View Full Version : Cubase original i VST-i pitanje???
Nemania
09-07-2016, 11:55 AM
Kupio bih novi Cubase 8.5 u radnji, pa me zanima posto on ima usb licencer, da li VST VSTi pluginovi sa pijace mogu raditi sa njim kako treba, bez chras-ova, padanja sistema, zahtevanja registracije i sl..?
Da li to vazi i za orig Cubase 7 (ako ga nadjem povoljnije)...?
phil.milmax
09-07-2016, 07:12 PM
Mogu raditi plagovi sa pijace. E sad, kako treba, bez chras-ova? Iz mog iskustva ne. Orginalni Cubase 7 i 8 mi je radio sa potpuno istom kolicinom bagova (ako ne i vecom) kao i Cubase 5 sa pijace. Iz tog razloga sam ga se i otarasio. Moje iskustvo sa Cubaseom je takvo. Generalno je najkopletniji sto se tice opcija i sve izgleda lepo ali po meni je jako trom i prosto ne radi kako bi jedan profesionalni softver trebalo da radi.
Nemania
10-07-2016, 07:07 AM
Znaci nece zbog usb-a traziti da se registruju plagovi,npr waves, onda kontakt itd..?
Meni evo C5 vec 5 godina radi bez reinstaliranja win i cubasea, medjutim sada kada sam ubacio neke nove plugove (novi kontakt , battery i reaktor) koji su prilikom instalacije ubacili i MICROSOFT VISUAL C++ 2013, Neke projekte nece da otvori -izbacuje gresku i to je 99% zbog triliana. E a sad to je plug koji mi je potreban i koji ne mogu da brisem.
Da li se to moze dogoditi i sa 64bitnom 7-8 ? Inace trenutno je 5 koju imam 32 a neki plugovi rade na jbridge.
I na koji si ti presao softver?
komil
10-07-2016, 10:03 AM
Ostavi verziju c++ biblioteke koja treba cubase u isti folder u kojem je njegov .exe fajl. Tako će program koristiti tu verziju sa kojom ti radi stabilno, a plaginovi mogu neku drugu. Ako se ne snalaziš, vidi kod bakalara "cubase 5 portable".
komil
10-07-2016, 10:05 AM
Znaci nece zbog usb-a traziti da se registruju plagovi,npr waves, onda kontakt itd..
Neće
Nemania
10-07-2016, 10:59 AM
Ostavi verziju c++ biblioteke koja treba cubase u isti folder u kojem je njegov .exe fajl. Tako će program koristiti tu verziju sa kojom ti radi stabilno, a plaginovi mogu neku drugu. Ako se ne snalaziš, vidi kod bakalara "cubase 5 portable".
necu portable, ovaj mi radio godinama dobro. Ajd pojasni malo detaljnije ako ti nije mrsko oko kopiranja i to...Da li smem da pomeram exe file..I da zaboravio sam da napisem, imam instalirano c++ vise verzija, od 2005,2008,2010,2012,2013..Kako da znam koja pase cubase..samo znam da zbog 2013 Trilian pada,i nece da mi otvori projekte sa trilianom. A kad ovtorim npr neki projekat bez triliana, a onda ga ucitam, radi normalno, sve dok ne sacuvam projekat i ponovo ga ne otvorim, onda sledi error-tipa sacuvaj projekat pod drugim imenom...itd..cubase log 5 error..nesto tog tipa
Hvala unapred
Nemania
10-07-2016, 11:40 AM
....i to me buni, kako mislis c++ koji cubase koristi..On je normalno radio dok nisam instalirao kontakt koji pri pokretanju instalacije automatski instalirao c++ 2013.. Dok, kako sam napisao od tada trilijan puca.. Da li sada treba da uninstaliram C++ 2012 (ako recimo on radi dobro sa Cubase), pa da ga ponovo instalira u cubase folder (i to ako ima tu mogucnos da se izabere putanja) ili..?
Gde obicno baca biblioteku c++ kada se instalira?
phil.milmax
10-07-2016, 02:59 PM
Meni evo C5 vec 5 godina radi bez reinstaliranja win i cubasea, medjutim sada kada sam ubacio neke nove plugove (novi kontakt , battery i reaktor) koji su prilikom instalacije ubacili i MICROSOFT VISUAL C++ 2013, Neke projekte nece da otvori -izbacuje gresku i to je 99% zbog triliana. E a sad to je plug koji mi je potreban i koji ne mogu da brisem.
