Log in

View Full Version : Preporuka AD/DA Converter-a do 1500e!!!

goran ns
07-07-2015, 12:20 PM
Preporucite mi converter sa 16 ulaza bez predpojacala do 1500e ili oko cifre?
Mozete usput i obrazloziti preporuku, ko je voljan!

poz...

Francuz
08-07-2015, 10:07 PM
Dobra tema i mene isto to zanima .

goran ns
09-07-2015, 10:36 AM
Moj favorit za sada je nova Motu 16A karta. Ni?ta bolje za te pare nisam nasao!?
Ako neko ima bolju ideju, predlog, re?enje, neka javi!?
pozz...

OFF
09-07-2015, 10:56 AM
Vrlo nezgodan cenovni rang, ni tamo ni ovamo, ako pricamo o novim uredjajima.....mada i polovnjaci..hm

goran ns
09-07-2015, 12:11 PM
Mo?e i polovnjaci...?

OFF
09-07-2015, 08:49 PM
Preko treba juriti lynx auroru, 8 moze sigurno za te pare, mozda za malo vise i 16, ali je in/out varijanta.......takodje, za malo vise para ili stece se daju naci dve apogee rosette 800.... To je ono sto je staro i provereno....od ovih novijih ne znam, ali mislim da oni rme srednje klase nisu nesto posebno....

goran ns
10-07-2015, 04:11 AM
Sve sto si mi predlozio je interesantno!
Jel ima jo? nekih predloga?

Rhino
10-07-2015, 01:54 PM
Lynx opet :D

Uro?_86
11-07-2015, 12:47 PM
Hteo bi i ja da probam da dam neku sugestiju.
- ?to se ti?e konvertora i meni je "Lynx" prvi ozbiljan izbor.

Ali opet treba dati 2,900? i + nekih 1,000 za lynx externu kartu.
- Pa sam po?eo da tra?im alternativu u vidu interfejsa.

Pa i da ne bude samo da i ja predla?em Lynx.
- Ve? ?u uz to oka?iti jedan post sa gearslutz-a.

U pitanju je interfejs koji pratim ve? du?e vreme.
- Na linku ispod (osmi post) mo?ete da ?ujete kako zvu?i u67 kroz RME UCX.

https://www.gearslutz.com/board/remote-possibilities-acoustic-music-location-recording/947608-rme-ucx-users-anyone.html

OFF
11-07-2015, 03:59 PM
Iskreno, ja vise nemam zivce da citam izzmisljanja perpetum mobile na GS I slicnim forumima I moderne bajke Kako David prackom ubija Golijata. Mozemo pricati o odnosu cene I kvaliteta, moze neko da me ubedjuje u DIY varijante (kad su preampi u pitanju ja cu da ubedjujem druge da za manje para moze da se dobije dobar rezzultat).... ali sprava mora da se plati da bi zvucala I tu nema pomoci.... ne kazem da je RME Los, ja ga imam vec godinama, ali FF800 npr je zvucno klasa ispod lynxa. ne verujem da je UCX ili koji god RME koji kosta koliko je kostao I FF800 iskocio iz svoje klase.... da je bolji Malo, verujem.... ali, ponavljam, mora se plati, na zalost. A drugo, U67, bosti u Rme je kao voditi Moniku Beluci u bioskop na film npr. Laajanje na zvezde, posle toga je ispratiti do kuce I reci, Cao, javicu se

Arthur
11-07-2015, 05:51 PM
polovni motu hd192 se nalazio uveliko ispod tih para na kupujem-prodajem. On jeste 12kanalni, ali je klasa za sebe.

Moritz
11-07-2015, 08:59 PM
@OFF gresis sto se tice novih RME karti. Imam UFX a drugar ima UCX, to je za klasu i vise iznad FF800 i Mutliface karti. Novi BabyFace PRO ima konverziju od premium klase kao i Octamix XTC zvucno jos bolji nego UFX .
Daleko od toga da su najbolji ali da su odnos cena kvalitet na prvom mestu jesu.

DA se vratim na temu, za 1500e ja bih bacio uvo na SSL konverter...24 kanala AD-DA plus ADAT i AES ili MADI..ne moze bolje za te pare

OFF
12-07-2015, 05:47 AM
Verujem da su bolji, cuo sam od dosta ljudi.... takodje, RME je meni uvek prvi izbor zbog nekih drugih stvari, ne zbog zvuka.... a odnos cena-mogucnosti takodje odlican.... ali opet, morali bi mnoooogo da ga unaprede, da ima smisla bosti U67 u njega

MD
12-07-2015, 11:34 AM
Pa ima RME i standalone convertere a ne samo kartice. Oni bi trebali biti bolji od kartica. Recimo stariji konverter RME ADI serije je bolji od RME fireface kartice. Slicno bi bilo i sa novijim proizvodima pretpostavljam.
Ako je Andy Sneap rekao da ne bi imao nista protiv da cijeli album uradi s RME konverterima, to dovoljno govori o istima...

