View Full Version : Yamaha CS6X ili Roland RS 5?
Ljusko
01-10-2015, 01:40 AM
Pozdrav!
U zamjeni mi se nudi Yamaha CS6X ili Roland RS 5, a već sam kupio Yamahu MOXF6. ?ta bi bilo bolje uzeti? Koristim za prete?no ambijentalnu muziku-elektronsku... Na prvu, odabrao bih Yamahu, jer je CS6X prete?no za elektronsku i ambijentalnu muziku, a s druge strane, ?ta to CS6X mo?e da ponudi pored MOXF6.
Ako mogu momci koji imaju iskustva sa ovim spravama da predlo?e...
Nisam probao ni jednu ni drugu..., ne znam kako zvuči...
wladymeer
01-10-2015, 06:56 PM
CS6X jedino što može da ti ponudi jesu proširenja, tj. PLG boardovi za koje ima 2 slota (ima ih nekoliko analogni, FM, PM, tebi najzanimljiviji PLG-150AN - dobijaš 5-topolifoni AN1x i PLG-150DX - dobiješ praktično DX7) - sve ostalo verujem da je već preneto na MOXF6
RS-5 ti je klasičan ROMpler niže klase namenjen klasičnoj bendovskoj svirci. Preteča novoj Juno seriji.
Iskreno ne vidim šta je to što bi mogao dobiti u oba slučaja, ali, ako će presuditi, CS6x je u ono vreme bio flagship (pre Motifa) a RS-5 niža klasa produkta. A uz sve to, ima više real-time potenciometara i lepše izgleda CS6x :)
Ljusko
01-10-2015, 09:25 PM
Hvala ti!
synthopia
17-05-2016, 06:02 PM
CS6X jedino što može da ti ponudi jesu proširenja, tj. PLG boardovi za koje ima 2 slota (ima ih nekoliko analogni, FM, PM, tebi najzanimljiviji PLG-150AN - dobijaš 5-topolifoni AN1x i PLG-150DX - dobiješ praktično DX7) - sve ostalo verujem da je već preneto na MOXF6
RS-5 ti je klasičan ROMpler niže klase namenjen klasičnoj bendovskoj svirci. Preteča novoj Juno seriji.
Iskreno ne vidim šta je to što bi mogao dobiti u oba slučaja, ali, ako će presuditi, CS6x je u ono vreme bio flagship (pre Motifa) a RS-5 niža klasa produkta. A uz sve to, ima više real-time potenciometara i lepše izgleda CS6x :)
Slazem se, CS6x je pored NL2, 2X i JP8000 jedna od najpozeljnijih klavijatura kada je u pitanju elektronska glazba.
drugari, kad ste vec pomenuli cs6x...ja sam veliki obozavalac yamahinih prosirenja, a trenutno mi stoje na polici.....moze li neko da mi kaze kakve dirke ima cs6x..... da li su one cuvene dx7/t3.trinitz/triton.... ili ona losija yamahina varijanta (s30, ex7....)
Rhino
22-05-2016, 12:11 PM
Ne znam koliko ce ti biti od pomoci, ja imam cs2x koja je mladji brat iz porodice koji je 'osakacen' u odnosu na cs6x. Na njemu nema prosirenja.
Cs2x je onako da kazem 'dance' spravica sa dosta finih farbi i dosta dobrim filterima i efektima. Tj, VA synth sa knobovima za igranje u realtime-u. Zabavna igracka! Nista spektakularno ali mi ima par bas-bas dragih farbi na koje nisam nasao nidje drugo.
Akusticni instrumenti solidni (mada to ne moze da se poredi sa npr motifom)... Takodje dirke lagane, onako jeftine, isto dovoljno dobre za brzanje i zujalice. Njegov OS prelagan i intuitivan.
wladymeer
24-05-2016, 03:12 AM
Pitao sam drugara koji je imao jedno vreme CS6x - dirke su kao sa S30.
Kontao sam da je to..... Nista onda :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.