View Full Version : Tegajte prijatelja koji tvrdi da moze cuti razliku izme?u analogne konzole i ITB miks
loscolorados
10-06-2015, 11:07 PM
Previ?e puta na ovom forumu su se "analogni nacisti" prijetili da mogu ?uti razliku izme?u summinga na analognoj konzoli i ITB miksa. Pa evo nek sad ka?u.. Steven Slate je postavio ove fajlove pa poslu?ajte i tegajte prijatelja koji je glasan na forumu oko ove teme :D
"Several people in this forum have claimed that analog summing is superior to any digital emulation of summing, and that the "weight" and "depth" could easily be heard in an analog sum. Well, one of the following files was summed analog through what a lot of people call the best sounding hardware summing box available. Can you easily identify which one? (files 24bit 44.1khz)"
First the ITB mix:
www.stevenslate.com/vcctest/ITB.wav
www.stevenslate.com/vcctest/sum1.wav
www.stevenslate.com/vcctest/sum2.wav
www.stevenslate.com/vcctest/sum3.wav
www.stevenslate.com/vcctest/sum4.wav
www.stevenslate.com/vcctest/sum5.wav
www.stevenslate.com/vcctest/sum6.wav
www.stevenslate.com/vcctest/sum7.wav
:rolleyes:
Bockie
10-06-2015, 11:19 PM
U eri u kojoj prva mesta na "top listama" zauzima muzika kakva jeste...ako spada u muziku uopšte...koga zabole kako se došlo do propasti...itb ili otb...?
To oko "nacizma" mi zvuči kao kad bi Matijević ili Todorić napravili tribinu o štetnosti konzumiranja mesa...
Muzika je "puštena niz vodu", kao i film...i kultura uopšte...svodi se na ukus...ako to postoji i zar je zaista ikome bitno?
Nova pesma je cool ako završi nedeljeu dana kao zvonjava na iPhone...
Film je zabava za "happy meal" veče...
Seljačine čule da je "nobles" da se ide u pozorište...ima nedaleko dobar roštilj...
Poenta je da "nema" pesme, filma, predstave...
Već neki ljudi koji su dali mladost za izučavanje nečega što je prošlo, nemaju od čega da žive,
a nisu spremni i vešti za kriminal...
I...?
loscolorados
11-06-2015, 01:13 PM
U eri u kojoj prva mesta na "top listama" zauzima muzika kakva jeste...ako spada u muziku uop?te...koga zabole kako se do?lo do propasti...itb ili otb...?
Pa o?ito da si stariji lik, to ?to pri?a? mi zvu?i je isto ko ?to su likovi govorili beatlesima da nije dobro koristit elektri?ne gitare i da su akusti?ne jedine prave :) ?to je obi?na glupost, ako spada u muziku uop?te? pa to je valjda subjektivno mi?jenje svakog, a i uosalom vjerojatno su i va?i o?evi mislili da je muzika koju ste vi slu?ali kao mladi - govno
To oko "nacizma" mi zvu?i kao kad bi Matijevi? ili Todori? napravili tribinu o ?tetnosti konzumiranja mesa...
tako nekako :)
Muzika je "pu?tena niz vodu", kao i film...i kultura uop?te...svodi se na ukus...ako to postoji i zar je zaista ikome bitno?
da zato se valjda zove "Muzi?ka industrija" kao i svaka druga industrija, a bitno je da vi stariji likovi koji dr?ite govore o tome, zapravo ni ne ?ujete razliku, nego ste ljuti ?to ste vi potro?ili vremena i para, a do?li klinci u novom vremenu i pomeli vas, pa nije sad niko kriv za to, to ti je tako...
Ve? neki ljudi koji su dali mladost za izu?avanje ne?ega ?to je pro?lo, nemaju od ?ega da ?ive,
a nisu spremni i ve?ti za kriminal...
