Log in

View Full Version : Cubase 5 - problem sa starim projektima

LAMPASH
17-09-2016, 09:32 AM
Pozdrav svima!
Sada videh da prilikom otvaranja starijih cpr projekta (neki od njih su radjeni jos u SX3 i C4) C5 pocne da ga otvara i dok ucitava mixer zabaguje i mora da se restartuje.:( A na ovom istom Winu 7 i sa istim C5 sam ranije otvarao te projekte bez problema!!!:banghead:

Sta me to zajebava sad? Da li je mozda neki plug u pitanju i kako to utvrditi?

komil
17-09-2016, 04:47 PM
Da li je mozda neki plug u pitanju i kako to utvrditi?

Najverovatnije to, bar po opisu. Možeš i da obratiš pažnju, može nekada da se vidi dokle je stiglo učitavanje kada pukne, tipa, neka grupa, neki track.

Generalno, preimenuj privremeno VST Plugins folder u nešto drugo, otvori Cubase i probaj da učitaš projekat. Ako ne pukne, onda je do plagina.

U tom slučaju, preimenuj na staro, a u neki privremeni folder, premesti neke plagine koji su instalirani u poslednje vreme. Pa onda klackanje malo...

LAMPASH
17-09-2016, 05:30 PM
To je to! Preimenovao sam VSTPlugins i sada otvara sve bez pardona :)

E sad jedan po jedan plug treba da iskljucujem i tako dok ne umrem jer ih ima "malo". hahah

Pozdrav druze i hvala ti puno!!!

LAMPASH
17-09-2016, 07:30 PM
Brzo ga nadjoh jer sam prvo krenuo da eliminisem VST instrumente i u pitanju je Hypersonic 2 (vazdusna verzija)!!! Reinstalirao sam ga i opet nece, a radio je kao sat :( Kao standalone radi bez problema, ali kao VSTi ni da makne. Odmah pri njegovom pokretanju C5 se zakuca.

E sada treba biti pametan i naterati ga da radi, a da to naterivanje ne podrazumeva reinstal Windowsa i sl. :(

LAMPASH
17-09-2016, 08:36 PM
Evo i resenja:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/qHVSz0B0Yg4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Znaci treba jbridge-ovati 32-bitni hypersonic.dll isto u 32-bitni i taj drugi ce raditi!!!:jupi:
A kako i zasto nemam pojma kao sto ne znam zbog cega je i prestao da radi:confused::confused::confused:

Pozdrav!