Log in

View Full Version : Ovo je pravi surround studio !!!??

DaBear
03-08-2015, 06:42 PM
Novo otvoreni Studio opremljen za mixanje Dolby Atmos i Auro 3D formata.. :D:D

spartakus
03-08-2015, 06:52 PM
A ovo je vec neshto,bash opasan system full dozivljaj za stvaranje.Nikad nisam video zvucnike obeshene na plafon..

DaBear
03-08-2015, 07:33 PM
A ovo je vec neshto,bash opasan system full dozivljaj za stvaranje.Nikad nisam video zvucnike obeshene na plafon..

To je sad nova fora - object based sound. Ima sve kao i pre - ispred i okolo a sad su mu dodali i gornji red i iznad glave. Sad moze da se oseti kad se nesto dize ili spusta, prelece iznad glave itd...
Format podrzava, mislim 32 zvucnika !! :D

spartakus
03-08-2015, 10:20 PM
Vidish nisam znao skroz cudno ja sam mislio da je sub zaduzen za taj efekat(da ga tako nazovem)podizanje i spushtanje.Bilo kako bilo veoma impresivno..

DaBear
03-08-2015, 10:26 PM
Vidish nisam znao skroz cudno ja sam mislio da je sub zaduzen za taj efekat(da ga tako nazovem)podizanje i spushtanje.Bilo kako bilo veoma impresivno..

Alo? Sube je za jako niske frekvencije..on ti leprsa nogavice od pantalona i njega osecas u stomaku...sub bass je non-directional, i nemozes da ocenis odakle dolazi.. ovo je druga prica - precizno pozicioniranje zvuka u sferi oko slusaoca

awacs
04-08-2015, 03:07 PM
Izem li ga, meni ovo ni najmanje ne liči na (hemi)sferu – svi zvučnici su praktično na plafonu (ili makar iznad glave).

Pozdrav,

Vasa

bubu
04-08-2015, 04:36 PM
Izem li ga, meni ovo ni najmanje ne liči na (hemi)sferu ? svi zvučnici su praktično na plafonu (ili makar iznad glave).

Pozdrav,

Vasa

Moguće je i bez zvučnika u horizontalnoj ravnini dobiti kompletan 3D zvuk. Na faksu gdje sam trenutno imaju binauralni sustav s hrpom zvučnika isključivo na plafonu, ali se tu radi o binauralnom sustavu s trackingom. Ovdje bi to trebalo biti ne?to slično ambisonicsu koliko sam sku?io (ne stvara zvučno polje, ali opet nije ni ko surround u kojem se mixa po kanalima), pa mi ovi gore na bočnim zidovima nemaju smisla->osim ako se ti zvučnici jednostavno spuste dole, a ovako stoji samo zbog estetskih/praktičnih razloga po?to ih je puno.

Jo? slika?

DaBear
04-08-2015, 07:26 PM
Moguće je i bez zvučnika u horizontalnoj ravnini dobiti kompletan 3D zvuk. Na faksu gdje sam trenutno imaju binauralni sustav s hrpom zvučnika isključivo na plafonu, ali se tu radi o binauralnom sustavu s trackingom. Ovdje bi to trebalo biti ne?to slično ambisonicsu koliko sam sku?io (ne stvara zvučno polje, ali opet nije ni ko surround u kojem se mixa po kanalima), pa mi ovi gore na bočnim zidovima nemaju smisla->osim ako se ti zvučnici jednostavno spuste dole, a ovako stoji samo zbog estetskih/praktičnih razloga po?to ih je puno.

Jo? slika?

U idealnim usovima, ovaj red zvucnika sto je uz ivicu plafona, trebao bi da bude nize. Kao kad se stavljaju surround. Onda ima bolji efekat. Iz nekog razloga su ih stavili gore (prozori, vrata, sta vec..)
Skoro sam bio i Dolby HQ u Londonu i tamo imaju navodno najbolji Atmos setup u Evropi. Kod njih nisu tako bizu plafonu...

awacs
05-08-2015, 12:01 PM
Skoro sam bio i Dolby HQ u Londonu i tamo imaju navodno najbolji Atmos setup u Evropi. Kod njih nisu tako bizu plafonu...

