PDA

View Full Version : Malo o acapellama

LAMPASH
13-10-2015, 11:22 PM
Posto sam probao skoro prvi put da izvucem vokal iz pesme (neuspesno) rekoh da otvorim ovu temu. Naime, gledao sam razne tutorijale po netu i uglavnom se sve svodi na nabavku instrumentala pesme i onom forom sa obrtanjem faze.

Sad nesto razmisljam, posto melodyne sa svojom DNA moze da "razlozi" pesmu da li bi bilo izvodljivo u njemu obrisati sve sem vokala?:confused:

Vidim po netu da ljudi "prave" odlicne acapelle, i sam ih imam par GB na hardu, a ja se mucim sa 1 pesmicom mesec dana:banghead:

Aj dajte neki predlog, savet, ako ste ovo radili ili i dalje radite...

Hvala i pozdrav!

branoy
14-10-2015, 03:51 PM
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/79orGyek9VU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/kzN2pQFN0b8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

moji tutorijali

LAMPASH
14-10-2015, 11:16 PM
Hvala Brano, probacu taj extraboy!

NIelectroy
20-10-2015, 11:01 PM
Adobe audition ima center channel extractor koji moze da pruzi dobre relzultate , video sam da neki koriste izotope rx 3 ili 4 imas na youtube dosta o tome, ali kao sto znas sve sto je u sredinu je tesko razdvojiti, uvek ostane vokal i kick...

LAMPASH
21-10-2015, 08:13 PM
Znam, procesljao sam net uzduz i popreko i neko kvalitetno resenje ne postoji sem vec pomenute metode sa pesmom i njenim instrumentalom... Negde procitah da postoji laboratorija koja se time bavi pa ako si DJ (ja nisam :-D ) i ako ti neka acapella treba vise od bilo cega lepo im platis, posaljes pesmicu i dobijes acapellu ko suza.
pozzz!

Haxli
21-10-2015, 10:59 PM
Kontam da si probao extraboy i da nije bilo adekvatnog rezultata?

Meni nikada plugin takve prirode (all-in-one reshenja) nije davao rezultat... uvek je to bilo
neko peglanje, prevrtanje... i druge gluposto - koje zavise od pesme do pesme!
I opet je sve to bilo "daleko od odlichnog rezultata"...

Nisam probao, extraboy... al prvom prilikom hocu... (thx 2 branoy)