PDA

View Full Version : Popravka monitora?

Norman
21-06-2015, 08:45 PM
Pozdrav svima,

imam problem sa levim monitorom (krk rokit5), dok desni najnormalnije radi. Poku?ao sam da promenim kablove, napajanje, ali i dalje radi samo desni, dok je levi mrtav, nema zvuka:cry:. Da li neko ima predstavu ?ta bi to moglo da bude, i mo?e li neko da mi preporuči neki servis ili majstora, Beograd, Novi sad, okolina?

Hvala puno

LA-2A
21-06-2015, 11:42 PM
proveri osigurac, ako uopste mozes da odsrafis naponsku uticnicu.

Bockie
22-06-2015, 07:57 AM
Jel taj levi "skroz mrtav"...?

Ima li bilo ?ta iz njega? Kada se uključi, jel ima "tup" ? Posle toga jel ima ?um...?

Ako da, onda je pojačalo ?ivo, a problem je na ulazima...

Ili nema ba? ni?ta...?

Onda je prilično moguće to ?to ka?u za osigurač, ?to je bezazleno, to mo?e? sam... Ima? ispod ulaza za struju mali poklopac, pa ispod osigurač. Proveri da li je izgoreo...(sl.1)

Ako nije ni to, servis ti ne gine....

Norman
03-07-2015, 11:40 AM
Jel taj levi "skroz mrtav"...?

Ima li bilo ?ta iz njega? Kada se uključi, jel ima "tup" ? Posle toga jel ima ?um...?

Ako da, onda je pojačalo ?ivo, a problem je na ulazima...

Ili nema ba? ni?ta...?

Onda je prilično moguće to ?to ka?u za osigurač, ?to je bezazleno, to mo?e? sam... Ima? ispod ulaza za struju mali poklopac, pa ispod osigurač. Proveri da li je izgoreo...(sl.1)

Ako nije ni to, servis ti ne gine....

Hvala obojici na savetu, pogledaću pa ću javiti. Naime, nakon prvog puta kada je "crkao", sutradan kad sam ga upalio radio je normalno :shock:... I evo od prekjuče opet isto.

Bockie, nema tog "tup" zvuka, pa kasnije ?uma. Nego kad se upali nema ba? ni?ta :/

Bockie
03-07-2015, 02:41 PM
Hmm... Neki "hladan lem" je negde najveovatnije... Na napajanju... Ili sam On/off switch...

Norman
04-07-2015, 01:48 PM
Hmm... Neki "hladan lem" je negde najveovatnije... Na napajanju... Ili sam On/off switch...

Inače, proverio sam osigurač, on je u redu. Odneo sam ga na servis, nisam hteo da čačkam sam, pa javim kad bude gotov. Hvala jo? jednom !!!:wink: