PDA

View Full Version : Cubase 5 Disk problem???

Riccolo
04-07-2016, 11:59 AM
Imam problem sa cubaseom 5 (narodna verzija) da mi bez obzira na asio i na disk cache usage 'svako malo' prestane da pusta sve sto je wav u projektu i to kako njemu padne napamet... Ovo se desavalo i ranije ali je pocelo da se desava intenzivnije od kad sam kupio novi hard WD 1TB (jedna particija), i sve prebacio na njega...Dakle da rezimiram, asio i disk usage su skoro na nuli, ali kad pustim pesmu cujem sve normalno pa onda samo miti instrumente, pa opet sve normalno i tako u krug...Jednio sam primetio da kada prestane da mi svira wav ako stisnem ctrl+s on momentalno pocne da ga pusta, al na zalost posle par sekundi nastavi da prekida...Narocito nervira kod exporta jer mi svaku traku eksportuje ''iseckano'' ,bukvalno lutrija... :cry::cry::cry:

Ovaj isti problem imam i na cubaseu 7 Elements tako da kapiram da nije do petice :cry:

Ako neko ima ideju kako ovo da resim bio bih beskrajno zahvalan...svaki predlog je dobrodosao...thx

komil
05-07-2016, 02:21 PM
Ima u Windowsu alate kojima možeš da detektuješ gde je tačno problem.

Performance Monitor

Start - Run - perfmon.exe

na + ikonu dodaješ razne "countere" vezane za disk, CPU itd. i kroz rad programa gledaš gde je usko grlo i šta zakucava.

Može biti prejeftin drajver za muzičku karticu, neki hardverski konflikt itd.