I...?
haha pa ko im kriv??? da su popratili promjene u glazbi o?ito bi ?ivili fino, al ne oni su morali ?irit svoje spike, koje o?ito nisu ni istinite kao ?to i pokazuje ova tema... to ?to je klinac crnac posudio tatin laptop i skinio krekirani fruty loops i zaradio milione, to samo bolestan ?ovjek mo?e bit ljubomoran na to, svaka im ?ast svima :D
Bockie
11-06-2015, 01:33 PM
Pa o?ito da si stariji lik
"Očito" je da si ti jo? mlad...:wink:
:thumbsup:
awacs
11-06-2015, 01:45 PM
to ?to je klinac crnac posudio tatin laptop i skinio krekirani fruty loops i zaradio milione, to samo bolestan ?ovjek mo?e bit ljubomoran na to, svaka im ?ast svima :D
Ima li taj klinac neko ime? Tako mo?da mo?e da zaradi milion pregleda na YT, ali ne i milion dolara. Industrija funkcioni?e malo drugačije.
I da ? nekako (mada ne sa odobravanjem :)) i razumem ?to je Boki nadrndan, ali za?to si ti? Na nama matorima je da prdimo, a na vama mladima da nas demantujete.
Just do it. If you can.
Pozdrav,
Vasa
Ima li taj klinac neko ime? Tako možda može da zaradi milion pregleda na YT, ali ne i milion dolara. Industrija funkcioniše malo drugačije.
I da – nekako (mada ne sa odobravanjem :)) i razumem što je Boki nadrndan, ali zašto si ti? Na nama matorima je da prdimo, a na vama mladima da nas demantujete.
Just do it. If you can.
Pozdrav,
Vasa
Pa Vaso recimo ovaj...
http://www.celebritynetworth.com/richest-businessmen/producers/lex-luger-net-worth/
5 miliona, nije neka para, al decko kad je imao nepunih 19 godina je izasla pesma koja je bila svetski hit za koju je prethodno isproducirao (u hiphop zargonu napravio "beat" odnosno komponovao instrumental za rep pesmu) na krekovanom Fruity Loops-u.
Nisam njegov ljubitelj, samo kazem... :D
Ali ovo svakako nema veze sa topic-om i sa ITB vs OTB miksom, pomenuti producent i nije mikser...
loscolorados
11-06-2015, 02:02 PM
Ima li taj klinac neko ime? Tako mo?da mo?e da zaradi milion pregleda na YT, ali ne i milion dolara. Industrija funkcioni?e malo druga?ije.
I da ? nekako (mada ne sa odobravanjem :)) i razumem ?to je Boki nadrndan, ali za?to si ti? Na nama matorima je da prdimo, a na vama mladima da nas demantujete.
Just do it. If you can.
Pozdrav,
Vasa
Haha ma kojih milion dolara brate ?ovjek je u jednoj godini bio zaradio preko 30 miliona i ima ime brate... ime mu je Lex Luger!!! dolazio je u studio sa nekim starim PC-om (tad fruti nije bio na mac-u) monitor je dr?o na podu, a mi? na koljenu, likovi mu nisu vjerovali da je radio na taj na?in, ti old school likovi, jel kojima je krivo ?to se sad tako mo?e---
https://www.youtube.com/watch?v=av7F5vV3wus
pa nisam nadrndan, nisam ni?ta lo?e napisao ni mislio, ja stojim iza svega ?to sam reko... ako pak jesam ispo ne odgojen, ispri?avam se :)
awacs
11-06-2015, 02:16 PM
Ma super, aj sad ti isto tako :) Ti i ja očigledno ne govorimo o istim stvarima, te ja odoh da pasem travu.
Pozdrav,
Vasa
P.S. Ja sam čak i stariji od Bokija, a ne lo?im se na tehniku. Lo?im se samo na kori?ćenje (bilo koje) tehnike koja mi je tog trenutka na raspolaganju.
awacs
11-06-2015, 02:26 PM
Pa Vaso recimo ovaj...
http://www.celebritynetworth.com/richest-businessmen/producers/lex-luger-net-worth/
5 miliona, nije neka para, al decko kad je imao nepunih 19 godina je izasla pesma koja je bila svetski hit za koju je prethodno isproducirao (u hiphop zargonu napravio "beat" odnosno komponovao instrumental za rep pesmu) na krekovanom Fruity Loops-u.
