View Full Version : promjena tonaliteta audio trake
obicni user
11-12-2015, 01:45 PM
Ako netko ima volje odgovoriti... Snimljene su trake u G međutim ispalo je previsoko. Bi li se kojim alatom to moglo bezbolno spusziti u Fis ili eventualno u F. Odnosno znam da se da ali čime bi zvuk ostao najvjerodostojniji
Mogli
11-12-2015, 03:00 PM
Ako netko ima volje odgovoriti... Snimljene su trake u G međutim ispalo je previsoko. Bi li se kojim alatom to moglo bezbolno spusziti u Fis ili eventualno u F. Odnosno znam da se da ali čime bi zvuk ostao najvjerodostojniji
Imaš u Wavelab-u, u Process opcijama, Pitch Correction. Selektuj DIRAC Processor i Best (very slow).
obicni user
11-12-2015, 08:24 PM
Zahvaljujem. A molim mozes li reci koliko se moze ici recimo u plus ili minus a da se ne narusi drasticno kvaliteta ili tocnije saund. Thnx jos jednom.
Mogli
11-12-2015, 08:44 PM
Nisi naveo koji sekvencer koristiš, ali u svakom postoji ta mogućnost. S' obzirom da je Vari-Audio moguć samo u full verziji programa Cubase, probaj to izvesti i u Celemony Melodyne. Ako tonalitet spuštaš za -1, to može da prodje, ali sve preko toga se čuje, posebno u bas gitari. (Ja to čujem jer sam 20 godina svirao bas) :)
Da su ti kojim slučajem odvojeni bass i drum ..mogao bi -2 do +2..ovako
kao što piše Mogli -1/+1. Ali (uvijek postoji taj ali) ako je bass super otsviran..
tj. da su mu donje i gornje lage u maximi onda ti nema vajde..to će se uvijek ćuti. A što se druma tiče kod njega je slična stvar ali blaža ali crash i hh mogu jako jako cudno zvučati.
To je dobro raditi u Wavelabu ..ali u Cubaseu (5) možeš dobiti zadovoljavajuće rezulate. Da i jedan ..onako...soft koji je u "korneru" a dobar i to (za mene) vrlo dobar..WavePad. Sjećam se da sam nekada dobivao odlične rezultate sa njime upravo te stvari koje tebi trebaju.
NIelectroy
12-12-2015, 08:14 PM
Ako ces u Melodyne-u sredjivati probaj i formant da procackas malo mozda moze dati dobre rezultate?
obicni user
13-12-2015, 06:43 AM
Da su ti kojim slučajem odvojeni bass i drum ..mogao bi -2 do +2..ovako
kao što piše Mogli -1/+1. Ali (uvijek postoji taj ali) ako je bass super otsviran..
tj. da su mu donje i gornje lage u maximi onda ti nema vajde..to će se uvijek ćuti. A što se druma tiče kod njega je slična stvar ali blaža ali crash i hh mogu jako jako cudno zvučati.
To je dobro raditi u Wavelabu ..ali u Cubaseu (5) možeš dobiti zadovoljavajuće rezulate. Da i jedan ..onako...soft koji je u "korneru" a dobar i to (za mene) vrlo dobar..WavePad. Sjećam se da sam nekada dobivao odlične rezultate sa njime upravo te stvari koje tebi trebaju.
Trake su zasebne. Odnosi se prvenstveno na bas i gitare.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.