Da li se to moze dogoditi i sa 64bitnom 7-8 ? Inace trenutno je 5 koju imam 32 a neki plugovi rade na jbridge.
I na koji si ti presao softver?
Ne znam da ti kazem za konkretan slucaj. meni je Trilian radio sa Cubase 7 i 8. Glavna prednost ako budes prelazio na Cubase 8 je sto ti nece trebati jbridge i automatski ce koristiti resurse kompa. Ostalo je manje vise isto.
Ja sam potpuno presao na Reaper i svaki put kada ga ukljucim sve vise sam srecan sto sam to uradio. Skoro sam pozajmio Cubase 8 od drugara da exportujem neke stare projekte i sada, sa ove distance, ne mogu ni da zamislim koliko sam vremena izgubio koristeci cubase godinama. Hipoteticki, da je Cubase brz kao Reaper sigurno bih ga i dalje koristio jer je kao softver kompletniji ali meni je brzina najbitnija i do sada nisam naisao na nesto sto ne mogu da uradim u Reaperu tako da sam srecno promenio svog DAW partnera :)
Nemania
10-07-2016, 03:13 PM
Iskreno nisam cuo za njega...pogledah sad na netu..on ima 19mb???:confused:
komil
10-07-2016, 05:12 PM
necu portable, ovaj mi radio godinama dobro. Ajd pojasni malo detaljnije ako ti nije mrsko oko kopiranja i to...Da li smem da pomeram exe file..I da zaboravio sam da napisem, imam instalirano c++ vise verzija, od 2005,2008,2010,2012,2013..Kako da znam koja pase cubase..samo znam da zbog 2013 Trilian pada,i nece da mi otvori projekte sa trilianom. A kad ovtorim npr neki projekat bez triliana, a onda ga ucitam, radi normalno, sve dok ne sacuvam projekat i ponovo ga ne otvorim, onda sledi error-tipa sacuvaj projekat pod drugim imenom...itd..cubase log 5 error..nesto tog tipa
Hvala unapred
Te biblioteke o kojima pričamo su u .dll fajlovima. Oni mogu biti u system32 folderu (to se tebi desilo, tako su dostupne za više programa) a možeš da ih staviš u isti folder gde ti je cubase.exe i onda će ti program upravo tu verziju koristiti. To sistemski tako funkcioniše. Zato skini taj portable, pa makar samo prekopiraj te dllove odatle u folder gde je tebi instaliran cubase. U principu, pošto imaš instaliran cubase, nemaš stvarno čega da sw štrecaš i nećeš portable, svejedno ti je odakle pokrećeš exe
phil.milmax
10-07-2016, 07:39 PM
Iskreno nisam cuo za njega...pogledah sad na netu..on ima 19mb???:confused:
i meni je bilo cudno ali zato i tako brzo radi. mozes da ga instaliras i portabl. u tom slucaju se ne vezuje za win, kopiras folder na flash i gde god odes imas svoj softver sa svojim podesavanjima.
Nemania
10-07-2016, 08:20 PM
Ok, jasno..Samo mi reci (ne mogu da nadjem na netu) kako se zove taj .dll...?
Na netu se spominje i lib..
Ne znam da ti kazem za konkretan slucaj. meni je Trilian radio sa Cubase 7 i 8. Glavna prednost ako budes prelazio na Cubase 8 je sto ti nece trebati jbridge i automatski ce koristiti resurse kompa. Ostalo je manje vise isto.
Ja sam potpuno presao na Reaper i svaki put kada ga ukljucim sve vise sam srecan sto sam to uradio. Skoro sam pozajmio Cubase 8 od drugara da exportujem neke stare projekte i sada, sa ove distance, ne mogu ni da zamislim koliko sam vremena izgubio koristeci cubase godinama. Hipoteticki, da je Cubase brz kao Reaper sigurno bih ga i dalje koristio jer je kao softver kompletniji ali meni je brzina najbitnija i do sada nisam naisao na nesto sto ne mogu da uradim u Reaperu tako da sam srecno promenio svog DAW partnera :)
Imam Cu5 pijaca i radi neverovatno nema problema sa najnovijim pluginoma..trillian , Kontakt , Waves, Fab filter, Ozone, Batteri itd itd..!