Nisam njegov ljubitelj, samo kazem... :D
Ali ovo svakako nema veze sa topic-om i sa ITB vs OTB miksom, pomenuti producent i nije mikser...
Msm, čovek je uzeo pare kad se povezao sa KW. O čemu pričamo?
Pozdrav,
Vasa
Msm, čovek je uzeo pare kad se povezao sa KW. O čemu pričamo?
Pozdrav,
Vasa
Pre KW je uradio hit singl za Waka Flock-u i za Rick Ross-a "Blow Money Fast" koja mu je bila najjaca stvar sa "Teflon Don" albuma... KW je morao da cuje od negde neke njegove radove, cuo ga je kroz Waku koji ni malo nije anoniman.... A i on dan danas nije nesto vezan za KW, nikad nije ni bio. KW je samo cuo hitove koje je ovaj tada uradio i pozeleo da se i njemu takve pesme urade.
Clanak na Forbes-u lepo kaze :
"Lex Luger is an American record producer, who has a net worth of $5 million. Lex Luger has earned his net worth as a record producer for 1017 Brick Squad Records"
Brick Squad Records nema veze sa Kannye-em ali ima veze sa Gucci Mane-om i Waka Flockom narocito tada pre 5 godina da ne pricam istorijat sada...
Po meni je impresivno to sto je sa svojih 19 godina Lex uradio.
Kakva god da je muzika artisticki, o tome ne sudim
Arthur
11-06-2015, 03:31 PM
em offtopičarite em se međusobno razumete ko ja sa kineskim taksistom na engleskom jeziku.
elem, ako neko ima realno naložen, neg baci uvo na ovo, živo me zanima dal iko čuje išta.
Boki opet prosipa vojvođansku melanholiju, valjda će se opet samobanovati u nekom trenutku :wicked:
a taj mali što je na poluispravnom pciju i fruity loopsu napravio 5 miliona, svaka mu čast, sasvim sam ubeđen da bi da se rodio 20 godina ranije, to isto uradio i na taskamovom 4kanalcu, ili nečemu još opskurnije, što samo znači da je TRUE posvećenik tome što radi i da ima neku IDEJU šta ko želi da čuje i plati. To ne znači da će svako sa fruitijem to uraditi, naprotiv, niti će svako sa AMS NEVE dobiti gremija za produkciju.
A opet mislim da si i ti Loscolorados mašio poentu tj pucaš van ose kad misliš da svi starci ne veruju da je išta moguće uraditi na ITBu. Niti je teško dokazati da skoro svaki ozbiljniji komad opreme koji košta neke novce, zapravo doprinosi kvalitetu zvuka, samo je pitanje ko šta želi i kome je koliko stalo do superiornosti zvučnog kvaliteta, ko što je pitanje koliko to uopšte donosi novca.
awacs
11-06-2015, 03:58 PM
Po meni je impresivno to sto je sa svojih 19 godina Lex uradio.
I po meni je impresivno, to ne dovodim u pitanje. Impresivno je i šta su Bitlsi i Stonsi uradili kao klinci, ali radi se o tome da niko od njih ništa nije postigao s?m. Industrija (kad ju je već @loscolorados pomenuo) i njeni parametri su kudikamo komplikovaniji od cene i vrste tehnologije.
Kenjam na ovu temu čisto da ne bi ispalo da je tehnologija uopšte bitna, jer nije, a i zato što je Boki (koliko god bio nasekiran i žučan) više u pravu. Ili je makar manje u krivu od našeg mladog kolege. Makar zato što ima malo više realnog iskustva u komunikaicji sa realnim ljudima.
Pozdrav,
Vasa
P.S. @Arthur: Bilo koji off topic na teme poput ove je bolji od on topica.
