View Full Version : VSTi sam svira :) Greska...
rasa01
16-08-2015, 06:31 AM
Ovo mi se desavalo kod raznih vst instumenata, znaci krenem da sviram nesto i onda on sam ostane u jednoj od nota ili akordu i dok ne promenim preset npr. neprestaje da svira kao neki delay... Sigurno vam se to desavalo, i ja se nisam zbog toga nervirao ranije ali sam naleteo na vsti koji mi se bas svidja a ima ovaj bag. E sad jel to jednostavno bag i moram da se pomirim sa tim ili neko mozda ima resenje?
awacs
16-08-2015, 09:42 AM
Ovo mi se desavalo kod raznih vst instumenata, znaci krenem da sviram nesto i onda on sam ostane u jednoj od nota ili akordu i dok ne promenim preset npr. neprestaje da svira kao neki delay... Sigurno vam se to desavalo, i ja se nisam zbog toga nervirao ranije ali sam naleteo na vsti koji mi se bas svidja a ima ovaj bag. E sad jel to jednostavno bag i moram da se pomirim sa tim ili neko mozda ima resenje?
To ne mora da bude do VST instrumenta, može da bude i do DAW-a. Jednostavno, program (ili klavijatura) ne pošalje MIDI Note Off informaciju VST instrumentu, dešava se. Koji program je u pitanju? U Cubaseu imaš opciju Reset on Stop u meniju File > Preferences > MIDI, pa je štrikliraj. Imaš i funkciju Reset u padajućem meniju MIDI. Svi drugi DAW-ovi imaju nešto slično.
Pozdrav,
Vasa
rasa01
16-08-2015, 10:50 AM
e hvala za ove info. trebace mi to. Inace resio sam tako sto sam instalirao samo drugu verziju plugina...
spartakus
16-08-2015, 11:17 AM
Sigurno je to shto vasa spominje midi kontroler koji ne shalje Note Off.Pre par dana imao sam slican problem i malo sam kompresorom izduvao prashinu sa midija sad sve shaljaka kako treba.ja sam imao problem tako sto je midi cim stisnem c podigne relese na vst synthu uh znam da sam izludeo sa tim..ali sada
shljaka.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.