10-2016, 02:30 PM
Evo sad sam instalirao Visual c++ 2013. i sad radi kontakt, ali trilian baguje...ne verujem..
Secam se i pre da je trilian imao neke probleme vezano za Microsoft visuall c++ 2013-2015....
Ranije kada sam instalirao cini mi se battery secam se da je automatski instalirao i c++ 2015..i da sam imao problema sa kontaktom i trilianom, ne secam se kako sam to resio.. Ako nesto znas malo bolje o ovoj situaciji sa c++ molim te napisi..

spartakus
14-10-2016, 07:15 PM
Nemanja ti imash problem sa operativnim systemom,meni je pomogao servis pack za win 7.Ni masive mora da radi ako imash negde pri ruci ni complete instaliraj ali samo njega,al ja mislim da je do systema.

Nemania
15-10-2016, 11:24 PM
Windows je instaliran pre vise od 6-7 godina, i hvala Bogu do sada jos ni jednom nisam radio reinstalaciju..
MOLIM VAS PROCITAJTE PAZLJIVO:
Mislim da znam sta je u pitanju, zeza Microsoft visual C++.
Neki programi pre same instalacije sami automatski pokrecu instalaciju ovog programa..(Ne znam zasto, ako neko moze da objasni)..
Instalirao sam NI Massiv koji je sam instalirao i ovaj Microsoft Visual C++ 2013..I kada sam pokrenuo Cubase, jbridgeovani massiv je usporeno radio i pucao mi je sistem.. Zatim sam unistalirao massiv i Microsoft visual c++ 2013 (a u racunadu vec imam instaliran visual 2005,2008,2010,2012 i 64 i 32 verzije), i kada sam pokrenuo ponovo Cubase, neki pluginovi nisu hteli da rade, npr Kontakt, trilian..a veoma su mi bitni...
Onda sad ponovo instalirao C++ 2013 (samo njega-skinuo sam ga sa neta) i sad rade pluginovi, ali mi se cubase skroz cudno ponasa evo nekih simptoma: Otvorim leksikon plug -nekad se cuje tako jaka mikrofonija, a nigde mikrofona, dalje, kada stavim lokator od nekog takta i pustim play, nema zvuka par sekundi, pa se tek onda zacuju neki instrumenti pa tek onda celi aranzman...pukne projekat..itd..To mi se desilo posle instalacije tog Visuala c++ 2013, do sad je sve radilo kao sat. Masina je jaka sa dosta rama..
Mislim da je sve to zbog tog MICROSOFT VISUAL C++ 2013, pa ako moze neko da detaljnije pojasni oko ovog slucaja, c++..itd, mislim da bi mnogima ovde na forumu znacilo...i kako to da mi je radio kontakt do sad bez tog c++2013, a sada nece bez njega..??? I zasto uopste mora taj visual da bude instaliran, i sto cubase ludi od njega, i zasto neki plugovi nece da se otvore ako odredjena verzija tog c++ nije instalirana...:(

vasko
16-10-2016, 10:51 AM
vc++ je platforma za programiranje na windowsu, znaci sve nesto vece i ozbiljnije na windowsu npr. programi za multimediju, serveri, itd ce imati njega kao zavisnost i to tacnu verziju 2012, 2015 itd... sa druge strane vc++ ima kao zavisnost windows update pakove, sam pak je gomila nekih programa, i izmene dll-ova postojecih, onako vece tumbanje celog sistema

te lancane zavisnosti su delom zbog inkrementalnog razvoja cele platforme, u nekom trenutku odlucujemo sta staro vise necemo da podrzavamo, a sta novo ubacujemo, drugi motiv je da na taj nacin microsoft prisiljava korisnike da updateuju windows posto ih gomila to izbegava, i ja sam, jer uglavnom se svodi da treba da ispravljas sta on sjebe, on sam je ukljucen sheduled, i ono u panelu kad iskljucis update ne iskljucis windows update nego da li da prijavljuje update programa i drajvera koji to zahtevaju (ne znam napamet tacno), a za sam windows update moras rucno da disableujes 2 servisa i onda onaj panel se izgubi skroz

da se vratim na ovo, ti si instalirao vc++ koji vec, ali zavisnosti koje on vuce iz updatea ne nalazi tako da on stoji za ukras, tako da ces prvo da pogledas u panelu koji zadnji update pak je instaliran, i na osnovu error messageboxova da odredis koji vc++ ti je potreban, mozda moze 2015 za sve, i pre toga sve postojece vc++ da deinstaliras, i da instaliras potrebni update, pa onda vc++, jer ti nece dati da koristis sistem star 7 godina, a pretpostavljam da ti update nije bio iskljucen kako sam opisao (ona 2 servisa) i on je updateovao neku zavisnost i zato sad ne radi ono sto je radilo

malo sam konfuzno objasnio, valjda ces se snaci

obicni user
16-10-2016, 12:56 PM
A koji su servisi u pitanju. Msm za disejbl��

vasko
16-10-2016, 01:15 PM
wuauserv i BITS

https://www.aqtronix.com/?PageID=96
</pre>

branoy
16-10-2016, 01:19 PM
a promeni i cjubez!! moras malo na nesto novije haha
haha, inace win 7 ultimate 64 sp1 i neces nikad ni zasta ovako pitati ovde.
ako si na XP , to je old istorija !!

Nemania
16-10-2016, 04:00 PM
a promeni i cjubez!! moras malo na nesto novije haha
haha, inace win 7 ultimate 64 sp1 i neces nikad ni zasta ovako pitati ovde.
ako si na XP , to je old istorija !!

I imam Win7 64 bit..koji je radio kako sam rekao vec 6-7 godina bez ikakvog problema i sad od jednom krenuo da zeza...

vasko
04-12-2016, 12:40 PM
jel si resio ovo?

vasko
05-12-2016, 03:53 PM
na prosloj strani si crvenim slovima pisao da bi svima znacilo kako da se resi sa VC++, ja te pitam kako si resio, za to vreme ti pises u svim mogucim temama osim u ovoj

awacs
05-12-2016, 09:46 PM
na prosloj strani si crvenim slovima pisao da bi svima znacilo kako da se resi sa VC++, ja te pitam kako si resio, za to vreme ti pises u svim mogucim temama osim u ovoj

Možda preterano ozbiljno shvataš ovaj forum. Razmisli o tome.

Pozdrav,

Vasa

vasko
07-12-2016, 07:21 PM
ovo se stvarno ne vidja cesto, covek nedelju dana ne sme da otvori svoju temu u kojoj je trazio pomoc