PDA

View Full Version : in ear,preporuka

OFF
30-07-2015, 09:57 PM
nemam nikakvo iskustvo...treba mi dobar in ear za nesto duze svirke (ako je uopste pametno)....kablovski

Bitch
30-07-2015, 10:57 PM
imenjace, behringer preamp za sluske, i nabodi bilo koje sluske. Sve preko dva soma dindzi je nepotrebno :) cak super rade posao sluske od Samsung S2 (pa nagore, s3, s4...) telefona... bilo koje sluskice koje upadnu lepo i duboko u skoljku.

Sve je cool - moze i Sennheiser, i Futuresonics, i UltimateEars... ali cemu :wink:

Bockie
30-07-2015, 11:13 PM
Shure ima sjajan program, 80-tak eur... AKG isto, ali je skuplji (ako valja)...

Ipak, snaga, dinamika, kvalitet izrade i kablova, jbg...a uvek ka?em ljudima: "ako zarađuje? od toga, par tezgi, pa te slu?i dugo..."

Mo?e sva?ta, ali "pojede baterije", prdi, ne prijanja kao "pravi silikon"...itd...:wink:

Bitch
30-07-2015, 11:28 PM
uvek je kol'ko para tol'ko muzike.... realno je pravi feeling tek na Sennheiser G3 sa nekim Senn, AKG ili Shure sluskama... ali to kosta...

Boki, sta ce mu baterije na zicni inEar? :)

Bockie
31-07-2015, 07:39 AM
Gre?ka u ?tampi...:ups:

OFF
31-07-2015, 09:26 AM
imenjace, behringer preamp za sluske, i nabodi bilo koje sluske. Sve preko dva soma dindzi je nepotrebno :) cak super rade posao sluske od Samsung S2 (pa nagore, s3, s4...) telefona... bilo koje sluskice koje upadnu lepo i duboko u skoljku.

Sve je cool - moze i Sennheiser, i Futuresonics, i UltimateEars... ali cemu :wink:

verujem da zvucno svasta zavrsava posao, e sad mene ta udobnost i sam osecaj muzike iz uveta teraju da mislim da to mora malo vise da se plati...i nije problem, sluh je najskuplji

Sta od ovih shure, Akg, Roland Sennh preporucujes?

MHz
31-07-2015, 10:19 AM
Ja koristim kombinaciju Behringer MA400 (http://www.behringer.com/EN/Products/MA400.aspx) i AKG IP2 (http://www.akg.com/pro/p/ip2).

OFF
31-07-2015, 10:47 AM
Ja koristim kombinaciju Behringer MA400 (http://www.behringer.com/EN/Products/MA400.aspx) i AKG IP2 (http://www.akg.com/pro/p/ip2).

koliko vremenski covek moze da izdrzi sa tim? moze li samo jedno uho (znam da moze tehnicki, nego kakav bi bio osecaj?)

MHz
31-07-2015, 11:55 AM
Stvar je navike. Uglavnom koristim jednu slusalicu u uhu koje mi je blize nekom glasnom izvoru kao sto je bubanj. Obe slusalice koristim samo kada sam potpuno siguran u coveka koji je zaduzen za FOH.

nikolicdn
03-08-2015, 12:02 PM
U nekim slučajevima nije potrebno ni predpojačalo za slu?alice (recimo Presonus StudioLive ili Soundcraft Si Expression) već samo produ?ni kabl od aux-a do mesta na bini!

Značajna razlika počinje sa Shure SE215 a ukoliko budzet dozvoljava preporučujem SE315 koje i sam trenutno koristim. AKG se takodje nameće kao solidan izbor u ne?to ni?em cenovnom rangu... Juče sam testirao AKG Q350 - vrlo fino. :wink:

magnum
25-08-2015, 10:40 PM
Ja koristim UE-11 Pro i to je to. Imao sam i shure i akg sve je daleko ispod, ali da am lud i dao toliki novac evo priznajem jesam, ali nije mi zao ni jedan jedini euro, da sam pre znao ne bih bacao pare i bio uvek nezadovoljan na ovo ostalo. Da su paprene jesu, jbg, ali uzivancija mi je svaka svirka bez njih ne idem nikada :) !

