PDA

View Full Version : Cubase Midi mixer?

idvi
01-03-2016, 10:32 AM
Znam da cu sad izvalit ali do sada nikad tako nesto mi nije trebalo ali cisto me interesira. Ako zna netko a vjerujem da zna:)
Midi Mixer: dali se može podesiti da kad otvorim midi datoteke da mi na mixeru prikaže volume i panorama kao što je zadano u List editor.
Dali mogu pomicat parametre na Midi mixeru a da se isto vreme upisuju u List editoru. Kad otvorim midi file volumen je na nuli a panorama na sredini.
Razbijam ha:D imam jos jedno: Dali mogu u Quick Controls isto tako podešavat parametre a da se to upisuje automatski u List editor :shock:

idvi
01-03-2016, 07:21 PM
Hm.. nema ništa?

branoy
01-03-2016, 07:28 PM
probaj sa midi pluginima u cubase. on ima sekciju bas midi plugini za to. zz

idvi
01-03-2016, 08:34 PM
probaj sa midi pluginima u cubase. on ima sekciju bas midi plugini za to. zz

:shock: daj stvarno? Znaci da u pluginu podesiš napr panoramu a on ti to upiše u List Editoru??:shock:
Ja sve probo ali to ne razumijem. Ajde pomozi ako znaš.

spartakus
01-03-2016, 09:05 PM
Mislim da moze ali da bih ispisivao npr panoramu ili volumen morash da pritisnesh R na kanalu ili da upalish recording.Cak ako ne koristish nikakav midi mixer a hocesh da dobijesh zeljeni efekat mozesh i mishem posle pritiska na record(ili r na kanalu) da pomerash panoramu levo desno on ce ispisivati automatizaciju.Nadam se da sam bar malo pomogao..pozz

idvi
02-03-2016, 11:41 AM
Mislim da moze ali da bih ispisivao npr panoramu ili volumen morash da pritisnesh R na kanalu ili da upalish recording.Cak ako ne koristish nikakav midi mixer a hocesh da dobijesh zeljeni efekat mozesh i mishem posle pritiska na record(ili r na kanalu) da pomerash panoramu levo desno on ce ispisivati automatizaciju.Nadam se da sam bar malo pomogao..pozz
Na žalost ništa...:( uopšte ne piše niti čita automatizaciju.? Možda negdje moram ćekirat?

alavuk
02-03-2016, 05:55 PM
W(rite) ne R(ead) , r(zeleno) ostaje upaljen kad zavrsis pisanje (w) (crveno) ... inace W i R se pale zajedno ali kad zavrsis sa pisanjem R treba da ti ostane upaljen .

i sta ce ti list editor ? osim ako jos nisi na atariju :)

spartakus
02-03-2016, 06:37 PM
Dobro je da me alavuk ispravi nego neshto ti nije ok sa verzijom cubase,sad sam probao i nuendo i cubase mora da ispisuje automatizaciju ne moze da nece.

idvi
02-03-2016, 06:52 PM
W(rite) ne R(ead) , r(zeleno) ostaje upaljen kad zavrsis pisanje (w) (crveno) ... inace W i R se pale zajedno ali kad zavrsis sa pisanjem R treba da ti ostane upaljen .

i sta ce ti list editor ? osim ako jos nisi na atariju :)

Hvala ti prijatelju...ali "ipak" to znam:wink:
Ne nisam na atariju (mada sam nostalgican) vec kao sto sam napisao na uvodnom postu cisto iz znatizelje a i vidio sam na Youtube da se to moze..ali u njemu nista nije objasnjeno..eto:D

idvi
02-03-2016, 06:53 PM
Dobro je da me alavuk ispravi nego neshto ti nije ok sa verzijom cubase,sad sam probao i nuendo i cubase mora da ispisuje automatizaciju ne moze da nece.

