View Full Version : Kupila sam Cubase Pro 8.5, ali..
Pozdrav svim forumašima,
Kupila sam Cubase Pro 8.5! Juhu:)
Muči me dali ga smijem normalno instalirati, jer na kompjuteru imam "narodni" C5 :ups:
Dali postoje neki problemi,sukobi ta dva?
Btw, kupila sam EDU verziju preko frendice iz UK koja tamo studira,
hoće li biti problema prilikom registracije?
Dali će Steinberg tražiti ponovo nekakve potvrde?
Uh, previše pitanja odjednom, znam, ali bojim se da nešto ne zeznem.
Btw,u pitanju nije download nego DVD sa USB-om.
Puno hvala svima, pusa :hug:
NIelectroy
25-01-2016, 01:26 PM
Mislim da ne bi trebalo biti problema ali za svaki slucaj izbrisi narodnu verziju, ne treba ti pored legalnog softvera.
A šta je sa pluginovima?
jel i njih brišem?
hvala na odgovoru!
P.S. Ima li neki link ili tutorijal kako brisati C5 bez plugova.. i dali to ima smisla?
Rhino
25-01-2016, 02:01 PM
Samo daj istu putanju plagovima kao u c5 i to je to...
Naravno deinstalirace stock pluginove od C5, ostale nece dirati.
Dexxy
25-01-2016, 02:10 PM
Ne moras da brises nista....radice ti oba bez problema....i trebalo bi da povuce sve pluginove iz C5 koje imas..
Samo daj istu putanju plagovima kao u c5 i to je to...
Naravno deinstalirace stock pluginove od C5, ostale nece dirati.
Ej, super,znači ne trebam deinstalirati c5?
Dexxy
25-01-2016, 02:13 PM
Ej, super,znači ne trebam deinstalirati c5?
Ne moras.
Ops, nisam vidjela odgovor :D
Hvala!
A dali je neko instalirao EDU verziju, da ima iskustva sa tim?
Dexxy
25-01-2016, 02:19 PM
Ops, nisam vidjela odgovor :D
Hvala!
A dali je neko instalirao EDU verziju, da ima iskustva sa tim?
Ja imam full vezriju..mislim da je ista instalacija.
EDU verzija je apsolutno ista kao i full verzija. Radi se zapravo o full verziji koja se prodaje u pola cijene onima koji mogu dokazati da su studenti ili rade u edukacijskom sektoru.
Sve to radi paralelno s "pijaca" verzijom.
Samo ti je komplikacija što je pijaca isključivo 32-bitna, a ako imaš (a pretpostavljam da imaš) noviji komp s windowsima na 64-bita onda nema smisla da instaliraš osmicu u 32-bitnoj verziji. Pijaca će gledati svoj folder za pluginove, osmica u svoj. Možeš čak usmjeriti osmicu da gleda folder od ovog starog, al nema ti baš previše smisla jer većina pluginova ima 64bit verzije koje rade stabilnije...
Interesantno je da, bez obzira što to u Steinbergu tvrde drugačije, postoji kompatibilnost između osmice i petice. Nešto što snimiš u osmici u dosta slučajeva možeš otvoriti u petici. Dok god u projektu ne koristiš fore tipa "track version" i dijelove miksera koje petica nema (ugrađeni kompresor, saturacija, deesser...), cubase 5 će taj projekt moći otvoriti. Ako pak neku od tih opcija imaš u projektu korištenu, petica će javljati da je projekt oštećen i neće ga otvarati. Korisno za znati ako radiš na više kompjutera pa ovisiš o tome u kojem je dongle...
Dexxy
26-01-2016, 07:04 AM
Instaliraj 64 bita i naravno Jbridge za pluginove koji su 32 bita.
Sent from my SM-G903F using Tapatalk
obicni user
26-01-2016, 09:39 AM
Instaliraj 64 bita i naravno Jbridge za pluginove koji su 32 bita.
Sorry na neznanju. Ja sam uvijek mislio da JB treba da bi se 64 bita koristila na 32. kako bi se iskoristile pogodnosti 64 bitnog sustava...npr kod koristenja RAMa i sl.
Znaći treba i za obrnutu situaciju ?
Ghost Dog
26-01-2016, 09:54 AM
Sorry na neznanju. Ja sam uvijek mislio da JB treba da bi se 64 bita koristila na 32. kako bi se iskoristile pogodnosti 64 bitnog sustava...npr kod koristenja RAMa i sl.
Znaći treba i za obrnutu situaciju ?
Recimo da - može (ako treba).
