PDA

View Full Version : Presonus Studio One 3.2

djzolika
25-02-2016, 09:21 PM
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/QW_XKp8bWks" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/kmLdftSK158" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Z2HNBe0r5JQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

NIelectroy
25-02-2016, 09:31 PM
Stvarno su dodali par odlicnih stvari, nego jel su uspeli da ubace da mogu da se bajpasuju svi efekti ili grupa efekata?

djzolika
26-02-2016, 05:41 PM
Sorry, nisam još stigao da se igram sa njim, ali navodno ima 50-tak noviteta u verziji 3.2. :)

http://studioone.presonus.com/whats-new

Jan
01-03-2016, 11:54 AM
Presonus stvarno ubacuje odlicne stvari... Jedino sto meni licno fali, ovako sada kad ga gledam je to sto je horizontalni scroll mnogo brate spor. Ili gore na ruler da se mrda na levo desno, pri tom uvek mozes slucajno da zumiras umesto da skrolujes, ili shift+wheelscroll sto je uzasno sporo... Ja mnogo sitnog editinga radim, mnogo mi je to spor nacin rada, mnogo sam navikao na hand tool na srednjem kliku u Cubase-u, tako sam i Reaper podesio.

tajna92
01-03-2016, 10:49 PM
http://youtu.be/4hoV1v1WjM0

Obrati paznju od 3:25

Jan
01-03-2016, 11:51 PM
http://youtu.be/4hoV1v1WjM0

Obrati paznju od 3:25

A jeste, gledao sam vec ovaj video ceo, al opet moram da kliknem neku kombinaciju dugmeta, pa da selektujem, da bih zumirao deo, pa opet kombinaciju dugmeta pa da selektujem da odzumiram i tako u krug... Svuda gubim po sekund, sekund i po, nije brzo kao middle click i pomeris se desno-levo gde hoces u momentu, kad bih ti pokazao jasno bi ti bilo koliko je to usporavanje... nema za dzabe Photoshop tu funkciju...

Cak i ovako gledajuci ponovo, opsti utisak mi je da je to sto on radi sporo.

Drugar jedan koji se kune u Pro Tools i editing u njemu jer vec dugo radi u njemu, kad je video kako se krecem i kako editujem u Reaperu samo je rekao "Ti bi bio lud kad bi menjao ovaj nacin koji imas za bilo koji drugi. Ja ti garantujem u PT-u to tako brzo ne mozes da radis"

Primera radi u Studio One, time stretch radis drzeci alt i "razvlaceci" audio, ali mozes samo s leva na desno, u Reaperu mozes u oba pravca i mnogo nekako ide vise smooth. Ako sam posle skoro 15 godina rada u Cubase-u bio jezivo brz, Reaper mi je dao dodatnu dimenziju brzine sto se editinga tice.

Dok ja kliknem CTRL+ALT i selektujem pa obradim pa opet kliknem CTRL+ALT da se odzumiram pa ako mi na ekranu nije deo koji mi treba, pa moram da povucem ruler da dodjem do njega da ga opet zumiram, ja u Reaperu izeditovah vec tonu stvari...

tajna92
02-03-2016, 12:04 AM
Pa dobro, ti onda radi u Reaperu i dalje i resen problem.
Ova tema je o S1, ako se ne varam ;)

Jan
02-03-2016, 12:17 AM
Pa dobro, ti onda radi u Reaperu i dalje i resen problem.
Ova tema je o S1, ako se ne varam ;)

Sta je ovo, kakva autokratija ovde pocela da vlada, ne vole ljudi nikakav predlog, konstruktivni, da se da wtf... Dok sam na temi o Reaper-u kritikovao neke stvari u korist S1 maltene sam dobijao odgovor "Ti radi u S1 i resen problem"... Forum je za diskusiju, al izgleda da polako gubi smisao pisati bilo sta. Nisam ja jedini koji trazi da se u S1 poboljsa horizontalni skrol. I ne radim u S1 niti ga koristim, s vremena na vreme ga testiram da vidim sta se promenilo jer mi se filozofija programa svidja ali su mi neke stvari falile (lista stvari koja mi je falila se smanjila sa ovim update-om).

tajna92
02-03-2016, 02:23 AM
Nismo se razumeli, nemam nista protiv bilo kakvih predloga ali ako je tema Studio One 3.2 mislio sam da se drzimo toga a ne da mic po mic skrecemo na Reaper, pa ce neko drugi na Cubase ili Logic, ProTools itd...

Meni licno ne smeta tvoj post i nisam mislio nista lose kad sam rekao da ostanes na Reaperu. Mislio sam, posto ti nacin rada u njemu odgovara, da ti nedostaci tih opcija u S1 nece smetati...

Nista autokratija, nista ovo-ono ;)

Peace!

idvi
07-03-2016, 10:41 AM
Sta je ovo, kakva autokratija ovde pocela da vlada, ne vole ljudi nikakav predlog, konstruktivni, da se da wtf... Dok sam na temi o Reaper-u kritikovao neke stvari u korist S1 maltene sam dobijao odgovor "Ti radi u S1 i resen problem"... Forum je za diskusiju, al izgleda da polako gubi smisao pisati bilo sta. Nisam ja jedini koji trazi da se u S1 poboljsa horizontalni skrol. I ne radim u S1 niti ga koristim, s vremena na vreme ga testiram da vidim sta se promenilo jer mi se filozofija programa svidja ali su mi neke stvari falile (lista stvari koja mi je falila se smanjila sa ovim update-om).

:drums:

Jan
07-03-2016, 03:33 PM
Inace, procitah negde da se sa ovim novim Consol shaper-om saturacija dogadja samo na busu, a ne na kanalima kako su reklamirali, a da se na kanalima (dizuci drive na busu koji kontrolise kanale) samo pojacava gain pre inserta i pre-fader-a naravno, navodno su ljudi testirali i null-ovali ...sto je po meni vrlo nezahvalno, jer narusava vec postavljeni gain staging i nivo ulaza u inserte...

awacs
07-03-2016, 05:47 PM
...sto je po meni vrlo nezahvalno, jer narusava vec postavljeni gain staging i nivo ulaza u inserte...

Možda deluje nezahvalno, ali mislim da je njihova logika sasvim suprotna: da prvo odrediš koliki uticaj drajva konzole hoćeš, pa da tek kasnije kreneš da miksaš (insertuješ i trtmrt) :) Ruku na srce, video koji se bavi Console Shaperom je zaista tabloidno senzacionalistički. ++

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/qDNnft2TCwQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pozdrav,

Vasa

Jan
07-03-2016, 06:11 PM
Možda deluje nezahvalno, ali mislim da je njihova logika sasvim suprotna: da prvo odrediš koliki uticaj drajva konzole hoćeš, pa da tek kasnije kreneš da miksaš (insertuješ i trtmrt) :) Ruku na srce, video koji se bavi Console Shaperom je zaista tabloidno senzacionalistički. ++

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/qDNnft2TCwQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pozdrav,

Vasa

Eh, sad ima smisla kad si ga srocio :D Al zar ne mislis da je glupo da se taj drajv desava samo na bus grani a ne na pojedinacnim kanalima ?

awacs
07-03-2016, 06:21 PM
zar ne mislis da je glupo da se taj drajv desava samo na bus grani a ne na pojedinacnim kanalima ?

Mislim. Ali ko mene pita?

Pozdrav,

Vasa

Jan
07-03-2016, 07:07 PM
Mislim. Ali ko mene pita?

Pozdrav,

Vasa

ha jaoj :banghead: pa ja te pitam :D

PS Overkill-ovao sam forum, samo ja vodim monologe ovde, mora da iskuliram

dragutinos
07-03-2016, 08:32 PM
Na prvi pogled pain in the ass... Taman podesis gain na insertima, odvrnes drive na Console shaper-u i ode sve u...:rotfl:

Dobro, fazon je da radis u malim koracima. Mene je ovo nateralo da dobro razmislim koliki mi je input gain po kanalima. Problem je sto, za razliku od Cubase-a, Studio one to nema, pa moras da intervenises na samom klipu (donekle frustrirajuce). Peak meter na prvi insert, kalibrises ga na recimo -18db, pa vozi lagano...

Druga stvar, crosstalk... Potencijalni problemi sa fazama, ali ponekad moze da dodje kao glue... sta ja znam

Mogli
07-03-2016, 08:52 PM
Javlja mi se, da će Studio One u bliskoj budućnosti pregaziti sve sekvencere, da će mu svi konkurenti nuditi saradnju...A mene kad svrbi levo koleno, nikad ne grešim...:wink:

branoy
07-03-2016, 09:12 PM
mixer mi je i dalje ruzan skroz , samo radi njega ne mogu naviknuti se!! masam stalno kad treba otvroriti na mixeru neki kanal, i da ubacim efekat, stjupid veliki!! ima ona mala zuta na svakom kanalu , ja otvorim uvek pre kanal!!

LA-2A
07-03-2016, 09:36 PM
ne treba ti mikser da bi ubacio efekat, ja sam setovao channel editor na E, tako da mi je uvek pri ruci, ustvari tako mi je i u cubase-u.

obicni user
08-03-2016, 07:36 AM
Makar znam da to nitko u profi bransi ne koristi, ali ima li SO u sebi kakve vst-i ili je to iskljucivo samo paket njegovih plagina. Sorry na Off

tajna92
08-03-2016, 10:15 AM
Makar znam da to nitko u profi bransi ne koristi, ali ima li SO u sebi kakve vst-i ili je to iskljucivo samo paket njegovih plagina. Sorry na Off

Sta podrazumevas pod "profi bransom"?

obicni user
08-03-2016, 07:57 PM
Paa...kad sam trazio pomoc u vezi haliona i gruve agenta tj. Onih vsti a iz cubasea, dobio sam odgovor u stilu s time se nista ozbiljno neda. Svi koji se bave tim poslom ne upotrebljavaju to sto dolazi uz DAW. Eventualno kakav plag.. Pa sad su profi bransa oni koji to koriste kao alat za svoj posao od kobeg zive

kVu
09-03-2016, 11:12 AM
A jeste, gledao sam vec ovaj video ceo, al opet moram da kliknem neku kombinaciju dugmeta, pa da selektujem, da bih zumirao deo, pa opet kombinaciju dugmeta pa da selektujem da odzumiram i tako u krug... Svuda gubim po sekund, sekund i po, nije brzo kao middle click i pomeris se desno-levo gde hoces u momentu, kad bih ti pokazao jasno bi ti bilo koliko je to usporavanje... nema za dzabe Photoshop tu funkciju...

Cak i ovako gledajuci ponovo, opsti utisak mi je da je to sto on radi sporo.

Drugar jedan koji se kune u Pro Tools i editing u njemu jer vec dugo radi u njemu, kad je video kako se krecem i kako editujem u Reaperu samo je rekao "Ti bi bio lud kad bi menjao ovaj nacin koji imas za bilo koji drugi. Ja ti garantujem u PT-u to tako brzo ne mozes da radis"

Primera radi u Studio One, time stretch radis drzeci alt i "razvlaceci" audio, ali mozes samo s leva na desno, u Reaperu mozes u oba pravca i mnogo nekako ide vise smooth. Ako sam posle skoro 15 godina rada u Cubase-u bio jezivo brz, Reaper mi je dao dodatnu dimenziju brzine sto se editinga tice.

Dok ja kliknem CTRL+ALT i selektujem pa obradim pa opet kliknem CTRL+ALT da se odzumiram pa ako mi na ekranu nije deo koji mi treba, pa moram da povucem ruler da dodjem do njega da ga opet zumiram, ja u Reaperu izeditovah vec tonu stvari...

slazem se, editing u njemu nakon pro toolsa je malo pain in the ass i zahteva planiranje i drugaciji pristup ali je zato comping fantazija. samo jos da dodaju undo za pokrete na mixeru i malo jos da porade na stabilnosti i to je to sto se mene tice. ok fali jos stvari, ali dodace valjda i to vremenom. console shaper je fantasticna stvar ali treba dovesti mix sa njim skoro do kraja da bi cuo kakav impact ima u malim dozama. bas bas dobra stvar, bar za mene. Jedino sto zahteva malo paznje i posvecenosti ali isplati se. I koliko sam ja ukapirao filozofiju on vec radi posredno drajv na svim kanalima koji su rutovani u bus (?) u svakom slucaju sjajan update, kao da su videli moj spisak zelja :)

Jan
09-03-2016, 12:21 PM
I koliko sam ja ukapirao filozofiju on vec radi posredno drajv na svim kanalima koji su rutovani u bus (?) u svakom slucaju sjajan update, kao da su videli moj spisak zelja :)

Ne znam da li si rekao isto sto i ja, ali citajuci po GS-u (jer me S1 jako zanima), sam naisao na to da korisnici govore da kada stavis console FX na bus on ne dodaje saturaciju na individualne kanale (kako je reklamirano) nego samo na bus grani, a na individualnim kanalima dodaje samo cist gain, pre-insert.

Takodje se zale da je crosstalk neupotrebljiv. Evo sta kaze neki lik:

This implementation is also flawed. Try put it on the master bus, and the crosstalk will spill into all channels you have in the session (everything bleed into everything = chaos).
I imported a kick into track 1, added 80 empty tracks (all routed to the master bus)........................ And watched it bleed the same amount 80 tracks down the "console".

Crosstalk used to bleed into x nr of neighboring channels, NOT in equal amounts into all console channels.

awacs
09-03-2016, 05:21 PM
Ne znam da li si rekao isto sto i ja, ali citajuci po GS-u (jer me S1 jako zanima), sam naisao na to da korisnici govore da kada stavis console FX na bus on ne dodaje saturaciju na individualne kanale (kako je reklamirano) nego samo na bus grani, a na individualnim kanalima dodaje samo cist gain, pre-insert.

Takodje se zale da je crosstalk neupotrebljiv. Evo sta kaze neki lik:

This implementation is also flawed. Try put it on the master bus, and the crosstalk will spill into all channels you have in the session (everything bleed into everything = chaos).
I imported a kick into track 1, added 80 empty tracks (all routed to the master bus)........................ And watched it bleed the same amount 80 tracks down the "console".

Crosstalk used to bleed into x nr of neighboring channels, NOT in equal amounts into all console channels.

Kao prvo (što sam već napisao), taj video za Console Shaper je potpuno nejasan i svodi se na „WOW, huge difference!” Nigde ne piše šta to stvarno radi.

Drugo, to što ljudi mere, testiraju, null-uju i rade štatijaznam šta... nema nikakve veze. Nisam inženjer niti se razumem u dizajn miksera, ali iz iskustva se sećam da crosstalk na pravom mikseru postoji i između susednih kanala, i između kanala na sabirnici (L/R, quad, koliko god ih bilo). Pa eto, ovo je efekat namenjen sabirnici, molim lepo :)

Ista je stvar sa svima omiljenom saturacijom. Ponovo sam preslušao onaj promo, i kaže lepo kaže čovek: postavite ove parametre pre nego što počnete da nameštate EQ, inserte itd.

U suštini, niko od nas ne priča o nečemu što je sam probao, nego o testovima koji su ko zna kako urađeni i (još važnije) ko zna kako prepričani.

Pozdrav,

Vasa

branoy
10-03-2016, 01:25 AM
sta sharpujete i saturirate "tolko? :D :D

kVu
10-03-2016, 03:05 AM
za console shaper ono sto ja mogu da kazem dok sam isprobavao to sa nekim svojim aranzmanom je samo da sam dobio NESTO (nazovimo ga jedan korak u pravcu cuvenog 3D zvuka), a crosstalk na 5-10% mi je taman jos malo uniformisao sve. U svakom slucaju nije mi pokvario zvuk, naprotiv. Nisam imao nijedan drugi plugin na kanalima i nikakav gain nisam cuo??? evo vam bas taj A/B test bez odradjenog gain staging-a kako treba. Console shaper je na bubnjevima pa pogodite koji je on a koji off :) Drive je na 4.56, crosstalk na 7%.

http://www.mediafire.com/download/8dcibphv630mps1/Console_Shaper.rar

branoy
10-03-2016, 04:03 AM
ne cujem uopste razliku , pustio na TV, i bas klikam A pa B, i udubim se i nist, na tise slusam, gde nema buke, a da bi vi toliko hvalili te sharpere i sta vec :D

kVu
10-03-2016, 07:28 AM
pa gde na tv rodjace :D cuje se, doduse treba da su sveze usi i malo je lakse kad klikcem na bypass nego ovako ali ja cujem i bas mi se svidja to sto cujem. kad zavrsim arr i mix kapiram da ce to biti jos mnogo bolje sa njim. ali nek cuju i ostali pa nek procene, po meni ovo skroz ima smisla raditi.

obicni user
10-03-2016, 11:46 AM
pa gde na tv rodjace :D cuje se, doduse treba da su sveze usi i malo je lakse kad klikcem na bypass nego ovako ali ja cujem i bas mi se svidja to sto cujem. kad zavrsim arr i mix kapiram da ce to biti jos mnogo bolje sa njim. ali nek cuju i ostali pa nek procene, po meni ovo skroz ima smisla raditi.

Dakle sad tek shvatio poantu cijelog foruma. Svjeze usi i jos bajpas i sve se lijepo cuje. Ajmo skratiti sva ova srnja u biti su da bi mogli koristiti bajpas i diviti se sami sebi. Naravno naci ce se jos netko iz branse pa klimati glavom i cuditi se kako je to moguce.. A ostatak od pola milje balkanskih usiju.. Koji slusaju to na tv bez bajpasa....ili pak u nekom klubu gdje se ni crvene lampice ne gase a kamoli zute. Gdje je amp pet puta jaci od zvucnika cija membrana ni ne udara u ritmu vec prijeti da iskoci.. Da ima i onih koji svoj superpametni telefon nakrcaju sa milion songova u 68kb/s. Jbte uvi ce tek zinuti u cudu...naravno kad sve to premoste crvenom zicom ( ono ko u filmu kad u zadnjoj sec sjbe tako eksplozivnu napravu)... Leleeee sori ali morao sam.. Dakako ja nerazumin..ipak sam od onih pola milje balkanskih..

Haxli
10-03-2016, 12:16 PM
Nemam ja bash uvo za ovo al ajde da probam... da "moram" rekao bi:
A /on
B /off

:confused:

awacs
10-03-2016, 12:56 PM
http://www.mediafire.com/download/8dcibphv630mps1/Console_Shaper.rar

Ja jedino čujem da je u A.wav-u bubanj glasniji.

Pozdrav,

Vasa

Tomo M
10-03-2016, 04:08 PM
a je off b je on ?

kVu
10-03-2016, 08:17 PM
Dakle sad tek shvatio poantu cijelog foruma. Svjeze usi i jos bajpas i sve se lijepo cuje. Ajmo skratiti sva ova srnja u biti su da bi mogli koristiti bajpas i diviti se sami sebi. Naravno naci ce se jos netko iz branse pa klimati glavom i cuditi se kako je to moguce.. A ostatak od pola milje balkanskih usiju.. Koji slusaju to na tv bez bajpasa....ili pak u nekom klubu gdje se ni crvene lampice ne gase a kamoli zute. Gdje je amp pet puta jaci od zvucnika cija membrana ni ne udara u ritmu vec prijeti da iskoci.. Da ima i onih koji svoj superpametni telefon nakrcaju sa milion songova u 68kb/s. Jbte uvi ce tek zinuti u cudu...naravno kad sve to premoste crvenom zicom ( ono ko u filmu kad u zadnjoj sec sjbe tako eksplozivnu napravu)... Leleeee sori ali morao sam.. Dakako ja nerazumin..ipak sam od onih pola milje balkanskih..
super, ti onda snimaj na kasetofonu. šta će ti ovaj forum?

kVu
10-03-2016, 08:22 PM
a je on, b je off. nisam gledao da li je glasniji moguće. ono što ja čujem je nešto što def. ne može nijedan plugin. dobije sve novu dimenziju i dubinu i nije sve toliko zalepljeno (2d). meni je ovo bitno i volim to da čujem, nekom nije i ok. ali videćemo još koliko stvarno se dobije kad se uradi neki ozbiljan miks. nadam se da se nisam istripovao samo zato što je glasniji

tajna92
11-03-2016, 06:18 AM
Cudno je kako generalno imamo obicaj da kudimo sve sto je novo, tj. drugacije od onog na sta smo navikli...

Console Shaper je, po mom misljenju, odlicna "inovacija" od strane Presonus tima. Treba se jedino navici na koristenje nove alatke, a ko je smatra nekorisnom ne mora je ni "paliti", svakako je free... Takodje su najavljene slicne "MIX plugin" opcije od strane Slate Digital-a i Softube-a koji ce se pojaviti sa nekim od narednih update-ova.

Osim toga, 3.2 update je doneo jos nekolicinu veoma dobrih "sitnica"

awacs
11-03-2016, 01:37 PM
nadam se da se nisam istripovao samo zato što je glasniji

Ne bi bio prvi kome se to desilo, a siguran sam da ti ne bi bilo ni prvi put da ti se to desi :)

Uostalom, placebo-efekat nije loša stvar, naročito ako ti pomaže u radu :)

Pozdrav,

Vasa

obicni user
11-03-2016, 04:00 PM
Ne znam zasto bi trebao biti placebo. Ali ako i ljudima koji se bave time nije uocljiv onda ne moze biti ni industrijska revolucija. Ne kazem da covjek to ne cuje kod klikanja na bajpas ali gdje je tu onda krajnji korisnik.
Jbga nije placebo kad nasa vlada kaze kako se place povecavaju. I stvarno jest tako na inputu ( msm bruto) ali autput je u paru isti vec godinama. Jbga. Ja nisam ing ali stojim na zemlji pa pokusavam gledati na stvari onako kako ih vidi 99 % raje.
U biti oni bi trebali biti cilj.. ...valjda

spartakus
12-03-2016, 12:45 AM
Interesantna alatka nisam stigao da probam(probacu)izgleda primamljivo samo shto bi ja propustio synthove(melodije) kroz taj oshtrac,ali nishta spektakularno.Velika zamerka presonusu po pitanju synthova sta imaju tonik i shta josh(mislim da se zove tonik ili neka vocka jebem li ga),neka budu mudonje i neka sklope dogovor sa rob papenom ili refx(e to bi bilo vec neshto,moze i image line samo sa shto manje vocki):banghead::rotfl:

NIelectroy
12-03-2016, 02:25 PM
Izbegavacu za sad barem console shaper, cudno se ponasa, malo pipnes drive odmah sve pikuje a razlika u zvuku je minimalna (zanemarljiva)

obicni user
14-03-2016, 04:44 AM
Skinuo demo, samo msm 2. Nema nikakvih VSTi. Jel to do dema ili... Msm postoji neki sempler ali prazan. Skinuo tek da vidim kako to izgleda.
Također probao na laptopu bez ext. kartice i nikako da iskljucim integrirani mic. Msm u svim postavkam je disejblan a on opet na kanalu. Nema ga ni u reaperu ni mixcraftu a nije ga bilo ni u c5

Jan
14-04-2016, 09:26 PM
Danas sam radio miks u 3.2 i zadao mi je toliko glavobolja, narocito oko automatizacije.

Jel moze neki korisnik da mi opise WTF radim pogresno ?

Otvorice vam se GIF na linku.

http://recordit.co/TWbViAttO5

Kad hajlatujem i probam da koristim bracket tool za automatizaciju, uvek mi desnu tacku koju napravi resetuje na nulu. nije mi jasno, ne ponasa se tako u video-ima koje sam gledao na netu

spartakus
14-04-2016, 10:51 PM
Ovo je bash neki zajeb i to veliki,nije do tebe.

Jan
14-04-2016, 11:41 PM
Ja ne znam sta se useri zale na CPU consumption, radi kao sat, nije stucnuo. Pod opterecenjem mi radi mnogo bolje nego Reaper.

Al brate horizontalni skrol je toliko spor i ovaj bag sto imam, i generalno automatizacija mi je jako teska u S1 da sam hteo da poludim...

tajna92
15-04-2016, 07:47 AM
Kod mene se to ne desava, bar nije do sada. Pogledacu kasnije pa cu potvrditi

Jan
15-04-2016, 01:30 PM
Kod mene se to ne desava, bar nije do sada. Pogledacu kasnije pa cu potvrditi

Dakle desava se ako mi je kanal postavljen na manje od nule, tipa -10 kao u videu, desnu tacku koju naprvi braket uvek popne na 0. Isto je i sa pan automatizacijom, ako mi je recimo sve panovano u desno ako koristim braket, desnu tacku mi resetuje na centar.

Van toga, odusevljen sam kako radi smooth.

A da ima jos jedna stvar, nebitno koliko sam zumirao u aranzmanu kad udjem u melodyne editor uvek je maximalno odzumirano, i onda moram da se smaram da zumiram, to je isto bez veze.

Moram jos malo da istrazim o automatizaciji u S1, zato sto mi je ona najveci deo posla...

Haxli
16-04-2016, 02:34 PM
Znao sam da sam negde ovo video pre, samo nisam mogao da se setim gde...
Nije uteha, al bar da znash da nije samo kod tebe (https://forums.presonus.com/viewtopic.php?p=96454#p96454) i da je neko "prijavio" :)

Jan
16-04-2016, 02:49 PM
Znao sam da sam negde ovo video pre, samo nisam mogao da se setim gde...
Nije uteha, al bar da znash da nije samo kod tebe (https://forums.presonus.com/viewtopic.php?p=96454#p96454) i da je neko "prijavio" :)

A da li v3.2 ima taj bag ? Probacu da se revertujem na 3.2

Super, jos uvek ne mogu da prelomim sta cu koristiti, da li S1, da li Pro Tools da li da se drzim Reaper-a ili da kupujem Cubase :D

Bilo bi dobro kad bi malo ubrzali taj horizontalni skrol, uzasno je spor

Svaki ima svoje prednosti i mane...

Haxli
16-04-2016, 04:22 PM
Kako sam ja skapirao prichu, problem se javlja samo kod nekih korisnika 3.2.1 dok je na 3.2.0 sve bilo uredu...

Nisam puno vremena proveo u S1, za sada mi vishe lezi nego repera, ono shto me bash "izludjuje" je kompletan
meters na kanalima... al to je do mene i navike na C5 (verovatno). Kontam da korisnicima PT nema nishta neobichno xe xe
Ne znam dal sam se istripovao, a jel imao S1 ikada imao opciju da pokaze peak value? (kao broj)

S`ozbirom da se na horizontalno zumiranje dosta ljudi zalilo, verovatno ce da ureda neshto i po tom pitanju.

Hm ja mislio sam da si ti i definitivno preshao na reaper?
Shto sad razmishljanje o promeni?

Jan
16-04-2016, 05:05 PM
Kako sam ja skapirao prichu, problem se javlja samo kod nekih korisnika 3.2.1 dok je na 3.2.0 sve bilo uredu...

Nisam puno vremena proveo u S1, za sada mi vishe lezi nego repera, ono shto me bash "izludjuje" je kompletan
meters na kanalima... al to je do mene i navike na C5 (verovatno). Kontam da korisnicima PT nema nishta neobichno xe xe
Ne znam dal sam se istripovao, a jel imao S1 ikada imao opciju da pokaze peak value? (kao broj)

S`ozbirom da se na horizontalno zumiranje dosta ljudi zalilo, verovatno ce da ureda neshto i po tom pitanju.

Hm ja mislio sam da si ti i definitivno preshao na reaper?
Shto sad razmishljanje o promeni?

S1 mi je zgodan kad treba da radim pitch korekciju na mnogo kanala zbog Melodyne-a. U isto vreme slusam kako zvuci sa muzikom itd... Reaper mi je i dalje dobar za manje komplikovane projekte, jer sto vise efekata ubacis i sto je komplikovaniji routing to vise grafika krene da zuri u odnosu na zvuk, i utisak mi je da S1 ipak radi bolje pod opterecenjem od Reapera.

Svidja mi se sto mozes recimo vu-meter da ekspandujes, i njegove neke plaginove na mikseru, tako neke fore su mi skroz kul...

VCA faderi se lakse prave recimo, selektujes trake "Add VCA Fader for selected track", u Reaperu desni klik na trake pa VCA Slave, pa na master traku pa VCA master itd trte mrte :D

Isto mi se svidja sto ima mono i stereo traku, u reaperu je sve traka, pa moram da iskljucujem jednu granu (desno) u UI na FX-evima koji nemaju mono varijantu da ustedim procesor...

Nije mi problem horizontalni zum, nego horizontalni skrol.

A koliko ja znam nikad nisu imali opciju da pokazuju value po traci :D Kao u fazonu deviza da treba da se bavimo muzikom a ne brojkama... Ja bih voleo da mogu da konfigurisem metar da mi -12dbFS na kanalima zapravo bude 0... Od prilike mi najglasniji kanali pikuju na -12 do -10, to verovatno moze da se podesi u Reaperu, moram da proverim.

Haxli
16-04-2016, 06:54 PM
S1 mi je zgodan kad treba da radim pitch korekciju na mnogo kanala zbog Melodyne-a. U isto vreme slusam kako zvuci sa muzikom itd... Reaper mi je i dalje dobar za manje komplikovane projekte, jer sto vise efekata ubacis i sto je komplikovaniji routing to vise grafika krene da zuri u odnosu na zvuk, i utisak mi je da S1 ipak radi bolje pod opterecenjem od Reapera.
Ja obichno volim da sve drum samples prebacujem u battery, nekako mi lakshe da "menipulishem" dalje...
Tako da ce mi za to melodyne najvishe i trebati, a koliko sam video tu ne bi trebalo da imam problema...
mada da budem iskren, do sada ga nikada nisam koristio :ups:

Svidja mi se sto mozes recimo vu-meter da ekspandujes, i njegove neke plaginove na mikseru, tako neke fore su mi skroz kul...
Generalno volim sve shto je opciono, da sam primoran da uvek to mora tako, ne bi mi bash bilo zanimljivo
da to uvek vidim :)

VCA faderi se lakse prave recimo, selektujes trake "Add VCA Fader for selected track", u Reaperu desni klik na trake pa VCA Slave, pa na master traku pa VCA master itd trte mrte :D
Cela ruting filozofija mislim da je extra odradjeno... bash je pojednosavljeno do maximuma... 8-)

Nije mi problem horizontalni zum, nego horizontalni skrol.
hmm nisam tu nishta primetio, mislio sam da si mislio na zoom... mada opet mislim da dosta toga
zavisi i od toga kako je chovek navikao da radi...