Instaliran je na svojem HDD i imam internet na njemu..W7.
Udaram, pljuskam, lupam je... sve po spisku i..možda jednom u 100x zablesira ali kad ga vratim projekt se upiše.
Dakle nije mi jasnan vaš problem..nikakav C++ ..ono što instalira i gotovo.
Imam u njemu i J-bridge i sve za sada fenomenalno radi.!!
Reaper je za CUB 5 mala beba..u više navrata ga isprobavah i kad dođem do blesiranja odustaje..i odoh na CUB 5. Za MENE Reaper ima jako loš Midi edit..audio nisam puno isprobao ali ništa posebno (za ono što znam). I brzina..kakva brzina?? Gdje je spor Cub5?? Dajte malo objasnite..da ljudi konaćno razluće što valja a što ne. Ja mislim da Reaper se ne može mjerit ni sa ćime s Cub 5. Razuvjerite me.
Rhino
15-07-2016, 03:44 PM
Radi i kod mene sve isto... Nema greske..
A da se nisam nikad sreo sa odredjenim vst-ovima na istoj masini koji su imali c++ error, lagao bih.
phil.milmax
15-07-2016, 07:05 PM
Nemam nameru nikoga da ubedjujem niti da se raspravljam. Covek me je pitao sta koristim umesto Cubase i odgovorio sam. Ako vama Cubase 5 sa Jbridge radi tako dobro kako kazete, onda blago vama i nema razloga nikada da prelazite na drugi softver. Moja iskustva su drugacija.
Ako zelite da saznate zasto je neki softver bolji ili losiji morate prvo da u potpunosti naucite da ga koristite. Varijante: " instalirao sam i probao" nisu relevantne. Cubase sam aktivno koristio od verzije Cubase VST/32 5 pa do najnovijeg Cubase 8.5 a Reaper koristim nekih godinu, dve dana i pricam samo iz licnog iskustva.
U svakom slucaju to ovde nije tema. Ako vas interesuju razlike izmedju Cubase i Reaper, otvorite novu temu pa kada nadjem vremena rado cu vam napisati sta je po mom misljenju razlika izmedju ta dva.
Pozdrav
Goran B
16-07-2016, 11:42 AM
Kupio bih novi Cubase 8.5 u radnji, pa me zanima posto on ima usb licencer, da li VST VSTi pluginovi sa pijace mogu raditi sa njim kako treba, bez chras-ova, padanja sistema, zahtevanja registracije i sl..?
Da li to vazi i za orig Cubase 7 (ako ga nadjem povoljnije)...?
Da podijelim koju misao možda ti bude od koristi:
Pored narodnog C5 imam od skoro regularan C8 Elements (najlakša verzija Cubase-a koja ne zahtijeva USB licencer za instalaciju).
Vezano za C8E
-Što se tiče stabilnosti, zaista nemam šta prigovoriti, radi ok i nisam imao za sada ni jedan problem
-Svi 64 bitni plug-in-ovi rade uredno (kako narodni tako i regularni, nije trebalo ništa ponovo registrovati i sl.)
-32 bitni, e sad, većinu plug-inova Cubase-ov bridž vidi i rade uredno, međutim, ako imaš neke matore plug-inove (kao ja) može se desiti da imaju problema sa GUI, a neke uopšte ne vidi. Ponavljam, većinu vidi, oko nekih 85 do 90% bar kod mene
-ipak, pošto sam sentimentalac :) i htjeo sam baš sve stare 32bitne plug-inove u 64 bitnom okruženju, uz pomoć jBridgea sam napravio folder za C8E i svi plug-inovi za sada rade uredno bez problema
-nisu za sada uočeni nikakvi paralelni problemi između narodnog C5 i C8E, oba rade regularno, ne smetaju jedan drugom
-što se tiče C++ problema, ja sam jedino imao sa par iZotope plug-inova (pisali smo o tome ovdje na forumu, bili su u pitanju iZotope Vinyl i DDLY) ali sam ih nekako ugurao u sistem, da izvineš :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.