:)

OFF
12-07-2015, 03:44 PM
Naravno.... ali nije isto rme standalone konverzija od 3-4k eura, I all-in one resenje za 1000 I nesto.... sto ne znaci da je to drugo lose, saamo pricamo o visokoj srednjoj klasi (RME kartice) ili pocetku ozbiljne price (lynx)

MD
12-07-2015, 06:09 PM
Jel tko probao ove Ferrofish konvertere? Tu je 16 kanala za tu cijenu.

http://www.thomann.de/gb/ferrofish_a16_mkii.htm?sid=a06875526f12de285f7f2c2 3d39042d3

:)

Moritz
12-07-2015, 10:35 PM
@OFF poslusaj novi album Petra Jelica ( grupa Rakila) , snimao sam sa U67 direkt u RME Octamic XTC...miks je radio neko drugi, ali moze dovoljno da se nasluti, potpuno neutralan preamp i AD ali sa velikom dinamikom i prakticno bez suma.

U prilog saljem i link sa kratkim demo snimkom govora sa novom Audio Technica AT5040 koji je uboden u SSL preamp i onda iz njega u RME UFX preamp (na UFX su konverteri na preampima klasu bolji od ostatka AD ulaza) SNIMAK NEMA NIKAKAV EQ NI KOMPRESOR potpuno klot kako je snimljeno u Cubase 7 tako je i exportovano. Cenjeni glas je kolega sa foruma :)

https://www.dropbox.com/sh/h30v3l6qv8szuk2/AAAovTA7v37A9dUpEl1cvul6a?dl=0

Jan
13-07-2015, 03:27 AM
Stvarno dobro zvuci ovaj Bokijev glas ovde na ovom lancu :D

Bockie
13-07-2015, 07:10 AM
Au da, ono zlo & naopako sa 4 membrane...ili bar tako izgleda jbmlg... Kakav sound, uffffff...:shock:

@ Jan
Hehe...samo, ko ?to reče Morizzi, nema "lanca", odnosno, ima mic i kabl i sprava...taj njegov RME. Zaista, i tako "goli?avo" je zvučalo veoma skupo...!

awacs
13-07-2015, 01:47 PM
Au da, ono zlo & naopako sa 4 membrane...ili bar tako izgleda jbmlg... Kakav sound, uffffff...:shock:

@ Jan
Hehe...samo, ko ?to reče Morizzi, nema "lanca", odnosno, ima mic i kabl i sprava...taj njegov RME. Zaista, i tako "goli?avo" je zvučalo veoma skupo...!
Đe ba nema lanca kad Morizzio pominje dva preampa sa po tri slova :)

Pozdrav,

Vasa

P.S. Interesantna ova Audio Tehnikina ideja sa četiri membrane, iako se četvrtasta membrana kosi sa svakom logikom :) Ali ako radi ko ?to radi ? super :)

Bockie
13-07-2015, 01:58 PM
Đe ba nema lanca kad Morizzio pominje dva preampa sa po tri slova

Fuck! :banghead:

Tačno...E jbg, isvinjavam se, zaboravih da mi je pred nosom bio SSL unit... Prenebegoh ga, jer je bio u studiju...a ne u re?iji...sorry....:ups:

awacs
13-07-2015, 02:24 PM
Nema veze, de?ava se :) Uzgred, Habić mi pričao o usnimavanju Jelićevog vokala koje pominje Moritz. Ka?e: ?Probali sva?ta, zadr?ali se na SSL-u, na kraju ga otkačili jer nije doneo ni?ta ?to bi opravdalo prolazak kroz jo? kablova. Ili smo ga ostavili, nemam pojma.? :)

Pozdrav,

Vasa

Moritz
13-07-2015, 05:29 PM
@OFF pa tako je i bilo na kraju. U67 smo turali u avalone, i jos nesto ali je sve to bilo onako...ni tamo ni vamo. SSL nije pravio nikakvu razliku u boji u odnosu na RME UFX, ni ja se ne secam sta je na kraju bilo i da li je SSL uopste i bio koriscen...

AT5040 ima samo dve mane po mom misljenju, prvo nema atenuaciju a ima ozbiljno jak izlaz tako da ako snimas nesto sto je glasnije a na preampu nemas PAD onda imas problem :) ...drugo je da prilicno menja boju off axis , dakle ako nisi direkt ispred mikrofona vec se mrdas ili pevas sa strane prilicno je velika razlika u odnosu na ostale kondenzarce...sem toga to je jedan preozbiljan mikrofon . PRobao sam ga i kao over za bubanj i zvucao je fenomenalno, Kick takodje... stvarno dobar mic ali cena mu je ozbiljnost.

