PDA

View Full Version : UAD-1 problem sa instalacijom

kasho
23-10-2015, 09:58 PM
Imam problem sa instalacijom UAD-1 kartice. Instalirao sam zadnje drivere i pluginove sa njihove stranice ali kada stavim karticu u PCi slot ne mogu se podići windowsi. Krenu se dizati i onda stanu. Probao sam zamjeniti slot ali opet isto (imam tri slota od kojih je jedan zauzet za firewire karticu). na kompu su windows 7 32bit. Da li je itko imao sličan problem ili bi mogao znati u čemu je problem?

Era
24-10-2015, 10:04 AM
proveri da li uad 1 uopste radi na win7 platformi,koliko znam uad 1 radi do neke verzije 6.4 proveri na sajtu!

Bockie
24-10-2015, 11:04 AM
Radi na win7 najnormalnije... Kod UAD-a se prvo instaliraju drajveri i softver pa onda zabode kartica. Može i u device manager-u da se disable-uje da ne bi stalno čupao fizički, pa reinstal pa onda opet enable device u dm...

Probaj takođe da menjaš PCI slotove, UAD voli da je podalje od grafike...bar ovako iz mog neformalnog iskustva...

Poz'

spartakus
24-10-2015, 02:05 PM
Meni je to neshto sumnjivo zbog cega se ne podize operativni system,a da nemash mogucnost taj isti uad da probash na nekom drugom racunaru..

kasho
24-10-2015, 02:36 PM
da, problem je sto se meni neće podići windowsi, stanu točno nakon onog djela kad se poka?e logo windowsa i nakon toga ostane samo crni ekran.

diviner
25-10-2015, 01:14 PM
Nije bitno da li je dravjer instaliran pre ubadanja kartice , ili ne, iako je bolje pratiti Bockiev metod iz nekih drugih razloga, ali kartica ne bi nikako smjela da blokira windows kod podizanja.

Zato probaj ubosti UAD u neki drugi racunar, jer tu nesto gadno ne stima (pogotovo sto si probao u sva tri slota, sumnjam na samu UAD kartu da je ispravna). Ili instaliraj na dodatni hdd, ako ga imas nov cist sistem, pa probaj, ako se i tu ponovi ista stvar, definitivno mozes da sumnjas na pokvarenu UAD kartu.