Log in

View Full Version : vsti sinkro sa pa3x?

branoy
05-04-2016, 08:44 PM
poz ekipi, kako da ne pametujem i istrazujem nemam vise vremena za dosta stvari, lakse pitati, i zna vec neko.
znaci uzeo laptop, vucem preko usb midi kabla u pa3x, konekcija za midi , nemam ni muzicku externu, ne kasni ova integrisana, sviram fm8 ladno i ostalo, cak i pravim muziku, hp org laptop dualcore.
samo mi treba za po jedan sint live uz korga, radi nekih boja a najvise arpedja iz nekog vsti uz arazner

tako znaci kad kliknem neki ritam u korgu da mi odma promeni brzinu koja je unjemu i u vsti? da je sinkro.

u cemu to uradit i kako?
moze li forte 3? imam njega, lako mi u njega uvesti vsti da ne isntaliram cubase i daw neki veliki.

alavuk
06-04-2016, 12:23 AM
znaci treba da namestis da ti korg salje midi clock(midi out) u komp preko midija(midi in) ... namestis u softveru (zaboravih kako radi forte3) da primi external midi sync (midi in) (tj software da bude slave) i udri kad pritisnes play na korgu krece ti i play u softveru ... nije velika muka 3-4 minuta

branoy
06-04-2016, 12:33 AM
to druze mi treba. tako je.
muka je korga prvo sredit. posto korg ima hiljade fabrika stilova, i svaki stil po 4 STS, pa plus isto toliko mojih ritmova i preformanci, i sto je najgore sve bile na BOTH (oboje istovremeno da svira i korg da se cuje i laptop) znaci fabricki namerno uradito!!! da otezaju pravoo ,da nekom se to i ne pocinje radit!
ja radio jedno sat i po vec, samo preformance preradio da mi up3 (uper 3) samo bude EXT. a preformance koje poseduju sve tri upera samo na trecem uperu prebacim na INTERNAL i snimim ponovo preformanu, da mi se ne mesaju zvukovi kako je bilo BOTH oboje. krepah samo to!! i evo nastimao. e sad dok sredim bojica, na kraju cu to morati ganjati taj klok? znaci u FORTE3 moram trazit? nista u klavi?

za sad rucno scene prebacujem snimite sa bojama u forte, ne znam kako bih njih u njemu naterao na prog change, i level za UP3 na pa3x da regulisem jacinu FORTE 3. evo upravo na brzinu samo test ispitivanje

branoy
06-04-2016, 01:05 AM
NAPRAVIO TEMPO SYNCRO CLOCK, u korgu u globalu pod MIDI chekirati CLOCK SEND, a u FORTE3, u tempo settings pod Floow midi Clock on port staviti pa3x keyboard

branoy
06-04-2016, 01:29 AM
evo i video, sredjeno dosta tog. jos mi ostalo kako scene gore odraditi preko program change, da snimim nazive na korgu, i na koji kliknem da povuce scenu iz forte?? i trece level, jedan up3 slide na korgu da bude level za komplet forte? ?

<iframe width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/toT_l0BaX9o" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

branoy
06-04-2016, 03:26 AM
za danas dosta, to je to otprilike boja

<iframe width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/JVyfxp2eVig" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>