View Full Version : Windows 7 - problem s latencijom
awacs
08-02-2016, 05:12 PM
Kolege, otkako sam prešao na Win 7 Ultimate 64bit imam manjih ili većih problema sa Line 6 UX2 (krckanje, dropouti, trtmrt). Dosad sam to nekako rešavao restartovanjem drajvera u Win7 Device Manageru i apdejtovanjem drajvera za Line6 i grafičku kartu, ali u poslednjih par dana ništa ne pomaže.
Elem, deinstalirao sam UX2 i preko regedit.exe uklonio sve što liči na Line6. Usput sam u BIOS-u onemogućio integrisani zvuk, deinstalirao audio drajvere za grafičku kartu, u Device Manageru pogasio sve mrežne adaptere, čak sam prebacio tastatruru na PS/2 ulaz i isključio miša. Dakle, sve što je moglo od perifernih uređaja sam pogasio, a DPC Latency Checker uprkos tome i dalje pokazuje neviđenu latenciju. Ima li neko neku ideju šta činiti?
Pozdrav,
Vasa
P.S. Uzgred, grafička karta je NVidia GeForce 8400 GS sa apdejtovanim drajverima.
Rhino
08-02-2016, 05:27 PM
Imate cika Vaso softver latencymon ili latencymoon (ne mogu sad tacno da se sjetim)... Vjerovatno je latencymon (kao latency monitor) :)
Njega startujete, pustite par min ili jos bolje desetak da vrti.. On ima mogucnost da vidi sto najvise muci komp, to se vidi jasno u opcijama pri vrhu ekrana..
Moze da bude neki windosov servis, ma moze da bude bilo sto..
vasko
08-02-2016, 06:25 PM
iskljuci windows defender http://windows.microsoft.com/en-us/windows/turn-windows-defender-on-off#turn-windows-defender-on-off=windows-7
awacs
08-02-2016, 06:57 PM
Fala, drugari. Odoh da čačkam, pa javim šta je bilo.
Pozdrav,
Vasa
Haxli
08-02-2016, 08:18 PM
hmm ako sam te dobro razumeo od kada si preshao na 64bitne drivere (tj win) imash ovih problema?
Koje si reshavao (do sada) sa restartovanjem drivera? Posle chega je sve bilo normalno neko vreme?
Ako ovo gore nisam loshe razumeo, osumljicheni bi mi bili driveri za pochetak...
Probaj neku sariju verziju... naravno, pogasi sve shto se pali uz win od dodatnih programa.
Nemoj experimentisati sa driverima za gpu, vec uzmi neku stabilnu verziju...
Bilo koji program, servis i sl. moze da pravi problem, to stoji... pochev od onih najednostavnijih ali
ovo mi je malo previshe za "te simptome"... ili nije?
edit:
hm mozda neki trip s usb-om?! bus controllers?
awacs
08-02-2016, 08:41 PM
Hvala svima, ali će ipak morati kod doktora :)
Pozdrav,
Vasa
phil.milmax
08-02-2016, 09:43 PM
Ja sam imao identican problem i nisam uspeo da ga resim.
Haxli
09-02-2016, 06:28 AM
Jesi probao bez zvuchne zakachene da vidish shta ce da pokaze?
...aktivirash integrushu... kakva je letacija onda?
awacs
09-02-2016, 09:15 AM
Da, kao što napisah. Sa otkačenim svim USB uređajima latencija je onakva kako se pokazuje na slici koju sam okačio.
Pozdrav,
Vasa
Haxli
09-02-2016, 11:44 AM
Sorry, smetnuo sam sa um tu rechenicu...
Najbolje da probash s chistom instalacijom ako je moguce?
S ozbirom da na 32bit-a sve radi kako treba, logichno mi je da onda 64bitni driveri prave
problem... veroatno za plochu...
Mozesh da probash i sa Driver Talent (ima i portable) verzija... free programchich...
Pa vidi shta ce da kaze... ne morash da ga koristish za instalaciju drivera samo vidi dal
ca da prijavi problem/e s driverima...
Koja plocha je upitanju?
Mada da su samo driveri u pitanju od starta bi imao problem, ne bi nikada radilo kako treba
al moguce je da si se sa reinstalacijama neshto poremetilo... :'(
alavuk
09-02-2016, 02:45 PM
vaso , probaj sa inicijalnim drajverima kartice koje si dobio na cd-u nema veze sto su za npr. xp , kod mene je slucaj da jedino rade kako treba tj bez problema taj inicijalni drajver za xp na win7 64 nego oficijalni drajveri za win7 64 bitne masine ...
audio drajveri 99% . kao sto je rekao alavuk probaj razne verzije drajvera na cistom sistemu (i pre svake uradi create system restore point) mozda neka upali, a ako ne bojim se da nema pomoci. recimo moj stari usb fast track ima problem da nekad iz cista mira ubije playback svega kao da izgubi usb struju na sekund i moram da mu cupam i vracam kabl da bi proradio. sa windows drajverima nema taj problem ali zato latency 20ms :/
awacs
09-02-2016, 04:22 PM
Ma da, ali ona gornja slika je uzeta posle deinstalacije kartice, čišćenja registry baze, ritualnog uklanjanja USB kabla i restartovanja računara (dakle, rezultat slike nema veze s karticom) :)
Sve u svemu, sprava je u međuvremenu otišla u sigurne ruke pa ne brinem :thumbsup:
Pozdrav,
Vasa
awacs
10-02-2016, 11:53 AM
Izveštaj:
Izgleda da je problem bio u kontaktu između neke od RAM kartica i slota. Memorije izvađene i vraćene, sve radi.
Još jednom hvala svima koji su se javili sa savetima :thumbsup: Sve sam ih poslušao jer su svi bili korisni (koj će mi moj Windows Defender i novi drajveri koji fakat rade nestabilnije od starih).
Pun pozdrav,
Vasa
Haxli
10-02-2016, 03:30 PM
Pa posle kazu da je vic ono s chetri pogramera i kolima xe xe
Najbitnije da je sve na kraju proradilo kako treba :)
awacs
11-02-2016, 01:03 PM
Hehe, da :) To o onom četvrtom koji kaže: „Ljudi, ajde da izađemo pa opet uđemo.”? E, ovde je došao peti i rekao: „A što ne povadite svećice, pa ih vratite?” :)
Pozdrav,
Vasa
Rhino
11-02-2016, 10:45 PM
Off topic..
Kad mi cd player u autu izbaci error (sto se srecom ne desava cesto) moram bukvalno to da uradim da bi ponovo svirao.
Dobro, ne bas da izadjem iz auta, ali da stanem, ugasim, otvorim vozaceva vrata, upalim..
Pakao :)
I sto je najjace, cd pocne da svira od pozicije gdje se desio error. Na pola pjesme, kao da se nista nije desilo.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.