OFF
26-08-2015, 01:38 PM
Ja koristim UE-11 Pro i to je to. Imao sam i shure i akg sve je daleko ispod, ali da am lud i dao toliki novac evo priznajem jesam, ali nije mi zao ni jedan jedini euro, da sam pre znao ne bih bacao pare i bio uvek nezadovoljan na ovo ostalo. Da su paprene jesu, jbg, ali uzivancija mi je svaka svirka bez njih ne idem nikada :) !

UE, dopada mi se zbog registracije :)
koja je bre to firma koja pravi?

akordeonista
26-08-2015, 02:49 PM
Nisu valjda ove?! http://www.thomann.de/de/ultimate_ears_ue11_pro.htm

OFF
26-08-2015, 05:06 PM
Nisu valjda ove?! http://www.thomann.de/de/ultimate_ears_ue11_pro.htm

Uh.... bem ti misha... nisam mislio bash toooliko dobre :)

awacs
26-08-2015, 06:12 PM

Ako jo? uvek ima? prodavnicu instrumenata verovatno te nisu ko?tale koliko i obične smrtnike.

Pozdrav,

Vasa

wladymeer
04-09-2015, 03:35 PM
Pošto sam proteklih 2 godine redovni korisnik jeftinijih in-ear sistema evo mog rezimea. Odmah da napomenem da nisam audiofil i da utisak dajem sa sviračkog stanovišta, odnosno, koliko mi je in-ear upotreblijv uživo:

koliko vremenski covek moze da izdrzi sa tim? moze li samo jedno uho (znam da moze tehnicki, nego kakav bi bio osecaj?)

AKG IP2 - Gitarista, basista i pevačica ga koriste. Ja sam ga uzeo za jednu svirku i nije mi se dopao - previše zatvara uvo - verujem da basistima i bubnjarima to prija, ali ja sam se osećao neprijatno. Zvučno, slika koju šalje je sasvim korektna.

AKG K321 - Kupio ih jer su bile na nekoj akciji, prejeftine. Užas živi. Midlovi se izgube čim krene ful svirka, sve mi nekako pršti i držim ih u rezervi "za prvu pomoć" kad sam ih već kupio. Imaju dosta basova, ali nikako nisam mogao da ih fiksiram da ostane dovoljno duboko pa da te basove i čujem. A imam i info da se dosta brzo "produvaju" a da pritom nisu ni bile nešto "napanjene".

t.Bone EP3 - Ubedljivo najglasnije slušalice od svih!! :rotfl: Kvalitet ništa specijalno, dominantne u midlovima, ali ako imaš EQ na mikseru, mogu se doterati da budu jako upotrebljive. A s obzirom na cenu (20€), deluju i najekonomičnije :)

Audio-Technica EP3 - Jako prijatne u visokim registrima, fiksiraju se u uhu i bolje nego IP2, ali ne izoluju baš najbolje "spoljašne informacije". Ali, čini mi se da im je signal slabiji od ostalih.

SAMSUNG telefon-slušalice - koristio ih na dve svirke kao "prvu pomoć" i ne mogu da kažem da sam imao neke zamerke. Iskreno su mi radile bolje neko K321. A, štaviše, bubnjar ih je dugo vremena koristio jer su imale dosta basa... ko bi rekao :shock:

Dakle:
za moj ukus: AT EP3>t.bone EP3>IP2>Samsung>K321

ako ti je bitna izolacija - AKG IP2
ako ti je bitniji zvuk - AT EP3
ako hoćeš all-around budžet - t.bone EP3
ako hoćeš da baciš pare - AKG K321 :D

A što se tiče ostalih pitanja...

Mi koristimo Behringer HA8000 + kabl produžetke i ne vidim nijedan razlog zbog koga bi ga menjali za "nešto bolje". Pevačica koristi wireless in-ear Senheiser EW 300 IEM G2 + IP2, ali sumnjam da hoćeš toliko ozbiljno da ideš.

