Log in

View Full Version : DJ Softver

obicni user
31-12-2015, 08:27 AM
Molim nekog ko ima iskustva sa softverima tipa VDJ, Traktor, Serato i sl. Naime interesira me realan odnos cijena-dobiveno, razlike ako ih ima a i kompatibilnost sa konzolama koje nisu rađene striktno za određeni soft.

spartakus
31-12-2015, 09:20 AM
Moja preporuka ti je ableton,pogledaj na youtubu par clipova uostalom i traktor moze da ti posluzi.Ima jedan mali softver zove se deckadance firme Image line jako interesantan lako se pocne i nije toliko slozen zvucna slushalice zvucnici i moze da pocne mixanje.Svi navedeni programi podrzavaju gotovo svaki midi device koji posedujesh..Po mom mishljenju Ableton je najbolji..nadam se da sam makar malo pomogao..pozzz

obicni user
31-12-2015, 09:40 AM
Za ovaj Deckadance... nisam ni cuo. Vjerojatno ima jos tih softvera. A sti se tice abletona, ja sam mislio da je to daw. Nisam nikad ni gledao kako to radi. Moze li se to koristiti i samo kao kpnzola za pustanje glazbe. Hm. Ak sam razumljiv. No svakako hvala.

alavuk
01-01-2016, 09:47 PM
jos jedan glas za deckadance ... ukoliko nemas serato i ostale "zezancije" cita im time kodove :) a tvoja zvucna karta je enkoder dekoder naravno karta da ti bude u stilu maya 44 usb :) veliki plus sto je prvi softver koji je podrzao vst/vstI + midi fajlove + upotrebljivi interni efekti + 8 sampler slotova po deku ... skoro pa mozes da isteras live set sa njim , i lepa forica sto mozes da ga poteras i kao VstI u svom sekvenceru :)

obicni user
12-01-2016, 08:27 AM
Malo sam isprobavao sto trial sto verzije s placa.. Doduse bez kontrolera i citajuci manuele manje vise sve je to isto sem nekih caki koje ce nekome trebati a nekome i ne. E da. Nije to za mene vec za malog. Msm da ce cifra prevagnuti buduci da neprofesionalno gledajuci nema drasticnih razlika sem potrosnje resursa donekle. No i to mozda nije toliko u oriđiđi verzijama. No kad smo kod ovog interesira me sljedece.
Naime cesto pustamo mjuzu s kompa na kakim rođendanima, festama. Obicno je tu winamp sa auto-svirajucom plejlistom u koju se odvuku pjesme pa onda prelazi krosfejd. No problem je razlicita glasnoca kao i mjesta na pocetku i kraju pjesme koji su u biti tisina ali su u sklopu mp3ce te ih ne pokriva vrijeme u auto crosfade-u. Vidio sam da to ima VDJ rijeseno. E pitanje ima li koji jednostavni programcic koji bi rijesio niveliranje razlicitih jacina pjesama i krosfejd uzimajuci u obzir onaj silent na pocetku i kraju.
Uh sto sam naporan

alavuk
12-01-2016, 09:27 AM
stari dobri mp3gain :)

obicni user
12-01-2016, 09:41 AM
stari dobri mp3gain :)

Ako sam svatio gugl to je nest poput nekog konvertera pa treba svaki fajl,ajmo reci, " konvertirati...ili radi Ako radi tako jel brz ili ce mi trebati sto godina da sredim repertoar od 200tinjak pjesama. I jel to free ili samo na placu..
Thnx alavuk

Evo da editiram:
Skinuo i radi. Doduse treba malo vremena ali imam ga.
E sad postoji li nesto sto bi na slican nacin skratilo audio traku na nacin na izreze pocetak i kraj gdje nema zvuka
Svakako hvala jos jednom

alavuk
12-01-2016, 03:37 PM
https://www.dbpoweramp.com/dmc.htm

alavuk
12-01-2016, 03:38 PM
p.s. samo u dsp effects treba namestiti na trim silence i output da bude isti kao input folder i slow conversion da bude sto ok .

obicni user
15-03-2016, 01:01 PM
Kad neko nema pojma a jos zna vise od drugih onda obicno nađe probleme. Pa tako i ja dobio molbu da nasnimim muziku na cd. Molba je da bude kompilacija onako malo miksana tj krosfejd. E sad imam par pitanja...
Da li snimanje pjejliste u virtual dj sa ukljucenim automiksom snima onako kao sto se cuje ili pjesmu po pjesmu odvojeno.
Drugo..da li kod kreiranje cd-a audio u neru budu sve pjesme iste glasnoce ako su prije tretirane u mp3 geinu.. I trece ako nista od toga da li DAW exportira audio iste kvalitete kao sto je importirani ako se nista ne podesava..sem jacine pojedinih pjesama .
Uf sto sam zbrljavio

Bockie
15-03-2016, 03:08 PM
Post prebačen u prikladan pod-forum.