Evo sve je reseno..automatizacija nije išla zbog midi fajla (ne mojeg) u kojem nešto nije stimalo tj kad sam izbrisao sve iz List editora onda proradilo.:)

alavuk
03-03-2016, 08:24 PM
dobro , da list editor je zgodan za single a je multichanel midi fajl pa se sve lepo razvodji posle :)

idvi
04-03-2016, 09:54 AM
dobro , da list editor je zgodan za single a je multichanel midi fajl pa se sve lepo razvodji posle :)

Da i jos jedna cuda fora ..kad pokrenem midi file (sa svim odrenicama) Midi Mixer se uopce ne mrda...Panorama zakucana u levo a volume 0 .??

alavuk
04-03-2016, 06:03 PM
list editor tu radi pos'o :) doduse ne bi ni trebao da reaguje , posto ima mali milion informacija za "jedan kanal"

idvi
04-03-2016, 07:47 PM
list editor tu radi pos'o :) doduse ne bi ni trebao da reaguje , posto ima mali milion informacija za "jedan kanal"

A zašto radi u N-tracku ili recimo Orion pa cak Magix koji su onka šrot.:wink:

alavuk
04-03-2016, 08:18 PM
ne znam , procitaj help u cubase-u :)

idvi
05-03-2016, 07:25 AM
ne znam , procitaj help u cubase-u :)

Upravo zato sam i postavio to pitanje ovdje..misleci da netko mozda zna.
Surfao sam i proucavao HELP itd..ali nista nisam nasao:(

spartakus
05-03-2016, 08:33 AM
Ljudi a jel neko zna kako se gasi taj programing(automatizacija koja ide uz midi file) ubih se trazeci to u abletonu cak otvorio sam temu sa tim problemom.Na cubasu sam uspevao to da ponishtim ali u abletonu nikako ne uspevam.Na cubasu jednostavno iscrtash automatizaciju preko postojece dok u abletonu to ne pije vodu posle odredjenog perioda se vrati u svoje prvobitno stanje(mislim na automatizaciju).

idvi
05-03-2016, 09:12 AM
Bez da duljim Cubase 5 je car za manipulaciju mid-ja.
Probao sam masu softa starih i novih i svi nešto kompliciraju pa se smrznu
pa ne možeš po logici pronaći opciju itd..
Probao sam od "zaboravljenih" N-track. Orion, Logic pro (win), One.Acid, Tools, Magix...itd itd..imao sam vremena pa se potrudio.
Bilo mi je bitno da puno ne lutam kad otvor midi da pronađem najbitnije opcije s najjednostavnijim pristupom i kad podesim da mi to sve sevira kako hoću.
60% je brljalo a za ostale moraš se dobro udubit u pricu.
Uglavno Cubase je 120% bolji od ostalih..SAMO nikako da pronjuškam kako da midi mixer proradi..kao što radi kod dosta njih.:banghead:

awacs
05-03-2016, 12:06 PM
Da i jos jedna cuda fora ..kad pokrenem midi file (sa svim odrenicama) Midi Mixer se uopce ne mrda...Panorama zakucana u levo a volume 0 .??

Možda je fora u tome što se list editor odnosi na part, a automatizacija miksera na track. Imaš u Helpu za C5 na 202. strani objašnjenje šta se radi s tim.

Pozdrav,

Vasa

spartakus
05-03-2016, 06:34 PM
Meni je ableton vrhhh vrhova,mnogo mi je modularniji od cubase sam nacin rutovanja savrshen.

idvi
06-03-2016, 09:22 AM
Možda je fora u tome što se list editor odnosi na part, a automatizacija miksera na track. Imaš u Helpu za C5 na 202. strani objašnjenje šta se radi s tim.

Pozdrav,

Vasa

Hvala ti prijatelju :jupi: :):)
Davvnoo sam to znao..ali zboravio :banghead: otvorio si mi oci :wink:
Pa naravno sve je tu click na ikonu "show automation panel" i sve ti je ko na dlanu
click "show used" i to je to.:D
Naravno ja ama sve zaboravio... tako i da cekiram u preferences "import Contrller as Automation Track.:D

Hvala još jednom na "otvaranju" očiju!
Cubase je stvarno zakon ..zakona.