Elem, da se vratim na temu RME mi i dalje vodi kao broj 1 cena/kvalitet/ mogucnosti...za 1500e se moze naci polovan UFX i mislim da vredi svake pare

awacs
13-07-2015, 06:23 PM
(...)

goran ns
13-07-2015, 06:27 PM
Za sad kako stoje stvari verovatno cu kombinovati dve kartice sa po 8 konvertera ili 12, jedna Motu, druga Rme!?

Bockie
13-07-2015, 09:19 PM
...drugo je da prilicno menja boju off axis , dakle ako nisi direkt ispred mikrofona vec se mrdas ili pevas sa strane prilicno je velika razlika u odnosu na ostale kondenzarce...sem toga to je jedan preozbiljan mikrofon

Jes', majku mu, jeste tako, ali mu je sweet spot izuzetno sweet!
Uuuuu...ne, pa jbg, ne košta toliko bzvz...

Ultra ozbiljan komad opreme...još sam ja i fan AT proizvoda, jer ima i notu neutralnosti, a opet, pokupi sav "kvalitet"... što posebno dođe do izražaja u miksu, gde nudi "slobodu kompromisa" u odnosu na druge koji su "opterećeni" - "poznatim osobinama"...

Zaista skupa sprava, i zvuči najmanje tako i više...! Kao i svaka AT...koliko para - 20% više muzike!

No, evo ceo oriđiđi snimak (https://dl.dropboxusercontent.com/u/2806767/AT%205040.mp3), ja bio malo veseo, :pijanci: još izbija lalinski naglasak...al' opisuje taj off-axis, a nisam baš mlatarao glavom, koliko god da sam se "veselio"...hehehe...:D

Arthur
14-07-2015, 04:16 PM
motu + rme je prilično srećna kombinacija, bar za moj ukus

goran ns
28-07-2015, 07:49 AM
Posto je cifra od 1500? ni vamo ni tamo kako je neko rekao za neke kvalitetnije convertere, a ja nisam spreman da izdvojim, za tamo, 2500? za 16AD convertere, moracu da budem skromniji, dok se ne zaradi!
Potrebno mi je 16 convertera!
Da li da uzmem 2 RME ff400 ili sta drugo predlazete!?

Jan
28-07-2015, 10:39 AM
EDIT : Prevideo sam da si je vec stavio kao prvi izbor...

Nova Motu AVB linija je izuzetno hvaljena i jedan od retkih interfejsa koji uposljava po mnogima najbolji DA chip danasnjice ESS Sabre 32.

Plus, ja se ne razumem mnogo u elektroniku, ali to sto napajanje nije AC DC adapter je valjda plus.

Tebi bi radio posao ovaj Motu 16A AVB ~1700E (tacno 16 ins/outs, ADAT konekcija, Thunderbolt za mac, USB za PC i MAC):

http://www.thomann.de/gb/motu_16a.htm

Ako si na MAC-u sto se drajvera tice nemas brige, ako si na Windows-u vec ne znam, neki korisnici se zale da imaju probleme. Ali ako vec imas neki audio interfes sa ADAT-om mozes ga koristit kao standalone konverter. 16 in/outs , plus sto je dobro u vezi ovih interfejsa sto je povezivost i umrezavanje vise njih veoma lako.

Nisam radio sa njim niti ga video, ali ono sto sam citao, mahom govore da je u rangu Apogee Symphony-a, odnosno da zvuce identicno

Suma: Ja bih isao na MOTU, sto se kvaliteta izrade svuda je nahvaljen. I sam bacam oko na Monitor 8.

goran ns
28-10-2015, 10:57 PM
Na kraju krajeva stigao je Motu 16A AVB.
Prvi utisci: jednostavan za koriscenje u studiju kao konverter u oba pravca, sto mi je bitno, kao i kvalitet zvuka koji se čuje na prvo slusanje, ali karta ima i milion nekih fukcija pecovanja i mixera koji su meni nepotrebni a danasnje sve nove kartice imaju.
Sve u svemu za sad prezadovoljan, nadam se da će i tako ostati.
Još jednom zahvaljujem svima na savetima, pozz...