Jednostavno, postoje plugin-ovi koje je proizvođač napravio samo u 32-bitnoj verziji, plugin-ovi koji ne rade dobro u 64-bitnoj verziji (ne preterano čest slučaj u današnje vreme) itd.
Pa radi 64-bitni Cubase sa 32-bitnim pluginovima najnormalnije!
Ima on u sebi neki plugin wrapper kojeg potegne kad mu treba. To ni ne primjetiš.
Možda na macu treba JBridge još uvijek... to ne znam...
diviner
26-01-2016, 12:37 PM
Treba nazalost i na Cubaseu, posto interni wraper radi jako nestabilno, ili uopste ne radi sa mnogim pluginima...
branoy
27-01-2016, 06:41 PM
nemojte me zajebavati ljudi :D kakav jbridge ? ja koristim ovu artist cubase 6.5.5 64bit , sve plugine 32 bit je skenirao koji fale koji nisu u 64bit, rade perfekt!! nikad nista nije se jos desilo, deset puta bolje, nego ja sad neki tamo jbridge i warpujem ih posebno, pa to radi izvan.
a vi jos imate osmicu i spominjete opet jbridge :D
jel se zezate ili niste ni skontali da to program ima?
da ja dzebe ne snimam dokaz, tona plugina, bez greske, milina, za sekund insert kao i svaki na kanal. i fino stoji kraj plugina oznaka dali su 2 ili 3 generacija. ne moze bolje.. ja sam konacno u kantu cubase 5. nikad vise 32 bitnog pored ovoliko mogucnosti na 64 cubes konacno odradjen i stabilan max. poz
Mogli
28-01-2016, 03:06 AM
ja sam konacno u kantu cubase 5. nikad vise 32 bitnog pored ovoliko mogucnosti na 64 cubes konacno odradjen i stabilan max. poz
Jesi li skontao gde nestade Browser u Cubase 6.5 ? Nema ga više kao u petici u Project-u (Ctrl+B)...
branoy
28-01-2016, 05:24 AM
ne koristim ja taj uzas browswer. sve sam na drugi nacin import, prevlacenje , neke plugine koji nest sto treba rade kako i treba skontao, ja ne koristim nista od cubesa, ni te lops ni sound ni dk,. samo externo drug. tek su napravili pravi dal od osmice, ili 8,5 onaj kao na presonusu 3 i logicu 9, X, to mi fali jedino ,ali opet kazem imam vise nacina importa na moj neki nacin isto laksi.
fali mi browswer jedino radi loops audio, rex, da kad pustim pesmu , demo sto radim da listam sa strane i da odma uklapa mi pa da vidim sta mi treba. ali ima i onaj uvi workstation. kad nesto nadjem da iz njega prevuci odmah na audio trak, a brzo se za sekund urati i strech audia ako neki prevucem u projekat iz importa u cubesu. itd
boycek68
28-01-2016, 04:00 PM
Meni nije htelo na C8 64bit da radi bez jbridge a cuo sam da nekom radi 😊
Sent from my iPhone using Tapatalk
boycek68
28-01-2016, 04:01 PM
Pa radi 64-bitni Cubase sa 32-bitnim pluginovima najnormalnije!
Ima on u sebi neki plugin wrapper kojeg potegne kad mu treba. To ni ne primjetiš.
Možda na macu treba JBridge još uvijek... to ne znam...
Nije mi na PC radilo bez jbridge 😟
Sent from my iPhone using Tapatalk
diviner
28-01-2016, 04:22 PM
Ne radi Spectrasonics stari plugini (Atmosphere, Stylus, Trilogy), ne radi Darbuka (ili Latigo), ne rade Lexicon plugini, a i sve to sto radi zapravo ne radi kako treba, jer ih interni bridger od Cubase trpa u jednu instancu, i cim se pretovari sa nekoliko plugina, puca sve...
branoy
28-01-2016, 08:18 PM
ako nece tih nekih 5 starih plugina, onda samo njih neka stave na jbridge, ostalo ne moraju, i lexicon ima oba nova sve radi super
branoy
28-01-2016, 08:43 PM
evo i video , upravoo snimio . nemam one ostale darbuku imam i kod mene vidite radi
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/TUOYE1B-Zyo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Dexxy
28-01-2016, 10:52 PM
Ne radi dobro bez jbridge i tc powercore..
diviner
29-01-2016, 12:54 AM
ako nece tih nekih 5 starih plugina, onda samo njih neka stave na jbridge, ostalo ne moraju, i lexicon ima oba nova sve radi super
Moze tako, ako se ne koriste masivno... Ako se koriste, opet ostaje problem iskoriscenja memorije, jer interni bridger puca, cim dostigne 2-3GB...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.