Log in

View Full Version : Aerodrums - loodilo (kupio odmah)

DaBear
11-12-2015, 11:32 PM
Fenomenalno! Radi do jaja. Nije skupo (ceo set sa library £139 !!!) Radi i sa Toontrack, Slate drums, Native.. PC / Mac :shock::shock::shock:
Ima na youtube puno videa a za pocetak evo web sajta... nisam se odavno primio na nesto ovako.
https://aerodrums.com/aerodrums-product-page/
na NEWS sekciji ima jos par mega demonstarcija
Koristi software i Playstation kameru sa svetlom koja cita palice i noge. neverovatno je osetljivo..do jaja.

a ovo je sa sajma,
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/CavlglPYVvQ?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

kupio sam, stize za koji dan, pa javljam utiske..

spartakus
12-12-2015, 09:17 AM
Ijao shto je ovo dobro...

vasko
12-12-2015, 03:21 PM
odlicno, nema sta

dadson
12-12-2015, 05:25 PM
:shock: Ode ovo sve u mp3

Sjajno

Plishani
15-12-2015, 02:13 PM
Stiglo? Sve sto sam do sada video izgleda fantasticno, a nije ni toliko skupo da ne moz' da se proba!

DaBear
16-12-2015, 08:30 PM
Stiglo? Sve sto sam do sada video izgleda fantasticno, a nije ni toliko skupo da ne moz' da se proba!

da, stiglo danas. Brzo se instalira i postavi...malo treba vremena da se postavi pravo mesto za kameru i svetlo, ali posle 10 min je bilo OK. Ima step-by-step setup za budale...Iz prvog puta mi je malo promasivalo ali posto sam promenio "grafic mode" (broj 2) odmah je proradilo. Treba (vrlo) malo da se naviknes gde je sta i posle ne mora da se gleda u laptop.
Jedino sto malo smara je USB lampa (koja radi tracking palica, i nogu). Preporucuju naocare za sunce... ne sme da bude mnogo direktnog svetla i nije dobro na suncu.
Basic kits su OK, nisam jos instalirao nista od drugih (Slate itd..)
Malo sam "zardjao" ali polako se vraca..i umorih se od mahanja!!:D
Bice jos za par dana..tek sto sam namestio..

Znak
18-12-2015, 05:34 PM
Genijalno, pokazao sam nekim bubnjarima, svi bi ovo da kupe.

DaBear
18-12-2015, 07:15 PM
Utisci posle drugog dana - kad se namesti na jedno mesto da se ne menja i pomera !!:D
Potrosio sam pola sata da podesim sve opet (pozicija kamere itd)
Takodje pomaze ako je iza bubnjara neka tamna povrsina, zavese itd..kod nas sve belo kuci, pa kad lampa opichi, sve bljesti !! (posle sam video da na par demo videa imaju crnu zavesu iza..)
Otkrio sam i "menu" - sve dostupno sa palicama, volume individualnih bubnjeva, reverb, itd..samo "kucnes"
Sad sam vec usao u fazon (posle 2 sata samo) i sve je do jaja, radi super, nema latency, sve moze. Malo me smara njihov izbor sounda ali cu (u nekom momentu) da instaliram Slate i sta sve drugo jos radi sa njim.
Takodje bih voleo da ja rasporedim gde ce sta da mi stoji (cinele na pr) ali to ne moze, za sad...jbga... Dobro je i vako.
Sve u svemu, za £136 je do jaja.
I da..treba malo duzi USB kablovi za kameru i USB light da se lepo odmakne od laptopa. To treba jos da resim / nabavim.

DADDY Z
20-12-2015, 06:47 AM
Koji Slate drums koristis najvise?

obicni user
20-12-2015, 11:26 AM
Ima li to kakvu efikasnu funkciju ili iskljucivo zabavni karakter. Msm na gažu tesko da mozes. Osim malo za zjbnciju. Pod efikasno mislim moze li se to sve snimit ko midi npr. Pa koga smara crtanje kockica da raspici pa da ima midi sa svim .. Mislim na dinamiku i sl. Ili ???

DaBear
20-12-2015, 08:42 PM
Koji Slate drums koristis najvise?

:ups::ups: Nisam nista koristio do sad..mislim da ih imam negde (sa hiljadama drugih libraries :ups::ups:, ali nisam koristio)
Za informaciju - vec 3-4 godine se jako jako malo bavim muzikom. Od kako sam izasao iz studija, sve je stalo...u kucnim uslovima ne moze da se radi kako treba. Upalim Pro Tools svakih 6 meseci na par sati..tek da vidim koliko sam zaboravio..hehhee..

@obican user - izbacuje MIDI, tako da moze da se iskoristi i te kako. Radilo bi i uzivo, ako se postavi lepo. I niko da ne prolazi ispred kamere - cime se presece svetlo / kamera, izgube se udarci..

DaBear
26-12-2015, 04:35 PM
Malo sam pogledao manual (!) Jako korisno..:D
Elem, ono sto mi je smetalo - raspored i blizina elemenata (cinele, toms) SVE moze da se pomeri - do jaja!
Ima jos gomila podesavanja kako se reaguje, hi hat na primer..itd. Super. Menu mi je izgledao mnogo prost pa nisam ni verovao da moze neki tweaking da se radi.
Moze i da se snima performace (kao audio i izbaci wav. ) onda se nasece lepo i eto instant loops i grooves..
Samplovi mogu da se menjaju..ali nisam imao strpljenja do sad citam i t..drugi put.
A Slate, Toontrack i ostali...mogu da se guraju preko MIDI-ja tek POSTO se snimi
MIDI u DAW-u...
Inace i dalje sve radi super, umori se covek od mahanja..:D jedino sto mi je i dalje bubanj besmislen instrument. Pratnja...nije keyboard, pa da napravis temu ili pesmu..kako sam se toliko lozio kao klinac..?? svirao 15 godina..? bog svet zna...mladost = ludost!

DaBear
19-01-2016, 10:09 PM
Napregao sam se malo da izeditujem / napravim moj drum kit. Lepo izpremestao elemente gde mi je zgodno ("udaris" ga palicom da ga aktiviras i onda udaris tamo gde hoces da ti bude! cinele, toms...). Malo promenio zvukove (noga sad mnogo bolja)..jos nisam provalio da li moze da se dodaje puno cinela itd (ima u njegovoj biblioteci jos par interesantnih). Dobos mi i dalje malo visok i zvoni (za mene) ali OK... sad je bas (kad sam namestio sve) OK da se svira..