PDA

View Full Version : Hi pass filter

spartakus
17-04-2016, 05:38 PM
Pozdrav forumashi e pa ovako uhvatio sam sebe kako mi je lakshe kada sam slobodan(od dnevnog stalnog posla 40h nedeljno)i radim muziku da pravim pauze i da nastavim da radim neshto shto nema veze sa muzikom.Obichno bih u pauzama blejao sa ribom ili drushtvom(to se podrazumeva)ali podigne mi se produktivnost kada npr uzmem kosacicu i pokosim dvorishte,okrecim neko drvo ili tako neshto slicno(peglanje mortal kombata).Kakva su vasha iskustva sa tom pauzom kada se glava odmahne od silne automatizacije i programiranja.

awacs
17-04-2016, 06:29 PM
Nisam blesav da se posle košenja vraćam za DAW.

Pozdrav,

Vasa

alavuk
17-04-2016, 07:44 PM
sa zenom i decom i slusamo muziku usput :)

Haxli
17-04-2016, 08:09 PM
@awacs
Slika od hiljadu rechi!

awacs
17-04-2016, 08:38 PM
@awacs
Slika od hiljadu rechi!

Istini za volju, par korisnih rešenja za neke pesme mi je svojevremeno palo na pamet dok sam kosio, onako usput, ali sam ih obično testirao tek sutradan. Nije mi padalo na pamet da ih snimam ili bilo kako zapisujem istog momenta kad mi padnu na pamet, nego tek ako tako nesnimljene prežive u glavi do sledećeg jutra. Mozak je genijalan DAW – zapamti samo ono što ima smisla.

Pozdrav,

Vasa

Haxli
17-04-2016, 10:18 PM
^ ako nije tekst u pitanju, moze da prodje "ideja kao ideja" pa cu kasnije, al ako je tekst...
nema shanse... mora odma i mora sad, u suprotnom, ostaje samo secanje na ideju koju sam imao :(
i nishta vishe...

elem, da se vratim na temu, da ne bude da samo offtopishem...
Ne radim toliko (vremenski) niti sam toliko vezan za muziku... (koliko bi mozda voleo)
kada treba filter, moze sve da pomogne... od obichne shetnje i bleje po kraju
do nekih drugih poslova koji su daleko do digitalnog sveta... :)
Mada... iskreno, meni je daw bezanje od ostalih muka i zivotnih problema... tad sam nekako najmirniji... 8-)

Bockie
17-04-2016, 10:30 PM
Ne koristim automatizaciju i programiranje... Doduše, ajde, sad ponekad koristim volume automatizaciju, jer me mrzi da tvikujem kompresor... A i koga zabole...

Od zvuka i monitora odmorim tako što sluške izazovu ear-burn posle oko sat - sat i nešto...taman za pauzicu...cigar, kafa...šta god...odem po pivce za naveče... čak mogu reći da mi i odgovara što tako...!

Bitch
24-04-2016, 12:28 PM
ko je rekao hipass filter?