Log in

View Full Version : Odbijen rad...

Bockie
07-10-2015, 01:46 AM
Dobih dozvolu autora da u edukativne svrhe prikažem ovaj rad...

Meni je drag. Zapravo, pesma mi je dobra i to je to, ostalo slabo kapiram...:)

To je deo "paket aranžmana" više pesama i bendova u jednom privatnom studiju, ali mi je rečeno da sam amater, da ne razumem zvuk gitara i da zvučim kao "Radio Novi Sad"... Sve je njihova oprema, da budem korektan.

Leplše pohvale nisam skoro čuo... a ovo je od prošle godine... Sad sam namerno dodao vinyl...E nek sam!

Ozvučio sam bubanj, snimo ga, vokal takođe...akustare i mislim klavijature...i tako neke sitnice...daire itd...
Ostalo sam dobio kasnije da izmiksam... Drugi ljudi su radili snimanje... Čak sam uspeo da izdejstvujem da se radi na drugom DAW-u a ne na jednom isto poznatom...koji je svojom "logikom" uništio originalne fajlove, te dodao kompesiju, pogrešan auto-tune i ostalo na pojedine kanale...ali tek uz pomoć vajnih stručnjaka...!

No, bend Proleće iz Novog Sada, stvar koja neće nikada biti objavljena (https://dl.dropboxusercontent.com/u/2806767/Katarina%20POST%202015.mp3)...u ovoj formi bar... Meni je eto baš draga, ni zbog čeg posebno, ali mi je dobra pesma eto, pa je ponekad poslušam...kako je lagano i zatim energično otpevana...lep tekst...nekoj Katarini neki lik urlao ime...ne znam...lepa mi je pesma eto...

awacs
07-10-2015, 08:00 PM
Jbmlg, ja ne bih isnsistirao na onakvom default reverbu na dobo?u i verovatno bih ?stanjio? glas, čisto da ga malo pribli?im ostatku benda. Ovako miks jeste malo čudan. Oba?ka ?to je pevaču tonalitet ni?i najmanje za malu tercu :cry: Sve u svemu, rezultat zaista zvuči kao radijska tezga, ali to svakako nije samo do miksa.

Pozdrav,

Vasa

Bockie
07-10-2015, 08:50 PM
Bend je hard-punk-?ta god...Ovo je kao da si Mumina naterao da peva ne?to od Arsena...izlet u baladu...
A ovo drugo...misli se na rad muzičkih studija u tom radiju...a ne program...

No, to je jedini miks...jbg...na prvu loptu, bez korekcija, eto, mali polu post sa dodatkom te ploče i to je to...

Jan
07-10-2015, 10:51 PM
Miks je odlican, e sad da li je stilski pogodjen, u smislu da li je bend tako zamislio pesmu, to je pitanje...

Iz tog razloga ja uvek insistiram na referencama za ono sto radim.

I to ne jednu, nego vise njih, i pre samog miksanja prodiskutujem u pesmama i sta zele iz tih referenci, odnosno sta im se svidja.

I trpim, sta da radim, ne mogu uvek da isteram svoje, u 90% slucajeva ne isterujem svoje nego radim sto trazi onaj koji narucuje pesmu.

Oces preglasne vokale? Nema problema gazda. Oces da stisam bass ? Nema problema gazda. Oces da pojacam bass da se nista drugo ne cuje ? Nema problema gazda. Oces da ti ostavim sibilante da seku usi? Nema problema gazda. Oces da stavim distorziju na ceo miks ? Nema problema.... Itd, u 80% slucajeva radim stvari koje su po meni iracionalne, ali onaj ko daje novac odlucuje o svojoj muzici, ko sam ja da mu to uskratim.

A odprilike na svakom 7-8 poslu imam metafizicare koji ne znaju sta oce sa kojima ne mogu da se dogovorim

Bockie
08-10-2015, 11:16 AM
E bravo!