Bockie
11-06-2015, 04:14 PM
Boki opet prosipa melanholiju, valjda će se opet samobanovati u nekom trenutku :wicked:
Hehe, nece cika Arthure...:wink:
To ja samo volim da "poplasim" ljude malo. Nezadovoljstvo je najjaci pokretac. Da su ljudi zadovoljni, jos bi ziveli u pecini.
...sto i nije tako losa zamisao ponekad...:D
Da su ljudi zadovoljni, jos bi ziveli u pecini.
...sto i nije tako losa zamisao ponekad...:D
Dobra akustika.
awacs
12-06-2015, 02:25 PM
Nezadovoljstvo je najjaci pokretac. Da su ljudi zadovoljni, jos bi ziveli u pecini.
Lenjost je jo? jači pokretač. Da ljude nije mrzelo da hodaju ne bi smislili ni točak, ni telefon, ni internet. A da ih nije mrzelo da sviraju ne bi smislili sempler.
Pozdrav,
Vasa
Lenjost je jo? jači pokretač. Da ljude nije mrzelo da hodaju ne bi smislili ni točak, ni telefon, ni internet. A da ih nije mrzelo da sviraju ne bi smislili sempler.
Kao ?to reče Mirko Ilić, plug je izmislio onaj ?to je bio previ?e lenj da na vreme okopa njivu, pa je upao u cajtnot.
loscolorados
13-06-2015, 05:29 PM
zanimljivo da mi jo? niko nije odgovorio na temu, a svi puni pri?a o "analognoj toplini" :D niko ni da proba
darkstar
13-06-2015, 07:02 PM
Pa, na temu su ti odgovarali ovi koji su ipak malo i radili zvuka, a to su ljudi kojima to pitanje razvuce osmeh, kad su u dobrom raspolozenju :-)
Toplina analogije :-) mladosti lepa li si.
Danas uz racun za racunar dobijas gratis diplomu muzicara, dj a, producenta, snimatelja, miksadzije, dizajnera, programera, fotografa, montazera, reditelja i to te cini srecnim... pa zato treba da shvatis tu frustraciju ljudi koji su ranije godinama rintali i godine trosili da bi dosli do zvanja koje imaju i nemoj im stajati na muku. Vjerovatno im je krivo sto se nisu rodili prije 20 god. u ova divna vremena youtubeova, fejsbukova, sajber produkcije svega i svacega gdje mozes postati sve ovo sto ti racun od compa pruza...Ali nije toliki problem da li ce neki "staronja" cuti ili nece detalje zvane "analogna toplina sprave" jer je to jedan od 5000 elemenata muzike koju uzmes da snimas, nego je problem sto mladi vlasnik racuna racunara ne cuje i ne razumije razliku izmedju Jimi Hendrixa i Jay Z a. Bitno je u ovoj prici da budes svjestan da trenutno u svojoj sobi imas vece mogucnosti od vecine producenata koji su bili aktuelni do dig. ere snimanja ....i da, da nema tolike razlike u itb i otb , ali treba da budes svjestan da takvih kao ti sa racunima racunara trenutno ima na stotine miliona koji imaju ambiciju da budu neki X faktor, pa ti vidi cije je vrijeme bilo gore ili bolje, lakse ili teze... i da li je bitna traka ili hdd
Sent from my SM-G7102 using Tapatalk
Ovakve priče me uvek podsete na intervju sa jednim projektom zvanim
X-Dream. Na pitanje "mac ili pc" su odgovarali "oba".
Tako i ovo. Koristimo najbolje od oba sveta i lepo nam. :) Barem meni.
Filip_
14-06-2015, 09:30 PM
Kao što reče Mirko Ilić, plug je izmislio onaj što je bio previše lenj da na vreme okopa njivu, pa je upao u cajtnot.
