Log in

View Full Version : Preporuka za novu zvučnu karticu

newbieOP
12-12-2015, 04:46 PM
Lijepi pozdrav svima!

Eto danas crkla dosadasnja druzica u studiju - M-Audio Profire 2626. Osim povremenih problema sa driverima ( nekada je samo trebalo reinstalirati ih), bio sam dosta zadovoljan.

Nije da sam planirao, ali morat cu kupiti novu, a odavno nisam u toku sto je najbolje za budzet do cca 1000€. Volio bih da ima dobre, kvalitetne preampove i kvalitetne A/D -D/A konvertere... sve preporuke dobrodosle!

:)

Uro?_86
12-12-2015, 07:08 PM
Pogledaj RME UCX.

Bockie
12-12-2015, 08:30 PM
Ako je interfejs ispravan, sve to već imaš. Uloži u mikrofone i stvaralaštvo...
:angel1:

newbieOP
12-12-2015, 11:17 PM
Ako je interfejs ispravan, sve to već imaš. Uloži u mikrofone i stvaralaštvo...
:angel1:

Interfejs nije ispravan, čini se da je otišlo napajanje. Kada stisnem power tipku, ona ostane ''unutra'' kao i inače, ali kartica ne dobiva struju. Ima je jedino dok držim dugme i ne pustim. Definitivno ide na servis u ponedjeljak.

Definitivno, uvijek na prvome mjestu stvaralaštvo , slažem se. :)

Uros 86, i gledao sam RME UCX. Da li ću imati osjetnu razliku u soundu?

Jan
12-12-2015, 11:29 PM
Interfejs nije ispravan, čini se da je otišlo napajanje. Kada stisnem power tipku, ona ostane ''unutra'' kao i inače, ali kartica ne dobiva struju. Ima je jedino dok držim dugme i ne pustim. Definitivno ide na servis u ponedjeljak.

Definitivno, uvijek na prvome mjestu stvaralaštvo , slažem se. :)

Uros 86, i gledao sam RME UCX. Da li ću imati osjetnu razliku u soundu?

Mislim da je osetna razlika u zvuku konvertera u malim project studijima sa iznudjenom akustikom (ako je ima) delikatna stvar, u smislu na ivici metafizike :D

Po meni najbitnije stvari su, akusticki tretman (koliko je to moguce), zvucnici i mikrofoni.

Ja takodje imam profire 2626, i zelim uzeti uskoro RME Babyface Pro, ali ne toliko zbog konvertera koliko zbog fantasticnih drajvera, mada sam vidjao i gore od m-audio-a i pre 10 godina sa njihovom PCI 192 kartom nisam imao nikakvih problema, rekao bih da problemcici sa drajverima koji postoje sa 2626 su do firewire-a, ali ne bih da lupam.

newbieOP
12-12-2015, 11:49 PM
Mislim da je osetna razlika u zvuku konvertera u malim project studijima sa iznudjenom akustikom (ako je ima) delikatna stvar, u smislu na ivici metafizike :D

Po meni najbitnije stvari su, akusticki tretman (koliko je to moguce), zvucnici i mikrofoni.

Ja takodje imam profire 2626, i zelim uzeti uskoro RME Babyface Pro, ali ne toliko zbog konvertera koliko zbog fantasticnih drajvera, mada sam vidjao i gore od m-audio-a i pre 10 godina sa njihovom PCI 192 kartom nisam imao nikakvih problema, rekao bih da problemcici sa drajverima koji postoje sa 2626 su do firewire-a, ali ne bih da lupam.

Drago mi je da je ovo netko rekao, jer na internetu se svašta danas može pročitati.
Iako, moram priznati da sam osjetio razliku u zvuku kada sam svoju staru karticu ESI 1010 zamijenio sa ovom M-Audio ProFire 2626.
Ono što znam da drastično mijenja zvuk je dobar mikrofon i to nitko ne može poreći. U biti, sve je bitno.
Nadam se da će mi u servisu uspjeti popraviti karticu, pa da novac ulažem u mikrofone i zvučnike.

Jan
13-12-2015, 12:36 AM
Drago mi je da je ovo netko rekao, jer na internetu se svašta danas može pročitati.
Iako, moram priznati da sam osjetio razliku u zvuku kada sam svoju staru karticu ESI 1010 zamijenio sa ovom M-Audio ProFire 2626.
Ono što znam da drastično mijenja zvuk je dobar mikrofon i to nitko ne može poreći. U biti, sve je bitno.
Nadam se da će mi u servisu uspjeti popraviti karticu, pa da novac ulažem u mikrofone i zvučnike.

To je samo moje misljenje.

Po meni u obicnim sobama gde imamo null-ove i peakove i dipove po 20db ako ne i vise, razlika u konverterima ne igra neku ulogu...

Ako uspeju da ti poprave kartu, prvo sto bih ja uradio je bazicni akusticni tretman koliko je to moguce finansijski... Upravo se i ja na to spremam.

Bockie
13-12-2015, 06:29 AM
Ne radi "quote", moram videti sa diviner-om zašto...?

No, ako je kvar na tasteru, popravka je smešna, možda i sam možeš, a ako ne, sa sve novim tasterom i rukama i nogama majstora 10-15€...

A posle, npr stereo par KM84-ki ili nekih 414ica ili već u toj klasi...i počinje zvuk...:wink:

Uro?_86
13-12-2015, 11:23 AM
Nisam imao prilike da lièno probam RME UCX na delu,tako da ne mogu da dam objektivan odgovor na tvoje pitanje.

Ali ono što sigurno znam,kad bi se meni pokvario interfejs, ne bih mogo da kupujem isti ili nešto u sliènom cenovnom rangu.

Uvek bih prešao na nešto skuplje :-)

66musicman
29-12-2015, 09:44 AM
Razmisli i o Lynx E44
http://www.lynxstudio.com/product_detail.asp?i=72