View Full Version : behringer/midas?
Evo da otvorim nova tenu...koncereti uveliko traJu, da li iskusnije kolege cuju razliku izmedju BEHRINGER X32 I MIDAS M32, sta je bolja kupovina,izasli su i novi jefrini stage boxovi, da li je AES50 zaista standard za sve tipove digitalnih mikseta...Navali narode!!!:grin:
Arthur
12-08-2016, 07:13 AM
ja sam, nazovi, čuo pristojnu razliku između M i X al samo u multitrack snimanju. Jednostavno mi je previše varijabli uvek bilo uključeno (X32 sa odličnim bendom i razglasom, nikakav problem, a M mi neće opraviti smeće koje stiže). Svakako bi išao na to da uzmem Midasov stagebox i ubo ga u X32 bilo koju varijantu koja to prima.
Za sad sam se skrasio sa malim XR18, pokriva me za ove neke kafanske varijante, divno radi i nemam nikakvu pritužbu na zvuk.
Bitch
12-08-2016, 09:49 AM
meni je sve to isti djavo.
Arthur
12-08-2016, 09:55 AM
dok npr sa usranim Presonusom ama baš nikad nisam mogo da napravi spektakl, ko god i gde god da svirao. Posle sam ubo laptop na FW pa gledao onaj edit software na šta mi liči EQ i slično, pa je postalo kao upotrebljiva sprava, inače oćoraveh od onih jadnih led diodica.
Da li je neko probao kompatibilnost AES50 standarda, znaci ako hocu Yamahine preampe, uzmem Yamaha stage box (Bitch preferira Yamahu), hocu Midas uzmem Midas itd na bilo koji digitalac?
Arthur
15-08-2016, 02:45 AM
ne znam između različitih firmi, znam samo da Midasovi digitalni stageboxevi mogu u Behringer digitalce
Tiki the Boyler
12-09-2016, 05:30 PM
Najveća razlika je u izradi. M ga baš šije.
Zvučno... u studijskim uslovima ima razlike. Live ne.
AES50 je samo jedan od standarda. U principu sve firme imaju standarde koje preferiraju. Sa X32 su i tu doakali, jer u njega možeš da bocneš slot za skoro bilo koji stage box :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.