Ili je samo hteo da okopa vise njive za isto vreme? A.k.a napredak/razvijanje covecanstva. :rolleyes:
Po tome je automobil izmisio onaj koji je bio lenj da krene na posao biciklom 2 sata ranije, pa mu sada treba samo 20 minuta :shock:.
awacs
15-06-2015, 07:01 PM
Ovakve priče me uvek podsete na intervju sa jednim projektom zvanim
X-Dream. Na pitanje "mac ili pc" su odgovarali "oba".
Tako i ovo. Koristimo najbolje od oba sveta i lepo nam. :) Barem meni.
Koristimo ono ?to nam je dostupno (ako nam je stalo da na kraju dana imamo snimak).
@loscolorados:
Nije mi palo na pamet da preslu?avam one primere jer ne verujem u superiornost analognih EQ-a, kompresora, sabirnica i ostalih sranja isto koliko ne verujem u superiornost SS (ili bilo čijih) virtuelnih konzola.
Onaj kome je potreban analogni ?zvuk? da bi bio srećan je prilična budala, isto kao i onaj kome je potreban ?digitalni zvuk?. To su dva načina rada, a ne dve vrste zvuka. Zvuk je negde drugde. Mislim da se u tome sla?emo. Ima mo?da samo jedna stvar u kojoj se ne sla?emo: nije va?no da li je Lex Luger radio bitove na krekovanom FL ili na kupljenom MPC, va?no je i ko je brbljao preko toga. Pop muzika je zajednički poduhvat. Mo?da ti ume? da uradi? isto toliko dobre bitove, ama nema? kome da ih uvali?. Geografija i komunikacija su čudo.
Pozdrav,
Vasa
Mika Technika
16-06-2015, 06:05 AM
Ja cu samo reci: plugini se raspadaju pri vecoj vrednosti, na primer kompresije, to u hardveru nema, a i sire zvuci stereo slika kada prodje kroz hardver, bolja je separacija samih zvukova i dubina iz nekog razloga.
I vazi za vece vrednosti od 2db.
awacs
16-06-2015, 12:16 PM
Ja cu samo reci: plugini se raspadaju pri vecoj vrednosti, na primer kompresije, to u hardveru nema, a i sire zvuci stereo slika kada prodje kroz hardver, bolja je separacija samih zvukova i dubina iz nekog razloga.
I vazi za vece vrednosti od 2db.
Sve to stoji, zato sam i napisao da digitalno okruženje zahteva drugačiji način rada.
Lično mislim da je najgora stvar u digitalnom svetu proizvodnja pluginova koji „verno rekreiraju” hardver. Dubina, širina, separacija, „toplina” :wink:... sve može da se postigne, samo je put drugačiji nego u analognom domenu. Sramota me da priznam, ali tek posle par godina rada ITB mi je prošlo kroz glavu da najzad mogu da stavim reverb na insert i da kompresor u lancu sme da ide posle tog reverba :ups: Do tada sam se ponašao kao da radim za analognim stolom i užasno me je nerviralo što to nema veze sa zvukom na koji sam navikao. Cela stvar je u tome da se oslobodimo očekivanja da oprema nešto uradi sama po sebi, nego da je mesimo i nateramo da uradi ono što nama treba, pa makar na način koji je potpuno „pogrešan”.
Pozdrav,
Vasa
Arthur
16-06-2015, 12:59 PM
a šta te je u analognom domenu sprečavalo da to uradiš?
Mika Technika
16-06-2015, 01:00 PM
Sve to stoji, zato sam i napisao da digitalno okru?enje zahteva drugačiji način rada.
Lično mislim da je najgora stvar u digitalnom svetu proizvodnja pluginova koji ?verno rekreiraju? hardver. Dubina, ?irina, separacija, ?toplina? :wink:... sve mo?e da se postigne, samo je put drugačiji nego u analognom domenu. Sramota me da priznam, ali tek posle par godina rada ITB mi je pro?lo kroz glavu da najzad mogu da stavim reverb na insert i da kompresor u lancu sme da ide posle tog reverba :ups: Do tada sam se pona?ao kao da radim za analognim stolom i u?asno me je nerviralo ?to to nema veze sa zvukom na koji sam navikao. Cela stvar je u tome da se oslobodimo očekivanja da oprema ne?to uradi sama po sebi, nego da je mesimo i nateramo da uradi ono ?to nama treba, pa makar na način koji je potpuno ?pogre?an?.
