PDA

View Full Version : Optimiziranje video fajlova u C5 i C8 Elements

Goran B
05-07-2016, 05:08 PM
Pozdrav,

dakle, upotreba video fajla u C5 i C8 Elements bar u mom slučaju nisu baš friendly nastrojeni. U C5 je situacija malo bolja, kada izvršim konverziju npr. u AVI format, onda mogu da ga upotrijebim, a radi i poneki MP4.
U C8 Elements situacija je loša, dakle samo poneki video fajl može da radi i to najčešće isprekidano.
E sad, vršio sam razna podešavanja, tipa povećavao i smanjivao video cache size, palio i gasio show video thumbnail, ali bez nekih promjena.

Bio bih veoma zahvalan na podjeli iskustava i prijedlozima na ovu temu.

obicni user
06-07-2016, 09:05 PM
Soorryy na neznanju, ali nije li Nuendo malo vise optimiziran za rad sa videom :confused:

Goran B
06-07-2016, 11:44 PM
Soorryy na neznanju, ali nije li Nuendo malo vise optimiziran za rad sa videom :confused:

Jeste...ali u C8 Elements imam problema uopšte da pustim video fajl.
Ponavljam, u C5 je nešto bolja situacija radi poneki MP4 ili kada kovertujem u AVI.
Volio bih da mogu korisiti video fajl u C8 jer je 64 bitna platforma.
Gledao sam po netu dosta, ali manje-više niko ne navodi probleme sa formatima video fajlova, jer Cubase ima solidnu paletu video fajlova koje podržava, međutim u praksi, kod mene, to nešto slabo radi.

mekonin
07-07-2016, 06:29 AM
AVI nije kodek vec container format. Pokusaj sa konverzijom u H.264 ili DVCP i upakuj u MOV (QuickTime).

obicni user
07-07-2016, 08:13 AM
A zasto iskljucivo kjubejz

Goran B
07-07-2016, 09:03 AM
AVI nije kodek vec container format. Pokusaj sa konverzijom u H.264 ili DVCP i upakuj u MOV (QuickTime).

Uradio sam ovo i sve radi OK, dakle MOV radi bez problema :)
Hvala mnogo :)

Goran B
07-07-2016, 09:05 AM
A zasto iskljucivo kjubejz

Zato što u Cubase-u komponujem muziku, pa mi je zato bitno da imam uredan video playback kada komponujem na sliku.

Arthur
14-07-2016, 03:05 AM
oće da pomogne opterećenju kompjutera i ako "hide"-uješ video kanal, tj staviš ga u onaj split screen i onda sakriješ