Jan
28-10-2015, 11:36 PM
Na kraju krajeva stigao je Motu 16A AVB.
Prvi utisci: jednostavan za koriscenje u studiju kao konverter u oba pravca, sto mi je bitno, kao i kvalitet zvuka koji se čuje na prvo slusanje, ali karta ima i milion nekih fukcija pecovanja i mixera koji su meni nepotrebni a danasnje sve nove kartice imaju.
Sve u svemu za sad prezadovoljan, nadam se da će i tako ostati.
Još jednom zahvaljujem svima na savetima, pozz...

Gorane, posto sam isto zainteresovan za neki od Motu-ovih AVb interfejsa, reci mi molim te, jel si na Windows-u ? I kako ti se ponasaju drajveri ?

Meni do duse treba 4ins/4outs sa adat konekcijom pa pikiram Babyface Pro zbog na daleko poznate stabilnosti RME drajvera.

Ali me ovaj Sabre u Motu-ovim interfejsima jako privlaci

goran ns
29-10-2015, 07:56 AM
Nisam, na Mac mini racunaru sam! Taj novi BabyFace pro je i meni bio u razmatranju u kombinaciji sa još nekom drugom kartom zato sto mi treba dosta ulaza, i za njega svi imaju samo reci hvale. E sad, kombinacija Motu i Pc u ranijim kombinacijama kod nekih su se javljali problemi sa driverima, mislim da su sada samo prošlost. Tada je Motu bio skoncentrisan samo na tržište za Mac racunare sada, sa ovom novom AVB linijom ja mislim kako do sada izgleda, a pratim tu liniju citajuci komentare po svetu, da su resili da razviju tu podršku sa draiverima i za Pc.

Jan
29-10-2015, 03:08 PM
Nisam, na Mac mini racunaru sam! Taj novi BabyFace pro je i meni bio u razmatranju u kombinaciji sa još nekom drugom kartom zato sto mi treba dosta ulaza, i za njega svi imaju samo reci hvale. E sad, kombinacija Motu i Pc u ranijim kombinacijama kod nekih su se javljali problemi sa driverima, mislim da su sada samo prošlost. Tada je Motu bio skoncentrisan samo na tržište za Mac racunare sada, sa ovom novom AVB linijom ja mislim kako do sada izgleda, a pratim tu liniju citajuci komentare po svetu, da su resili da razviju tu podršku sa draiverima i za Pc.

Tako je, ali sam takodje procitao i mnogo komentara PC korisnika da nisu zadovoljni, da je latencija velika, da im ne radi stabilno na buffer size-om ispod 256 sempla, a napokon zelim da vise nemam nocne more sa drajverima :D

Rhino
30-10-2015, 01:32 AM
Preskupa je to sprava a da ne radi stabilno sa baferom ispod 256.

Mislim... Svaka im cast (ako je tako) ako gadjaju samo na mac usere i uspijevaju da prezive trku sa konkurencijom... Ali da nisu u stanju da napisu drajver za spravu koja kosta skoro 2000e, u najmanju ruku je neozbiljno.

Jan
30-10-2015, 01:39 PM
Preskupa je to sprava a da ne radi stabilno sa baferom ispod 256.

Mislim... Svaka im cast (ako je tako) ako gadjaju samo na mac usere i uspijevaju da prezive trku sa konkurencijom... Ali da nisu u stanju da napisu drajver za spravu koja kosta skoro 2000e, u najmanju ruku je neozbiljno.

Pa Rhino, ti kao RME-ovac si navikao na rock solid :D , masa interfejsa se barem iz mog iskustva lose ponasa ispod 256, osim RME-a.

Skoro sam probao ovaj Audient ID22 kod mene, burr brown konvertori, odlican interfejs, odlican zvuk ali nisam bio zadovoljan u tih 20-ak min kako se ponasaju drajveri, krckanje itd ispod 256...

Rhino
30-10-2015, 02:52 PM
Dobro krckanje, zavisi pod kojim opterecenjem procesora...

Ali za 1700e se valjda neke stvari podrazumijevaju :)

Mada, u zavisnosti od drajvera do drajvera 256 je ok. I RME bude nestabilniji kako ides nize sa bafer sajzom, nije da nije.

Jan
30-10-2015, 02:55 PM
Dobro krckanje, zavisi pod kojim opterecenjem procesora...

Ali za 1700e se valjda neke stvari podrazumijevaju :)

Mada, u zavisnosti od drajvera do drajvera 256 je ok. I RME bude nestabilniji kako ides nize sa bafer sajzom, nije da nije.

Ma kad kazem krckanje, mislim na krckanje bez ikakvog forsiranja procesora, obicna muzika iz AIMP-a...

Rhino
30-10-2015, 03:10 PM
Hmm, to mu onda dodje kao da platis Mercedes 88.000e i krckaju/zveckaju mu plastike enterijera.

Mene bi to licno iritiralo :)