Pozdrav,
Vasa
Da, realno najveci je problem sto svi pokusavaju nesto da iskopiraju iz hardvera i prenesu na plugin, a u vecini slucajeva kada se uradi test, ispadaju bezveze smesni, umesto da furaju svoj fazon, i piche neku svoju pricu sto se tice plugina, jer ima bas dobrih.
awacs
16-06-2015, 01:19 PM
a šta te je u analognom domenu sprečavalo da to uradiš?
Za početak to što u miksu nisam raspolagao sa više od tri reverba i jednog stereo kompresora :)
Pozdrav,
Vasa
Plishani
18-06-2015, 10:19 PM
Ja cu samo reci: plugini se raspadaju pri vecoj vrednosti, na primer kompresije, to u hardveru nema,
Pročitao sam ceo ovaj topic i nisam mislio da kometari?em, ali ovo gore navedeno moram:
Koji se to analogni kompresori ne raspadaju pri većoj vrednosti (neću sad da se hvatam za onih 2 dB)? Koji to analogni mikseri i kompresori mogu da podnesu visoke nivoe? Mislim na sprave sa kojima si ti radio i sa kojima ima? iskustva. Iskreno me zanima. Većina analognih sprava koje sam ja koristio je bila sumnjivog kvaliteta, kada je integritet zvuka u pitanju. Mo?da nisam imao sreće do sada... ili sam sve to slu?ao na previ?e dobrim monitorima...
awacs
18-06-2015, 10:57 PM
Koji se to analogni kompresori ne raspadaju pri većoj vrednosti (neću sad da se hvatam za onih 2 dB)? Koji to analogni mikseri i kompresori mogu da podnesu visoke nivoe?
Sve se raspada (i analogno i digitalno), samo na drugačiji način :)
Pun pozdrav,
Vasa
Mika Technika
19-06-2015, 03:38 AM
Pročitao sam ceo ovaj topic i nisam mislio da kometari?em, ali ovo gore navedeno moram:
Koji se to analogni kompresori ne raspadaju pri većoj vrednosti (neću sad da se hvatam za onih 2 dB)? Koji to analogni mikseri i kompresori mogu da podnesu visoke nivoe? Mislim na sprave sa kojima si ti radio i sa kojima ima? iskustva. Iskreno me zanima. Većina analognih sprava koje sam ja koristio je bila sumnjivog kvaliteta, kada je integritet zvuka u pitanju. Mo?da nisam imao sreće do sada... ili sam sve to slu?ao na previ?e dobrim monitorima...
SSL x rack, Distressor, Maselec MLA-2,
API 2500...
E sada ti meni objasni, koji se plugini ne raspadaju kada stavis ratio veci od 2, i kada momacki nagazis kompresor.
Mika Technika
19-06-2015, 03:39 AM
Sve se raspada (i analogno i digitalno), samo na drugačiji način :)
Pun pozdrav,
Vasa
Tako je, samo sto plugin ne mozes da zgazis, jer se raspadne u startu.
Arthur
19-06-2015, 06:30 AM
bogami, api2500 wavesov se raspadne na mnogo lep način kad ga raspališ u sulude vrednosti.. :da:
Mika Technika
19-06-2015, 10:53 AM
bogami, api2500 wavesov se raspadne na mnogo lep način kad ga raspali? u sulude vrednosti.. :da:
Ahahahhahahaha, tako je!:)))
Dobar je za paralelnu :)
tajna92
19-06-2015, 10:53 AM
Da bi se adekvatno uporedili digitalni i analogni "zvuk", tj. audio signal, potrebno je pre svega znati kako rade i jedan i drugi sistem.
Ja bih rekao da i jedan i drugi imaju i dobre i lose strane i raspravljati o tome je presipanje iz supljeg u prazno...
Sent from my iPhone using Tapatalk
darkstar
19-06-2015, 06:02 PM
Da bi se adekvatno uporedili digitalni i analogni "zvuk", tj. audio signal, potrebno je pre svega znati kako rade i jedan i drugi sistem.
Ja bih rekao da i jedan i drugi imaju i dobre i lose strane i raspravljati o tome je presipanje iz supljeg u prazno...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da, a awacs ima dve iste noge, narocito levu.
:-)
tako je, oboje je bolje jedno od drugog
Plishani
19-06-2015, 09:57 PM
SSL x rack, Distressor, Maselec MLA-2,
API 2500...
E sada ti meni objasni, koji se plugini ne raspadaju kada stavis ratio veci od 2, i kada momacki nagazis kompresor.
Hajd', kad već igramo ping-pong:
Massey L2007, Avid (Euphonix) channel strip, Sony Dynamics (onaj originalni, ugradjen u OXF-R3 konzolu), ovako, na brzinu.
Bajdvej, iz čiste radoznalosti, prilikom tog digitalnog raspadanja, koji je otprilike nivo (RMS) signala na ulazu u procesor (plug-in)?
p.s. meni taj Api zvuči raspadnuto čak i kad samo proturim signal kroz njega, bez kompresije... izgleda da imamo različito shvatanje raspadanja.
darkstar
20-06-2015, 12:24 AM
Dajte ljudi po primer, zanima me o cemu govorite.
Mika Technika
20-06-2015, 05:36 AM
Massey L2007, Avid (Euphonix) channel strip, Sony Dynamics (onaj originalni, ugradjen u OXF-R3 konzolu), ovako, na brzinu.
Bajdvej, iz čiste radoznalosti, prilikom tog digitalnog raspadanja, koji je otprilike nivo (RMS) signala na ulazu u procesor (plug-in)?
p.s. meni taj Api zvuči raspadnuto čak i kad samo proturim signal kroz njega, bez kompresije... izgleda da imamo različito shvatanje raspadanja.
U glavnom je nivo rms-a od 20 do 17.
To je za api.
nije va?no da li je Lex Luger radio bitove na krekovanom FL ili na kupljenom MPC, va?no je i ko je brbljao preko toga.
Sla?em se
Arthur
21-06-2015, 03:00 PM
ja sam tome našao primenu :da: . Ne kao first choice svakako.
Čak mi je suludo poslužio u mom izletu u SFX dizajn za scene 6.aprilskog bombardovanja. Nisam u bankama uspevao da nađem adekvatno jezivu exploziju da me kupi. Ali uz rbass pa u neku suludu gainstrukturu gde output level API2500 (pričamo o waves) igla, više sekundi ne silazi iz zakucanog položaja... ee taj neki KREEEK me je podsetio na detonacije kakve pamtim..
inače ga mećem na nedovoljno ubedljive rock doboše, 30ms attack pa po potrebi gazi
Arthur
21-06-2015, 03:00 PM
ja sam tome na?ao primenu :da: . Ne kao first choice svakako.
Čak mi je suludo poslu?io u mom izletu u SFX dizajn za scene 6.aprilskog bombardovanja. Nisam u bankama uspevao da nađem adekvatno jezivu exploziju da me kupi. Ali uz rbass pa u neku suludu gainstrukturu gde output level API2500 (pričamo o waves) igla, vi?e sekundi ne silazi iz zakucanog polo?aja... ee taj neki KREEEK me je podsetio na detonacije kakve pamtim..
inače ga mećem na nedovoljno ubedljive rock dobo?e, 30ms attack pa po potrebi gazi
awacs
22-06-2015, 01:57 PM
Ukradoh od jednog FB prijatelja, naturalizovanog Kineza koji voli da postavlja duple postove:
Arthur
24-06-2015, 03:18 PM
a šta ću kad ovde sve ide preko VPN, dobro je i da uopšte vidim rumski. Baguje nešto pa lupa duple
awacs
24-06-2015, 05:11 PM
Šalu na stranu, ima li tamo cenzure interneta kao što se priča?