A koliko ja znam nikad nisu imali opciju da pokazuju value po traci :D Kao u fazonu deviza da treba da se bavimo muzikom a ne brojkama...
Poverovo bi ja njima u njihovu iskrenost i brigu za muziku al shta da radimo s chinjenicom da u njihovom
tutorijalu "jedan od njih" rekao: nije mi bitno dal cu da kipujem svakako cu da stavim limiter.
jbg onda ta pricha pada u vodu xe xe plus ako na to dodash onliki broj ko vrednost reglera... (od koga se
ja stalno istripujem da je peak)... mogli su latinske nazive biljaka da stave za vrednost reglera... broj je
totalno nebitan.. ako ti tiho pojachacesh, ako je glasno smanjish... zar ne? :)

Kapiram i poshtujem ja taj stav, al koliko puta sami plagovi chim se uchitaju znaju da dodaju malo ;)
Ne vidim nishta loshe u tome da se ima jedna informacija vishe... ako zatreba... :da:

i da, chemu prikaz kompresije u mixeru?
Po chemu je to vredniji parametar za geldanje nego za slushanje... ako cemo da se vodimo prichimo
"necemo brojeve" :) ...video sam da i PT to ima, samo ne znam koliko sam ozbiljnu stvar propustio
ako to ne kapiram... :banghead:

Ja bih voleo da mogu da konfigurisem metar da mi -12dbFS na kanalima zapravo bude 0... Od prilike mi najglasniji kanali pikuju na -12 do -10, to verovatno moze da se podesi u Reaperu, moram da proverim.
E to bi vec bilo genijalno!!!

Ja sam josh tishi po kanalim (-16/15) a taj deo se nalazi u "donjem domu" i na skali izmedju -12 i -24.
Pa chim pogeldam mixer sve mi deluje zalosno xe xe

Raspon izmedju -6 i 0 na kanalu bi mi bio mnogo korisniji (u toj razmari) na main out-u i bus-ovima nego na samim kanalima :)
Ako su vec kopirali PT, onda nisu ni ovde morali da izmishljaju toplu vodu xe xe

Jan
16-04-2016, 07:04 PM
hmm nisam tu nishta primetio, mislio sam da si mislio na zoom... mada opet mislim da dosta toga
zavisi i od toga kako je chovek navikao da radi...

Ima jos ljudi koji se zale na horizontal scroll, to sam video... U Cubase-u recimo je ona ruka na srednjem kliku mnogo dobra stvar, tako sam podesio i Reaper. U Pro Tools-u se isto skroluje na shift+wheel ali mnogo brze se krece ekran... Primera radi ako imam neki rep vokal i neki rep bek vokal koji nije bas najtacniji, ja sinhronizujem jedan taj bek na lead i dok dodjem do sledece stiha u beku, moram 10-ak puta da izrolujem wheel i za 5-6 sekundi sam tamo... Ako je recimo event u centru, jedan roll me dovede do eventa da bude levo, drugi roll, vidim pola tog eventa, treci roll napokon sam ga prosao, pa onda cetvrti, peti, sesti dok dodjem do sledeceg eventa u kanalu ako me kapiras...

Haxli
16-04-2016, 07:48 PM
AaaaaDa, sad se setih da si pominjao i pre "cubase ruku"...

Ja to u C5-tici radim ovako:
- shift + f
- selektujem bek, alt + s
- odradim shta hocu pa ponovo shift + f
ili
- shift + f
- 4 (zoom tool) pa selektujem, i onda opet zoom out

shift + f = zoom full out
alt + s = zoom to selection horizontaly (misim da u orginalnim prechicama nije ovako)

Jan
16-04-2016, 08:45 PM
AaaaaDa, sad se setih da si pominjao i pre "cubase ruku"...

Ja to u C5-tici radim ovako:
- shift + f
- selektujem bek, alt + s
- odradim shta hocu pa ponovo shift + f
ili
- shift + f
- 4 (zoom tool) pa selektujem, i onda opet zoom out

shift + f = zoom full out
alt + s = zoom to selection horizontaly (misim da u orginalnim prechicama nije ovako)

Evo sad pokusavam, bas bih voleo da probas u nekoj od moj sesija tako :rotfl:

Al nije tema o tome, verovatno i u S1 ima nacina biti brzi, treba se priviknuti, nego ovaj bag me ubi

alavuk
16-04-2016, 10:45 PM
https://www.youtube.com/watch?v=hYXNtfDyB0k&index=10&list=PLnQ-ztvjHMirxnstNzo0p2251ye8K72Gw&nohtml5=False

Jan
17-04-2016, 12:30 AM
https://www.youtube.com/watch?v=hYXNtfDyB0k&index=10&list=PLnQ-ztvjHMirxnstNzo0p2251ye8K72Gw&nohtml5=False

Gledao sam vec, nije pokazao nista sto resava moj problem... Sam kaze u njegovom Fast Editing videu, "Editing is nice tool, but don't let it be a crutch" , "If you have to do edit on every bar on a recording, just re-record it" ... Ovo sto on pokazuje je smesno :D Ja bih progledao kad bi tako "los" performans imao svaki put, malo mrdne gitaricu na dva mesta slipovanjem na grid :D

Na zalost to za mene ne vazi, ja nemam izbora, ljudi nece da se presnime kad je snimak los, kamo li da se presnime zbog losijeg performansa, mogucnosti su danas ucinile ljude lenjim... Ne samo da nece da se presnime, nego nece ni da nauce tekst napamet pa se snimaju iz milion tejkova, bar po bar, tu mora da radi heavy editing i tako je ...

Haxli
17-04-2016, 02:42 AM
Evo sad pokusavam, bas bih voleo da probas u nekoj od moj sesija tako :rotfl:

Al nije tema o tome, verovatno i u S1 ima nacina biti brzi, treba se priviknuti, nego ovaj bag me ubi
Ja to planiram da "ponesem" sa sobom u S1... ja sam nekada probao s tim skrolom i rukom i nije mi
ishlo... bar ne dovoljno brzo :)

Pa vrati se na 3.2.0, poshto koliko vidim to nije jedini bug na kecu...

alavuk
17-04-2016, 09:37 AM
ja uskoro planiram da ucim i da skroz predjem na s1 nadam se da necu da imam previse problema :)))) nisam stigao jos da ogledam sve tutorijale ali veoma banalno pitanje kako se ponasa sa rewire-om ????? posto nekad cubase ume da zabaguje doduse sa rebirthom i nekad i sa reason-om ...

