View Full Version : Mali line mixer za tracking
Reinhardt
26-07-2016, 11:02 AM
Trebam uraditi snimanje benda za koje bi mi trebao manji, kvalitetniji line mixer prvenstveno zbog snimanja gitara sa multi-mic setupom, a mrzi me snimati 4 majka odvojeno u daw. hoću svaki tejk na 1 kanal.
gledam ssl x-desk superanalogue.. jel to valja čemu?
koje su druge opcije?
ssl mi je super jer ima i fadere pa mogu lako od tejka do tejka blendati boje..
ali ne znam dali može i 8 u 4 (za potrebe snimanja bubnja gdje elemente ozvucavam svaki sa 2 majka, dakle 8 inputa a da idu 4 zasebno)
moze li to?
awacs
26-07-2016, 02:00 PM
Koliko vidim, X-Desk nema grupe, ali ima četiri AUX izlaza (Stereo Cue + 2xFX) koji svi mogu da budu post fade. Znači, dalo bi se povezati, a da opet koristiš fejdere za blendanje. Ali to što mora da se kupuje još gomila specijalizovanih kablova je priličan downside.
Pozdrav,
Vasa
P.S. Puna podrška snimanju na što manje kanala :thumbsup:
Reinhardt
26-07-2016, 07:44 PM
Hvala Awacs,
Nisam neki miksadžija pa mi odgovara ideja da što više odradim u snimanju :)
Koja bi bila zamjena ssl-u?
awacs
27-07-2016, 09:33 PM
Nisam neki miksadžija
Nisam ni ja više neki snimatelj, pišem čisto da bih održao temu u životu ("... talking to keep the conversation alive", štobreko Brajan Ino), sve u nadi da će je videti neko ko je upoznat sa trenutnom ponudom miksera za usnimavanje.
Kad se sve sabere i oduzme (koliko god ja filozofski mislio sve najbolje o snimanju dva mikrofona snara na jedan kanal), mislim da zapravo komplikuješ bez razloga. Odnosno, da ima mnogo više razloga protiv sabiranja pre interfejsa nego onih koji mu idu u prilog.
Analogni linijski mikser te osuđuje na najmanje tri dodatna gain stage-a unutar sebe, plus još jedan na ulazu u AD konvertor. U onom scenariju sa X-Desk-om koji sam pomenuo su čak četiri gain-a (input gain, fader, CH AUX send, AUX Master). Plus nekolicina kablova od mic preampa do miksera i od miksera do AD konvertora, a sve to da bi snimio snare top i snare bottom na jedan kanal umesto na dva. Isplati li se to? Ne pitam da li se isplati finansijski nego da li se isplati zvučno?
Pozdrav,
Vasa
Reinhardt
28-07-2016, 03:24 PM
odlican point, no u pitanju nije samo snare.. kick, tomovi, gitare.. nadje se tu
mislim prvenstveno da je to time saver opcija
a mozda se dogodi i koji otb mix :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.