Log in

View Full Version : Kanali za ameriku

Danny Lou
11-08-2016, 02:26 PM
Zdravo svima!

Zanima me kakva su vasa isukstva sa slanjem demo-a na americko trziste, konkretno pop industrija (billboard top 200)? Da li ste imali uspjeha?

Trenutno imam mogucnost da saljem demo-e (beat, traka, dio pjesme itd.) tamo, u ovom slucaju bi stizali brief-ovi pa bi sluzili kao orijentir.

awacs
11-08-2016, 05:15 PM
Ubio me bog ako sam išta razumeo :)

Pozdrav,

Vasa

Danny Lou
11-08-2016, 05:50 PM
Vaso care, samo cire koji dio :D

awacs
11-08-2016, 06:28 PM
Vaso care, samo cire koji dio :D

Razumeo sam „Zdravo” i „orijentir”, ono između me buni :) Ako te mrzi da objašnjavaš, daj neki link. Ne zbog mene (mator sam ja za tih vaših zajebancija), nego zarad mlađarije :)

Pozdrav,

Vasa

Danny Lou
11-08-2016, 06:34 PM
Nema linka :) sta sam htio da kazem jeste da imam direktnu vezu da saljem demo-e svom drugaru u kanadi koji ima direktne veze u industriji (to je kanal :D). samo sto nije naslijepo nego ce biti opisi sta se trazi da bi se cijeli proces ubrzao. u pitanju je pop i traze se beat-ovi, trake, cijele pjesme itd. u demo fazi

pa me zanima ko je ovdje imao takvog iskustva, ako jeste da ga podijeli

awacs
11-08-2016, 08:15 PM
Nema linka :) sta sam htio da kazem jeste da imam direktnu vezu da saljem demo-e svom drugaru u kanadi koji ima direktne veze u industriji (to je kanal :D). samo sto nije naslijepo nego ce biti opisi sta se trazi da bi se cijeli proces ubrzao. u pitanju je pop i traze se beat-ovi, trake, cijele pjesme itd. u demo fazi

Ako sam dobro protumačio šta si napisao (imajući u vidu Billboard Top 200, koji si pomenuo u početnom postu) pretpostavljam da kapiraš da su eventualne pravne posledice po učesnike ove teme malko ozbiljnije od budalaste plug-in piraterije :) Ne sumnjam da ćeš imati pun inbox poruka :wink:

Pozdrav,

Vasa

Arthur
12-08-2016, 04:19 AM
meni se čini da on misli ne na pozajmljivanje beatova i pesama odavde već na autorski rad

awacs
12-08-2016, 08:53 AM
Ma dobro, ja sam stari paranoik. Zaličilo mi je na ovo (#Controversy):

https://en.wikipedia.org/wiki/Cashbox_(magazine)#Controversy

Pozdrav,

Vasa

Arthur
12-08-2016, 09:53 AM
ide to s'godinama :da: :P

Danny Lou
12-08-2016, 10:08 AM
@awacs ma neeeee haha :) ovo je standardan nacin kako cirkulisu pjesme. de si ti otisao! evo primjer: umbrella je cirkulisala jedno 3 god, dok je nije rihanna pokupila :)

nikog vise ne interesuje radis li sa piratskim ili originalnim (mada ja sam uvijek za originalni, ako se moze) nego da li valja ili ne valja :)

beat, dio pjesme, pjesma to je sve autorski rad. a demo-i su one pjesme koje nisu izdane. pravnih posljedica nema, ima samo pravna gotiva jerbo na zapadu iako ima muljavine, izgraditi kontakte je velika borba.

zato me i zanima kakva su iskustva nasih ljudi u ovoj sferi, da li je neko slao svoje demo-e nekome tamo i kako je prosao?

tajna92
12-08-2016, 10:44 AM
To ti je tamo kao i kod nas. Ako si "poznat" svi prvo dolaze kod tebe... Jedino sto zapad raspolaze sa najmanje 20 miliona beat makera...

Danny Lou
12-08-2016, 10:55 AM
Jeste, jbg industrija postoji, radi se ruka se ali nemaju svi prolaz. Treba barem dva od vise elemenata da se poklopi: da radis dobro sta god da radis i da se moze raditi sa tobom tj. da si profesionalac. I naravno da imas veze

awacs
12-08-2016, 10:58 AM
@awacs ma neeeee haha :) ovo je standardan nacin kako cirkulisu pjesme. de si ti otisao! evo primjer: umbrella je cirkulisala jedno 3 god, dok je nije rihanna pokupila :)

Aha, OK. Iz onoga što si napisao istripovao sam da će lik da ti sugeriše šta treba da doradiš da bi te uglavio na Billboard Top 200. To su ti te nevolje sa ovim forumaškim haiku pisanjem.

Pozdrav,

Vasa

Danny Lou
13-08-2016, 05:01 PM
E bem li mu, pa niko ništa... :( pa nije valjda da niko nije slao svoje demoe napolje?