A pošto me je kabl u par navrata poprilično nervirao, već pola godine gitarista i ja koristimo t.bone IEM75 wireless in-ear. I kao i Behringer, skroz radi posao. Istina, ima razlike kad se prebaciš na Senheiser, ali ništa što "ometa normalan protok informacije". Ima 16 frekvenci za podešavanje i nigde nismo imali problema sa dometom. Možda ga ne bih nosio na festivalske bine ispred 20.000 ljudi... ali... ne bi me iznenadilo da i tamo završi posao.

A da li može jedno uvo i sl... Ne znam šta je tebi tačno plan, ali ako imate internu komunikaciju u toku svirke poželjno je da nosiš obe slušalice, pogotovu ako se "bije za sve pare". Ako pevaš, "hoće da pobegne tonalitet" , ali za samu svirku, meni je vrlo često potrebna samo blaga informacija "gde sam" i iskreno, smeta mi kad se čujem "iznad mixa" (nisam gitarista, jbg :) ) tako da je to dosta individualna stvar. Ali, zavisi dosta i od prostora, što je veće mesto, što su dalji glavni zvučnici to je slušanje na oba uha potrebnije, pogotovu ako bubnjar svira na in-ear jer se lako može desiti da ga vučeš u neku stranu.

Eto, valjda sam pokrio sve teme ;)

OFF
24-09-2015, 11:25 PM
evo da kokretizujem situaciju....verovatno cu uzeti neki Behringer 8000 ili 4700 za distribuciju za zicni in ear jer ako mi radi u studiju, ne vidim razloga da ce vani biti los. Za sada najvise preporuka imam za shure 315, ili ako se otvorim 425.... uz konstataciju vecine da instrumentalistima trebaju bolje sluske nego pevacima, koji se lakse namire sa bilo cim...
Elem, probacu neke od tih shure, pa cu javiti utisak

a sad mi treba savet za jedan bezicni in ear.... da li ima logike uzeti tako neki t.bone prenos, zbog cene, a bolje sluske ili mora i prenos da bude do j... jer kod mene se uglavnom radi o nevelikim rastojanjima i malim dometima

magnum
26-09-2015, 01:59 AM
Ma stace ti to, glomazno me, uzmi ovo kosta 50-tak eura a kompaktno malo je a radi odlicno posao, ja ga koristim i super je.

wladymeer
26-09-2015, 01:41 PM
koliko mi se cini, ne uzima samo za sebe, a u rack formatu je pa moze da bude zgodan.

Sent from my SM-C115 using Tapatalk

Tiki the Boyler
27-09-2015, 05:28 PM
Ma stace ti to, glomazno me, uzmi ovo kosta 50-tak eura a kompaktno malo je a radi odlicno posao, ja ga koristim i super je.

Neki link?

awacs
27-09-2015, 11:26 PM
http://fischer-amps.de/en/in-ear-monitoring/mini-body-pack-xlr-oder-klinken-eingang.html

Samo ne kapiram kakve ovo ima veze sa distribucijom, koja je OFF-u potrebna.

Pozdrav,

Vasa

OFF
28-09-2015, 08:51 AM
ovo moze za mene, ali mi treba 4orokanalana varijanta...

a pitanje je drugo za bezicni prenos....da li se puno gubi sa nekom jeftinijom pricom ili mora shure pa navishe :)

deluci
03-10-2015, 06:23 AM
Ne znam da li imaju na nasem trzistu, ja kupio od nekog americkog vojnika ("spale sa kamiona").. Westone 4R
Imao sam i Westone UM3X takodje super, ali opet, pojma nemam da li ima kod nas na trzistu.

ggulin
09-10-2015, 02:02 AM
Behringer powerplay P1 i Shure se425 stereo kabel i lo?i ;)

OFF
09-10-2015, 08:39 AM
koliko zamaraju te 425, na duze?

FrankoPanko
16-11-2015, 08:42 AM
Koristio sam prije Shure 215 (107 dB), sada Shure 535 (119 dB,3-way) earphone i mnogo su glasnije (i skuplje, 430 eura), dulje traje baterija jer ne treba mnogo pojacavati. Bitno je da slusas stereo (ukoliko slusas master) jer je zvucna slika detaljnija i da prijemnik ima nekakav limiter da te ne smori nakon sat vremena slusanja i po mogucnosti neki 5-band eq. Uvijek malo skinem bass frekvencije a dodam hi-mid i high, koje "pojede" limiter.