View Full Version : Koji DAW/plugins na OS X?
Pozdrav dobri ljudi,
Koji DAW & Plugins instalirati na OS X El Capitan, da radi stabilno?
Imao sam malu pauzu od par godina, pre toga sam radio u Cubase 5ici.
Inace sta je nabolje instalirati od plugin-ova da se sto pre moze raditi? Mislio sam da skinem NI Komplete. Konkretno radio bih hip hop bitove, iz hobija, a posto sam na Mac-u nemam nikakvog iskustva na toj strani, a ne bih da dizem dual boot win pa da opet nastavim u C5.
Svako dobro,
Milos
komil
04-06-2016, 11:51 AM
Koliko sam ja upućen, El Capitan i "skidanje" koje spominješ ne ide zajedno nikako. Vrati OS na jednu verziju pre.
Da, mislio sam sa pijace da poskidam samo ono najosnovnije za neki setup, a Komplete mi deluje kao all in one resenje.
alavuk
04-06-2016, 07:56 PM
hoce covek da ti kaze da se vratis na jedan os ranije , zato sto el kapitan nije skroz komptabilan sa plaginovima i uopste muzickim softverom ... na kraju izgleda da i mac postaje "apotekar" sto bi rekao slowstar
spartakus
05-06-2016, 10:49 AM
Sto se tiche vst sa pijace imash sve ama bash sve kao i za win.Gotovo da svi pluginsi rade i na jednom i na drugom systemu.
komil
06-06-2016, 08:25 AM
Sto se tiche vst sa pijace imash sve ama bash sve kao i za win.Gotovo da svi pluginsi rade i na jednom i na drugom systemu.
Ne pričamo o win, nego o verzijama mac os x.
pijačna verzija pro toolsa nije toliko nova da može na el capitan.
isto važi za mnoge druge slučajeve.
Radi se o tome da radim aplikacije za iOS, tako da se brzo update-ujem na novu verziju cim se pojavi. Nikako da prelomim da opet radim bitove iz uzivanja, s tim da me brine instaliranje software-a, sa pijace. Koristio sam Cubase otprilike 8 godina, sad ne znam za koji DAW da se odlucim.
vlaad
06-11-2016, 08:10 PM
Imaš sav softver i na najnovijem sistemu MacOs Sierra. Ableton Live ti je softver koji koristi dosta muzičara i dobar je za pravljenje loopova, beatova ili šta već želiš. Logic je sekvencer tipa Cubasea, dobar je za midi i audio mixanje. Tebi trebaju još banke hiphop semplova, što ima da se nadje svuda, i možeš da počneš.
Ako mene pitaš, otvori se malo i uzmi neki kontroler tipa NI Maschine ili Ableton Push.Uz to ćeš dobiti legalan softver, a vjeruj mi i proces pravljenja muzike će ti biti višestruko zabavniji i lakši.
Sretno.
Dexxy
06-11-2016, 11:13 PM
Jel na yosemite radi sve osim pt?
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Instalirao sam Studio One 3 i krenuo redom popularnije instrumente. Za sad nikakav problem na Sierri.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.