View Full Version : Problem sa muz. karticom - Profire 610
Sasa Popovic
22-08-2015, 04:21 PM
Imam problem jer mi kompijuter ne prepoznaje muzicku karticu. Pise no device found a do juce je sve regularno funkcionisalo (mada se desilo slicno pre par dana, ali nakon drugog restarta je sve ponovo funkcionisalo). Plava lampica svetli (a muzicka preko firewire kabla ima i napajanje) medjutim nikada ne treperi (sto je slucaj pri uspostavljanju konekcije sa kompijuterom).
Reinstalirao sam drajvere, restartovao kompijuter 7-8 puta i nista se ne desava.
Mislim da navedeni problem moze biti u vezi sa nekoliko stvari:
1) Nesto sa poremetilo u okviru OSa (razlog zasto ne prepoznaje, mada nisam nesto strucan za kompijutere)
2) Kvar muzicke kartice
3) Kvari Firewire kartica
4) Kvar kabla
Ali je to vrlo siroko polje i ne znam kako da saznam o cemu se tacno radi.
Zanima me ima li neko slicno iskustvo ili neki konstruktivni predlog jer sam se bas zaglavio? :banghead:
Unapred hvala!
Sasa Popovic
22-08-2015, 07:10 PM
Proradila je... Promenio sam mesto kartice i promenio sam port samo i radi, ne znam ni ja na koju foru...
Filip_
22-08-2015, 08:01 PM
Stari problem sa "povlacenjem" drajvera za karticu od strane OS-a. (takodje predpostavljam da imas pijacnu verziju OS-a :)).
Problem dosta iritira, nekad radi sve iz prve, nekad treba 5 puta res. komp ili menjati port, ili usb kabl drndati u druge na kucistu, paliti/gasiti. Licno i danas imam taj problem kada selim karticu (M-Audio Fast Track Pro - USB, Asio) sa Win7 na XP komp i nazad. Problem je pre bio redji, ali se posle poslednjeg firmware update-a sa Avid-ovog sajta pojavi par puta na 10 paljenja.
Posle probanja i mozganja kako probuditi karticu posle podizanja sistema, nasao sam zanimljiv i dosta cudan postupak. (koji meni radi u 95% slucajeva).
Cim se podigne Windows, upalim standalone VST Absynth 5 ili Minimoog-a ili neki treci, on odmah "povuce" ASIO drajvere bez greske, odsviram par tonova cisto da "probudim karticu" i sve je ok.
Svestan sam da je problem mozda i do samog Windows-a, cijom verzijom sa pijace nisam odusevljen bas toliko, ali s obzirom da je stabilnost i dalje na visokom nivou u odnosu na ljude oko mene i da mi treba 4-5 dana da sav softver instaliram bez da probam, necu ga jos menjati.
spartakus
23-08-2015, 08:01 AM
Filipe jel mi verujesh da sam imao isti problem na win xp,dodushe ja sam morao da upalim ableton da bi povukao drajvere dok na win 7 takvih problema nema.
nikolaivanic
23-08-2015, 09:54 PM
desava se da , ako se promeni mesto za usb ili fw, da za taj ulaz drajver nije aktiviran... za usb je lakse, samo se izvadi i vrati usb dzek i on instalira na brzake driver... za fw to nije dobro, kazu ne sme
Haxli
24-08-2015, 08:00 AM
@Filip
To sa usb-om mi se chini da je klasichan problem sa "ushtedom struje", bilo je pisanje
o tome na forumu. Jesi probao da tako reshish problem?
Ne znam za dal to vazi za fw, proverite...
Filip_
24-08-2015, 10:08 PM
@Haxli: Obe masine su desktop, mislio sam da je to rezervisano samo za laptop varijante...videcu da procitam nesto o tome ako ima za desktop.
Haxli
25-08-2015, 01:47 AM
Sushtina je ista, zabraniti sistemu da prekine "dotok" struje usb uredjaj koj se ne koristi
radi ushtede struje ;) Bilo je pisanja po forumu... ne znam dal to reshava tvoj problem
ali svako probaj...
Ako ne nadjesh, javi... evo iz glava s pivom u stomaku LOL
control panel
power options
change plan settings
change advanced options settings
USB settings
usb selective suspend setting (je, verovatno) enable?
prebaci na disable...
