PDA

View Full Version : Narucivanje opreme

Advanced
22-12-2015, 12:23 PM
Pozdrav,
Ako nisam promasio forum, imam jedan problem.

Nasao sam po internetu dj opremu koja moze da se naruci iz UK.
Tekst je napisan na srpskom imaju emailovi neki telefoni itd.

Posalo sam email i dobio sam odgovor na nekom losem englesko srpskom jeziku,ovako nesto

The Price uključuju troškove prijevoza.
Za isporuku dolazi iz naših skladišta ovdje u Ujedinjenom Kraljevstvu i dostava na adresu traje 3 radna dana.

Da li je neko narucivao tako nesto nekada ? Ime coveka je James Marison sa kog mi je odgovoreno a mail je dj_equipmentstore ?

DaBear
22-12-2015, 07:24 PM
Pozdrav,
Ako nisam promasio forum, imam jedan problem.

Nasao sam po internetu dj opremu koja moze da se naruci iz UK.
Tekst je napisan na srpskom imaju emailovi neki telefoni itd.

Posalo sam email i dobio sam odgovor na nekom losem englesko srpskom jeziku,ovako nesto

Da li je neko narucivao tako nesto nekada ? Ime coveka je James Marison sa kog mi je odgovoreno a mail je dj_equipmentstore ?

prvo - nikakva korist od (nepotpunog) emaila

drugo - bolje stavi web sajt koji si gledao...onda moze da se vidi / potrazi /itd

trece - jel si gledao Thomanna? https://www.thomann.de/ Oni su 1000% sigurni, provereno a i jeftini su. Ako si nasao nesto sto je mnogo jeftino, velika sansa je da je neka prevara..

Advanced
22-12-2015, 11:03 PM
evo o ovom golasu se radi

http://frame.goglasi.com/frame?eid=95304538&q=akai%20mpc

zapravo gledao sam mpc koji je kod njega duplo jeftiniji :confused:

DaBear
22-12-2015, 11:27 PM
evo o ovom golasu se radi

http://frame.goglasi.com/frame?eid=95304538&q=akai%20mpc

zapravo gledao sam mpc koji je kod njega duplo jeftiniji :confused:

Pa vidis da je covek u Novom Sadu (podatci desno, ima i telefon cak) ???:shock:
uzmes telefon, zoves, sednes u kola / autobus, odes vidis i kupis. Takodje pitaj jel neko sa foruma zna coveka. Ima puno clanova Rumskog iz Novog Sada..onda ces da budes siguran.
Kako si skontao da je London - kad pise Beograd / Novi Sad? Drugo - ako je firma, onda treba da imaju pravi (firmin) email a ne gmail.
Raspitaj se lepo.
Pozz

Bockie
22-12-2015, 11:48 PM
Pojavljuju se mesta: Beograd, Dragaš i Novi Sad.
Poštanski kod ne odgovara ni jednom mestu. Ni pozivni broj.

Cena za npr CDJ 350 u nemačkoj uniji je ~ 550eur. KOMAD!

Ne postoji ni u teoriji šansa da je na LEGALAN način 2 komada - 600 eur kao što je u oglasu. Prosto, nema tolikih marži! Može da se desi da je to i 10-15% jeftinije, može i malo jače na izvesnu pozamašnu količinu, ali komadno, ne može ni u bajci skoro 50% manje u odnosu na Rajh!

I to je sve u redu da se kaže. Dakle ako i posle svega želiš da nastaviš sa ovim, postaraj se za sigurnost kupovine. Do granice, da ti prezentuje uređaj. Dakle proba, pa kupovina! Ako krene sa "e pa jbg" i ti imaš ništa manji "e pa jebi ga" u rukavu...:wink:

Stav je da si pošten kupac, ali ne i budala. Okolnosti su takve da cena iziskuje takve mere, i kao prodavac, on MORA biti svestan toga. Ili da pruži garancije preko nekoga ovde ili slično...

Ja bih lično zaobišao ovo.

Dalje, ako ovo uzimaš za posao, dakle da zaradiš sa ovim uređajem - vratićeš pare. Kupi ovde, uzmi garanciju i budi zahtevan kod lokalnih dilera.
Napomeni cenu napolju, zahtevaj najmanje ISTU ili u velikoj blizini, jer imaju račun! Ne rade na komad, nabavljaju u Kini + imaju povraćaj rajhs-PDV-a itd... I mirna Bačka...

Dragan88
24-12-2015, 11:57 AM
Advanced,preporucio bih ti da budes oprezan,jer se verovatno radi o nekom internet prevarantu...Pre 2-3 godine i ja sam naleto na GOTOVO IDENTICAN oglas...Sve mi je bilo sumnjivo,i kada sam malo dublje zagrebao po internetu,utvrdio sam po komentarima raznih ljudi da se iza mail adrese krije prevarant,lik postavi u raznim zemljama isti oglas sa gomilom audio opreme u sve u pola cene i onda vara neoprezne ljude. :mad::mad::mad:

Dushan_S
28-12-2015, 03:00 PM
Možeš taman usput i jedaniPhone da pazariš od njega :wink: :D
http://www.iberza.com/oglasi/korisnik/2790

Filip_
28-12-2015, 09:54 PM
Oglas za spomenute plejere je prevara (osim ako su kradeni :) ), programcici mu sami generisu pozeljno mesto i postanski broj i ostalo. Kada duze trazis po netu (bez zastite) oglase i selis se na razne random oglasne sajtove, onda pocinju da se pop-up-uju oglasi ovakvog tipa (to je najcesci slucaj). Sad videh sta su sve ostali napisali :D, realno poslusaj ostale clanove, zaobidji ovog Apu-a.