Ma nisam ni mogao da imam referencu, jer oni inače sviraju ovo (https://www.youtube.com/watch?v=5slkHZDELUM)...:shock:

Ljudi bili ono "wow" kad su čuli još poslednje etape miksa, gde je bilo i više reverba...i nisam imao s njihove strane nikakve zahteve, to je bilo zamišljeno kao promo samog studija, pa sam potonje metafizike dobijao sa druge strane a ne od benda...:wink:

Da, zbog tih metafizičkih elemenata sam utanjio gitare, a vokal je zatim malo isplivao, mislim da je dovoljne glasnioće, ali da, trebao je za te nove okolnosti da se dotanji što kaže Vasa...

Jan
08-10-2015, 11:32 AM
E bravo!

Ma nisam ni mogao da imam referencu, jer oni inače sviraju ovo (https://www.youtube.com/watch?v=5slkHZDELUM)...:shock:

Ljudi bili ono "wow" kad su čuli još poslednje etape miksa, gde je bilo i više reverba...i nisam imao s njihove strane nikakve zahteve, to je bilo zamišljeno kao promo samog studija, pa sam potonje metafizike dobijao sa druge strane a ne od benda...:wink:

Da, zbog tih metafizičkih elemenata sam utanjio gitare, a vokal je zatim malo isplivao, mislim da je dovoljne glasnioće, ali da, trebao je za te nove okolnosti da se dotanji što kaže Vasa...

Sad mi nije jasno, ko je na kraju odbio pesmu ? Nije bend ? I sto bi bend dozvolio da mu neko drugi kroji sudbinu ako im se rad svidja ? :shock:

Mada, nije da i ja to nisam imao u zivotu :D

Bockie
08-10-2015, 12:08 PM
Sad mi nije jasno, ko je na kraju odbio pesmu ? Nije bend ? I sto bi bend dozvolio da mu neko drugi kroji sudbinu ako im se rad svidja ? :shock:

Mada, nije da i ja to nisam imao u zivotu :D

Promućurno je i sa njihove strane, dali su studiju pesmu koja ne verujem da je bitna za njihov repertoar, naprotiv... Pa eto, ako uspe-uspe...

Ja zamaskirah te "đole balašević/suncokreti" prateće, neke falš prolaznice na clean gitarama itd...ali ne znam ni ja koliko bih pustio sve ovo ovako...jbmlg...a nemam dalji info šta su odlučili međusobno studio i bend...

Vidim da ni Kilo Kilo bend čiju sam pesmu isto uradio, koja odlično zvuči i nema tehničkih prepreka, nije sa tim ništa radio... Pitaću i njih da li smem da je ovde objavim...pa eto...:wink:

Jan
08-10-2015, 12:29 PM
Vidim da ni Kilo Kilo bend čiju sam pesmu isto uradio, koja odlično zvuči i nema tehničkih prepreka, nije sa tim ni?ta radio... Pitaću i njih da li smem da je ovde objavim...pa eto...:wink:

Pa dobro, mozda je ljudi cuvaju za album ? :confused: Ne opravdavam, samo pitam

awacs
08-10-2015, 02:40 PM
E bravo!

Ljudi bili ono "wow" kad su čuli jo? poslednje etape miksa, gde je bilo i vi?e reverba...i nisam imao s njihove strane nikakve zahteve, to je bilo zami?ljeno kao promo samog studija, pa sam potonje metafizike dobijao sa druge strane a ne od benda...:wink:

Aha, mislim da sad (donekle) kapiram. Ovo fakat nije reprezentativno za studio, ali da ponovim ? to najmanje ima veze s miksom. Mislim, miksa se ono čime se raspola?e. Takoreći, kriv je onaj ko je zadao ovakav zadatak ovim izvođačima radova. Ako je to bila odluka samog benda, treba da promene dilera.

Pozdrav,

Vasa

Sent from my 6016X using Tapatalk