Log in

View Full Version : behringer/midas?

Era
11-08-2016, 09:29 AM
Evo da otvorim nova tenu...koncereti uveliko traJu, da li iskusnije kolege cuju razliku izmedju BEHRINGER X32 I MIDAS M32, sta je bolja kupovina,izasli su i novi jefrini stage boxovi, da li je AES50 zaista standard za sve tipove digitalnih mikseta...Navali narode!!!:grin:

Arthur
12-08-2016, 07:13 AM
ja sam, nazovi, čuo pristojnu razliku između M i X al samo u multitrack snimanju. Jednostavno mi je previše varijabli uvek bilo uključeno (X32 sa odličnim bendom i razglasom, nikakav problem, a M mi neće opraviti smeće koje stiže). Svakako bi išao na to da uzmem Midasov stagebox i ubo ga u X32 bilo koju varijantu koja to prima.
Za sad sam se skrasio sa malim XR18, pokriva me za ove neke kafanske varijante, divno radi i nemam nikakvu pritužbu na zvuk.

Bitch
12-08-2016, 09:49 AM
meni je sve to isti djavo.

Arthur
12-08-2016, 09:55 AM
dok npr sa usranim Presonusom ama baš nikad nisam mogo da napravi spektakl, ko god i gde god da svirao. Posle sam ubo laptop na FW pa gledao onaj edit software na šta mi liči EQ i slično, pa je postalo kao upotrebljiva sprava, inače oćoraveh od onih jadnih led diodica.

Era
12-08-2016, 11:12 AM
Da li je neko probao kompatibilnost AES50 standarda, znaci ako hocu Yamahine preampe, uzmem Yamaha stage box (Bitch preferira Yamahu), hocu Midas uzmem Midas itd na bilo koji digitalac?

Arthur
15-08-2016, 02:45 AM
ne znam između različitih firmi, znam samo da Midasovi digitalni stageboxevi mogu u Behringer digitalce

Tiki the Boyler
12-09-2016, 05:30 PM
Najveća razlika je u izradi. M ga baš šije.
Zvučno... u studijskim uslovima ima razlike. Live ne.
AES50 je samo jedan od standarda. U principu sve firme imaju standarde koje preferiraju. Sa X32 su i tu doakali, jer u njega možeš da bocneš slot za skoro bilo koji stage box :)