Log in

View Full Version : Wireless latencija

player
25-06-2016, 09:13 PM
Pozdrav,
Kupio sam novi wireless sistem(gitarski),...odlican zvuk,malog formata ,domet,baterije koje se pune(i na receiveru i transmiteru),pristupacna cena,vrlo (pre)zadovoljan svime... osim latencijom .Uradio sam u Cubase loopback test,spojio output kartice sa inputom i snimio nazad koristeci direktno kabl,onda ovaj novi wireless sistem i jedan stari koji sam vec imao.Na novom sistemu sam dobio (ako je verovati Cubase-u)-15ms,vise nego duplo u odnosu na stari sistem :banghead: .Pod predpostavkom da sam ja sve to dobro uradio....
Kontaktirao sam par ljudi koji ga imaju i oni se ne zale na latenciju ....
Moje pitanje je -koliko je to "mnogo" kada usi pocinju da vam se bune ??

btw...sistem je na 48000/24bit i proizvodjac tvrdi da je latencija oko 10-11ms .Ljudi su vrlo korektni,zapravo sam impresioniran njihovom reakcijom .Nema nikakvih problema i da dobijem novac nazad ali bih voleo da zadrzim ovaj sistem .Sad me kopka da li ja preterujem :) ...
Hvala!

OFF
26-06-2016, 04:22 PM
mislim da je 10ms vec puno......zapravo, to se ne oseti kao kasnjenje bukvalno, ali kao malo lenji instrument svakako. najbolji test- uzmi na neki loop sviraj inprovizaciju na dva razlicita sistema sa razlicitim kasnjenjem....i videces koliko je ono sto je svirano na brzem sistemu smislenije, melodicnije, lepse....

player
27-06-2016, 01:43 AM
...zapravo, to se ne oseti kao kasnjenje bukvalno, ali kao malo lenji instrument svakako.....

Da,upravo takav osecaj se stice ....ako idem direktno iz transmitera u PC interface.Ako ga posaljem kroz iPad(kako sam i planirao ) latencija se vec osetno poveca(famozni iPad :D ) .Videcu....tvorci ovog wirelessa su obecali da ce mi poslati modifikovani model sa manjom latencijom.