PDA

View Full Version : Sempl talasa

Student
16-02-2016, 10:27 AM
Postovani prijatelji, potrebno mi je za jednu pesmu zvuk morskih talasa. Gde mogu da nadjem tako nesto a da je dobar kvalitet snimka?
Pozdrav

awacs
16-02-2016, 10:30 AM
Prijavi se (besplatno) na www.freesound.org, pa vidi ima li nečeg što ti odgovara.

Pozdrav,

Vasa

LA-2A
16-02-2016, 10:30 AM
Boom.Library.Waves, srcuj na rutrakeru.

Igor
16-02-2016, 02:48 PM
Da bi rešio apsolutno sve što ti pada na pamet, a vezano za zvučne efekte, preporučujem ti da obratiš pažnju na Digitaj Juice Sound FX Library.
Ova biblioteka u izvornom obliku teška je preko 200 GB, ili 5,8 GB ako "pazariš" varijantu prerađenu u mp3.

Razlika je u tome što ti ova megalomanska zbirka pruža konfor izbora jednog istog efekata u varijetetima do 24bit sa sample-rateom do 96kHz, dok si kod ove manje ograničen na kompresovani izvorni fajl i nešto drugačiju tehniku korišćenja samog efekta.

Zavisi, ako si profesionalac koji se muzikom bavi na nekom višem nivou, onda ćeš naći mesta na hardu za no.1, ukoliko ne, kao na primer ja, dovoljna ti je no.2.

A razlog zbog kojeg ti baš ovo predlažem je organizacija semplova.
Naime, njih importuješ ih u softver iste firme, Juicer, i on pročita sve metatagove, dešifruje ih, i sem efekata, uz iste imaš i mala objašnjenja na engleskom, u kolumni description. Tako da je ovo veoma dobro, sve je na jednom mestu, praktično je, ne razmišljaš više na temu gde mi je efekat ovaj, efekat onaj... Podigneš Juicer i u search kucaš ključnu reč.

I još malo pojašnjenje, još jedne razlike između biblioteka...
Naime .mp3 fajlovi koje budeš skinuo i importovaoi ih u Juicer, zapravo su katalog, preview originalnih fajlova koji su pohranjeni na hardu. Dakle, u search-u se pozivaš se na te preview fajlove, ali ukoliko nemaš original, nećeš moći da renderuješ, tj. exportuješ željenu varijantu efekta u Juiceru, nego ćeš praktično dobiti informaciju o destinaciji njegovog preview-a, koji potom koristiš kao da je original.

http://imgur.com/rtoO4wy