Haxli
17-04-2016, 08:26 PM
Mislim (i nadam se) da necesh, mada i ja tek pochinjem s tranzicijom... al za sada obecava :)

Za rewire sam video da moze, al nisam probao... ali nisam video ni da ljudi neshto kukaju, pa kontam
da je valjda uradu...

Jan
17-04-2016, 11:10 PM
elem, revert na 3.2 mi je resio problem sa bagom...

Gledao sam tutorial za ovaj njihov console shaper, ovaj njihov lik kaze da se "magija" desava kad signal predje 0dbFS, kaze "Snimajte vi tise, ali pojacajte u projektu", to uopste nema smisla da tako prefader i pre-insert gigantsi pojacava signal, ja kad namestim sound koji hocu tu vise nema headroom-a da stavim efekte na inserte.... Moraju to da rese, super im zvuci konzola, pa makar da je najobicniji soft clip, super je trip

alavuk
18-04-2016, 01:41 PM
instalirao sam demo ali opet pitao sam neke ljude koje imaju full verziju , radim sa midijem ali nema reverse notes kao sto ima u cubase-u ... ili ja ne vidim dobro ...

spartakus
18-04-2016, 04:13 PM
Nema reverse note 100%

alavuk
18-04-2016, 05:37 PM
njaaaaaa :/

tajna92
19-04-2016, 04:06 PM
elem, revert na 3.2 mi je resio problem sa bagom...

Gledao sam tutorial za ovaj njihov console shaper, ovaj njihov lik kaze da se "magija" desava kad signal predje 0dbFS, kaze "Snimajte vi tise, ali pojacajte u projektu", to uopste nema smisla da tako prefader i pre-insert gigantsi pojacava signal, ja kad namestim sound koji hocu tu vise nema headroom-a da stavim efekte na inserte.... Moraju to da rese, super im zvuci konzola, pa makar da je najobicniji soft clip, super je trip

I ja sam gledao taj video i to za 0 dbFS mi je zvucalo cudno...
Nisam jos uvek probao ali kontam da takvim podesavanjem koristis bus fader za odredjivanje levela tih signala koji vec prolaze kroz mix fx a klipuju na kanalima...
Navodno, kad dovedes signal u clip, mix fx emulira "real console analog clipping" sto bi trebalo da bude sustina samog efekta... Bem li ga.

Jan
20-04-2016, 12:45 AM
I ja sam gledao taj video i to za 0 dbFS mi je zvucalo cudno...
Nisam jos uvek probao ali kontam da takvim podesavanjem koristis bus fader za odredjivanje levela tih signala koji vec prolaze kroz mix fx a klipuju na kanalima...
Navodno, kad dovedes signal u clip, mix fx emulira "real console analog clipping" sto bi trebalo da bude sustina samog efekta... Bem li ga.

Uf, nisam razumeo sta si napisao :D

tajna92
20-04-2016, 09:36 AM
Ni ha, kad malo bolje pogledam :)

tajna92
20-04-2016, 09:37 AM
*Ni Ja...

Dexxy
22-06-2016, 09:40 PM
Gde da skinem addional content?
Online preko njega nece..

tajna92
25-06-2016, 02:40 AM
Sa "my presonus" naloga

Dexxy
25-06-2016, 12:29 PM
Ja se ulogovao i nece...narodna verzija je pa mozda zbog toga?

Sent from my Redmi Note 3 PRO

tajna92
26-06-2016, 04:24 PM
Nije mozda vec sigurno...

Da bi skinuo sadrzaj moras imati regularan S1 registrovan na Presonus.
Inace, sve moze da se skine iz samog S1 opet putem registrovanog naloga

Dexxy
26-06-2016, 10:57 PM
Onda nista :)

tajna92
27-06-2016, 12:47 PM
U svakom slucaju, ako se ozbiljno bavis produkcijom ili bilo cim za sta ti treba DAW, isplati se uloziti u regularnu verziju.
Prvo, dobijas redovan besplatsn update kojima se popravljaju i poboljsavaju raznorazne stvari.
Drugo, miran si za melware i spyware itd...

Dexxy
27-06-2016, 01:39 PM
Naravno...imam cubase, pt hd, logic sve legalno...pa sam hteo i ovo da probam :)

Sent from my Redmi Note 3 PRO

Mogli
11-07-2016, 10:04 AM
Izgleda da je Studio one sklon zakucavanju procesora...:rolleyes:

LA-2A
11-07-2016, 12:34 PM
Probaj malo da se igras sa buffer size-om, meni je uspelo :)

Mogli
11-07-2016, 10:44 PM
Probaj malo da se igras sa buffer size-om, meni je uspelo :)
Ispod haube su kineski delovi... :)

Igor
19-10-2016, 12:35 PM
Ljudi, kako da povećam playback rate u S1, kao što je to moguće u SoundForge i Reaper-u, npr?

Treba mi ubrzano slušanje, a ne znam kako to da izvedem.