Koliko vidim, tu su postavljeni u sredinu visine platna, što pak ima logike.

Pozdrav,

Vasa

DaBear
05-08-2015, 12:09 PM
Koliko vidim, tu su postavljeni u sredinu visine platna, ?to pak ima logike.

Pozdrav,

Vasa

jasta!

spartakus
06-08-2015, 08:51 PM
Vrhunski studio za sve i film i muziku eh da je Mike Oldfield imao ovako neshto
pre jedno 20god ili Jean Michel Jarre..silna buducnost

DaBear
07-08-2015, 08:11 AM
Nasao sam jos jednu sliku..kao sto sam mislio, zbog prozora nisu mogli da spuste ove zvucnike nize. Ali ne da su preterali :shock::D
Inace, zvucnici su Exigy.

Haxli
07-08-2015, 03:57 PM
Koliko je para ovde, odma choveku bude jasno kada shvati da na kraju nisu imali para
ni za bezichni telefon :(

Sve u svemu "bolesno"... :)

Plishani
09-08-2015, 02:59 PM
Mnogo čudna postavka zvučnika - praktično neupotrebljiva za Dolby Atmos, a pogotovo za Auro3D. Prednji surround zvučnici moraju da budu u visini glavnih (LCR), da pi panning sa platna na surround bio ?to neprimetniji.
Auro 3D zahteva dva reda bočnih surround zvučnika i dva reda LCR, gornji i donji, koji nikako ne mogu biti sme?teni iznad zone slu?anja.
Spiskane pare, dragi prijatelji...

darkstar
10-08-2015, 09:36 PM
Vrhunski studio za sve i film i muziku eh da je Mike Oldfield imao ovako neshto
pre jedno 20god ili Jean Michel Jarre..silna buducnost
Ne bi uradio nista.

pecass
11-08-2015, 12:11 PM
Pa nije bas tako :rolleyes:

J.M.Jarre - Aero

https://en.wikipedia.org/wiki/AERO

Mike Oldfield

http://www.hometheaterequipment.com/best-sounding-music-34/tubular-bells-mike-oldfield-2003-5-1-dvd-audio-dts-dolby-digital-wow-4213/

Filip_
11-08-2015, 03:35 PM
Pa nije bas tako :rolleyes:

J.M.Jarre - Aero

https://en.wikipedia.org/wiki/AERO

:thumbsup:

Imao prilike da odslusam deo u 5.1 postavci (Dynaudio Air serija) u jednom studiju. Prilicno impresivno utisak je ostavilo na mene, iako ima tome 5-6 godina, mada treba navike da se ne okreces stalno na stolici :D.

DaBear
19-08-2015, 03:54 PM
Imam JMJ Aero CD, i mislim da sam cak jednom ovde nesto pisao kad sam ga odslusao pre dve godine. Bio sam namestio neki ozbiljniji 7.2 surround pa dok sam pravio neke kablove za mrezu, pustio CD da odradi.
Jeste, on je bas pogodan za surround miks i lepo su odradili sve..dobar demo disc!!:D
E sad sto sam se posle sat vremena smorio od njega i te vrste muzike, to je druga prica.. najvise me iznenadilo kad sam cuo koliko je toga na starom materijalu (prva dva albuma) odsvirano rukom (i to ne bas najbolje...) kao klinac to uopste nisam primeciovao. Sad valjda...posle 20 godina susanja robota..sve se primeti :D
jos jedan disc koji imam u surround formaru a radi super je Roxy Music Avalon..odlicno..

pecass
28-08-2015, 11:33 AM
Malo zabavnog stiva ko je raspolozen:wink:

http://www.content-creators.com/features/CineMontage/CineMontage_Summer_2015/index.html