View Full Version : Mikser i spoljni efekt procesori
Stole1963
10-12-2015, 05:44 PM
Pozdrav svima!
Imam miksetu Yamaha EMX 5014c i dva spoljna efekt procesora: Behringer Virtualizer Pro DSP 1000P i Digitech DSP 128.
Interesuje me mogu li i kako povezati oba procesora na miksetu da bi mogao imati istovremeno na svima kanalima po tri razlicita efekta ukljucujuci i efekt procesor od miksete.
Ako je to nemoguce, kako spojiti jedan od spoljnih efekata na sve kanale, a drugi na samo odredjeni mikrofonski kanal.
Hvala puno na svim savetima.
Stole
awacs
10-12-2015, 06:55 PM
Izađeš iz miksete preko AUX send izlaza, utakneš kabl u (mono) input na spoljnom uređaju, output uređaja vratiš u neki od onih stereo kanala (11/12 ili 13/14) i to ti je to. Slanje u efekat kontrolišeš preko AUX dugmeta na kanalu, naravno. I ne zaboravi da spoljni efekat podesiš da bude 100% Wet.
Pozdrav,
Vasa
P.S. Isto uradiš i sa drugom spravom preko drugog AUX izlaza i vratiš je u drugi stereo kanal, jelda :)
Bockie
10-12-2015, 10:12 PM
...na svima kanalima po tri razlicita efekta ukljucujuci i efekt procesor od miksete...
Pre svega, složen , moćan mali mixer, još upakovano i 2x pe'sto wati sa sve zaštitom...milina jedna! Kompresor na 1-6 kanalima, pregršt funkcija i okolo-naokolo opcija, limiter na izlazu, ili opciono na aux-ima - ma sjajno, zaista! :shock:
E sad, mene je samo zbunilo ono "po tri različita"...jer to svakako ne može. Može 3 različita na SVE kanale, pa koliko kojeg na kom kanalu - od volje ti.
Dakle, mixer ima 3 AUX izlaza, jedan su nazvali "effect", ustvari je to recimo aux 0. Dakle nisi čak dužan da koristiš on-board efekat, imaš i taj aux free...trebalo bi videti da li je aktivan zajedno sa korišćenjem on-board efekta, jer bi to značilo da imaš paralelno još jedan signal ka nekoj eventualnoj 4. efekt spravi...polako čitaj, sve jasno pišem...:D
Ti možeš da nakačiš dodatna dva i onda po svakom kanalu biraš koliko ćeš kog kanala poslati u ta tri efekta.
Npr:
U Pro DSP pošalješ prvi, treći i osmi kanal u nekoj meri. Oni će u toj meri biti zajedno u spravi i kao takvi će se vraćati u mixer, kao stereo, tamo gde si već vratio signal, kao što reče Vasa, na neke od stereo kanala verovatno, recimo 11-12.
Isto je i sa drugom spravom, pretpostavimo da se vraća na 13-14.
Efekat na "Jamasi" ima svoj regler za POVRATAK..."effect rtn".
AUX 1 i 2 mislim da imaju samo ODLAZAK iz mixera (regleri aux 1 i 2), pošto nemaju poseban return (povratak), pa ćeš to kontrolisati na kanalima na koje ih vraćaš (11-12 i 13-14)
Čak su dali opciju da Aux 1 i 2 možeš slati u izabrani efekat na samoj Jamasi. E sad, NA PRIMER - osim što neke kanale šalješ u npr kompresor koji je na Behringeru, možeš i delimično sve te kanale koje si poslao tamo dodatno da "ovlažiš" npr reverbom, koji je npr upaljen na samoj Jamasi. I to u izvornom obliku, bez kompresije. hehe, pazi koja tautologija...:D Itd... Sjajan uređaj!
E, gde je tačno šta, sve to lepo piše u dijagramu (http://www.yamahaproaudio.com/global/en/products/mixers/emx5014c/downloads.jsp) mixete. To se valja iščitati. Zajeb. :wink:
Ali kad to znaš, pa kad još imaš dobru ekipu koja razvali tezgu, onda poslodavac sa zadovoljstvom plati ono što si tražio, doda još koju "crvenu" na to, spakuje pečenja, torte i posle preporuči svom kumu iz Prijepolja da vas zove kad bude ženio sina - berićetu nikad kraja...:D
Ovo na kraju samo karikiram, ali je namera jasna.
:thumbsup:
Stole1963
10-12-2015, 10:35 PM
Hvala Vaso na brzom odgovoru, sve sam spojio kako si rekao i funkcionise, samo nisam siguran da sam razumio sta je "100 % Wet" podesavanje spoljnih efekata.
Hvala puno
Stole
Stole1963
10-12-2015, 10:40 PM
Hvala puno, moram malo da se poigram sa ovim spravicama jer nisam bas neki veliki strucnjak oko ovoga, ali niko se nije naucen rodio.
Hvala jos jednom
awacs
10-12-2015, 11:28 PM
Mislio sam na odnos efekta i originalnog signala. Treba da zadaš efekt procesorima da na svoje izlaze šalju samo obrađen signal (bez originala).
Pozdrav,
Vasa
Stole1963
13-12-2015, 09:03 AM
Hvala Vaso, bila je Live proba i nije bilo lose. Muzikanti su bili zadovoljni a ja moram jos malo to studirati. Hvala puno.
Stole1963
06-02-2016, 06:55 PM
Hvala prijatelji,
Pjevali su Biljana Jevtic i Aleksandar Ilic i nije bilo zamerki, naprotiv.
Receno je da se odavno nisu ovako culi kao da su u studiu.
Imao sam na kraju nastupa mali problem sa Sure Beta 58a ali sve u svemu bilo je dobro.
Hvala svima jos jednom.
Pozdrav
Stole
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.