Ne znam dal beshe ima josh neshto... :banghead:
Filip_
25-08-2015, 04:58 PM
Neverovatno da sam ovo prevideo na Win7 masini, iako je stavljeno na high performance, bez ikakvih gasenja i ustede, ipak je bilo "enable" za korigovanje nekoriscenih USB ulaza. Mada je na XP-u sve ok i opet zeza, ovde je mozda bio i to problem. Elem videcemo kako vreme bude prolazilo. Cinjenica ostaje da posle update-a firmware-a sa AVID-ovog sajta kartica ipak radi nestabilno s vremena na vreme.
Hvala za podsetnik, nikad ne bih pogledao ovo za USB posto sam strikno stavio High Performance, idiotski su ovo uradili u ctr. panelu :).
Znaci momci, googlam malopre profire control panel blabla, i nista mi od pogodaka ne izadje, izadje mi rumski :D
Naime iz nekog misticnog razloga, od danas, oficijalno ne mogu da pristupim control panelu od profire2626 . Sve radi, asio radi, zvuk ima, ali ne mogu da pristupim kontrol panelu, kaze No Device Found, samim tim ne mogu da menjam routing i buffer size itd... A u panici sam moram da zavrsavam pesme, a nemam trenutno alternativu. Sve moguce sam uradio, instaliravao razlicite drajvere, pisao brisao, menjao kabl, na kraju sam izvadio TI fw kartu, i uboo direktno na integrisanom FW na ploci, ni da cuje da se podigne... Zvuka ima, sve radi, ali control panel mucak.
Windows je legalan, sedmica x64SP1, mnogo prljava... Posto na mom starom windowsu kog sam za svaki slucaj sacuvao, control panel radi (na istoj ovoj masini), kapiram da je nesto do OS-a, al nikako ne mogu da shvatim o cemu se radi.
Bilo bi dobro ako neko ima ideju.
EDIT: Mozda ce nekome znaciti ovaj napredak, naime, aktivirao sam hidden administrator kroz komandni prompt i dobio sam jos jedan nalog na racunaru Administrator, pored mog naloga koji je naravno admin i zove se Jan. I sada kad palim Windows imam mogucnost da biram Administrator ili Jan, kad biram Administrator, dize mi Windows, naravno bez mog desktopa, sa default podesavanjima, temom, programi mahom ne rade jer traze licence itd, ali profire control panel radi ! Dakle isti racunar, isti windows, samo drugi account i control panel radi, zasto do vraga nece da radi na mom accountu ? :(
EDIT2: Sad sam napravio jos jedan account i na njemu isto radi....
alavuk
12-06-2017, 08:06 AM
zvuci kako zabrljaveni registry , ajmo jedan format c: :)
Nemam sad vremena za to, to ce da padne kad zavrsim.
Reseno !
Uninstalirao sam drajvere, i u registriju pobrisao sve gde se pominje m-audio i profire, reinstalirao drajvere i voila, radi !
alavuk
12-06-2017, 10:36 PM
kool ;)
koji ono win imas ?
a videh da imas sedmaru , cudno , sedmara barem meni radi kao podmazana a nema sta nisam instalirao od periferija (usb hub a na njemu dva midi kontrolera , sint teram napajanje preko usb-a , kooler za laptop , usb stik koji m ije kao hard ,, plus zvucna karta , i eksterni hard ...
kool ;)
koji ono win imas ?
a videh da imas sedmaru , cudno , sedmara barem meni radi kao podmazana a nema sta nisam instalirao od periferija (usb hub a na njemu dva midi kontrolera , sint teram napajanje preko usb-a , kooler za laptop , usb stik koji m ije kao hard ,, plus zvucna karta , i eksterni hard ...
Meni je radila 6-7 godina, onda sam instalirao novi sistem jer sam uzeo 250gb SSD za sistem, i to je radilo do sada, dok nisam imao ovaj problem sa registrijima, stvarno mi nije jasno... Stalno proveravam da li imam adware ili malware na racunaru, ukljucen antivirus, sve kako treba, ne instaliram svakakvu glupost itd... Malo malo se desi neka sitnica, kao ova sada... Primera radi, par dana mi je stajalao da mi su mi registri izbrkani i da zbog toga mi ne radi DVD-ROM, i to sam resio danas usput.
U oba slucaja i ova stara i ova sad je original gola sedmica, mozda neki update-ovi prave problem, ko ce ga znati, mozda oni silni redistributabli i ostale zajebancije sto dolaze sa plaginovima i aplikacijama za audio, ne znam...
Ono sto je bitno je da sada radi, dok ne uzmem Audienta za koji dan
alavuk
13-06-2017, 05:06 PM
da star adobra fora sa windows gola instalacija i toliko , a inace moguce je sa tim redistrubicijama da je papazjanija (c++ framework net xx) i sl. , srecom nemam problema za sad !
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.