Pozdrav,
Vasa
P.S. Srećom odlutasmo od Steven Slate Warsa :)
Arthur
24-06-2015, 05:43 PM
ne radi Google niti jedan njegov servis (gmail, drive, map, yt), ali je veći problem što ne rade ni sajtovi koji imaju google ads, a to je velika većina sajtova današnjice. Naravno, ne radi ni Facebook (ironično, juče sam bio do HongKonga opet, koji se vodi kao autonomna celina i ne važe kineski zakoni, svi piče FB :da:) Valjda ne radi ni twitter, ne koristim ga pa ne znam. Što meni još teže pada, ne radi ni Wetransfer, ni torrenti, ni manje više ništa glomazno ne mogu da šaljem ni da primam. U prevodu, uglavnom Kineski net i njihovi rade, Yahoo i malo te boranije.
ALI.
postoji workaround za sve to, a to je korišćenje VPN (virtual private networka). Jednostavno, instalirate softwer, koji vam kao proxy služi kao prozor u svet, tj, on prijavljuje sajtovima da niste iz Kine, već neka druga lokacija. Zapravo, vi i ne pristupate tim sajtovima, nego VPNu, a on u vaše ime ide dalje i tako "tunneluje" ceo saobraćaj. I onda sve radi.
ALI
nisu kinezi sisali vesla, pa budući da su najveća svestka piratsko-hakerska sila, izlažu sve VPN servere na svetu ozbiljnim napadima, od kojih se ovi sa manje ili više uspeha brane, i tu se situacija neretko menja iz sata u sat. Naravno, postoje besplatni VPNovi, koji su samim tim i manje uspešni u odbrani od istih, a postoji i par "jačih" igrača, koji se plaćaju (ne preterano skupo, 50ak USD za 6 mesečni subscription) i oni se dosta dobro drže. Rade i na smartphonovima. Ali čak i kad rade, imaju osetno niži protok, od inače suludo ozbiljne kineske internet infrastrukture . Ovde optika ide u sve novije zgrade, piči se po 100 i više mbit lagano, al džaba, samo za lokalne sajtove. Tako da iako imam 4g telefon i full 4g mrežu po celom gradu, optiku na gajbi , i dalje retko mogu da gledam YT klipove bez seckanja, HD je već zadatak, a ni download fajlova ne sija :/
Sve u svemu, frust. Al šta ćeš.
awacs
24-06-2015, 05:49 PM
Sve u svemu, frust. Al ?ta će?.
Nije ni to lo?e, bar te situacija natera da se bavi? realnim ?ivotom.
Pun pozdrav,
Vasa
Arthur
24-06-2015, 05:58 PM
ne, samo vi?e vremena gubi? blenući u ekran:D:D:D:D
?ta ću, ta sam generacija, kad gledam u taj ekran ko i da nisam oti?ao, tek kad ugasim skontam de sam. Sve je kao neka kulisa.
awacs
24-06-2015, 06:35 PM
Odvići će? se, biće ti bolje :)
Pozdrav,
Vasa
DaBear
24-06-2015, 07:35 PM
ne, samo vi?e vremena gubi? blenući u ekran:D:D:D:D
?ta ću, ta sam generacija, kad gledam u taj ekran ko i da nisam oti?ao, tek kad ugasim skontam de sam. Sve je kao neka kulisa.
kad smo vec kod toga...jel si emigrirao sa sve porodicom na duze staze ili sam, onako gastarbajterski..da overis situaciju?
I kako ide? Sta radis tu?
Arthur
24-06-2015, 08:11 PM
Sam sam za sad, tj, živim kod brata koji je ovde već godinu i po, a porodica nadam se dolazi uskoro.
Ovde belci najlakše dobijaju poslove english teachera (u smislu da su to poslovi koji se odlično plaćaju), a potreban ti je samo osnovni nivo znanja da bi mogao da radiš, jer ionako uglavnom radiš sa njihovom malom decom. Naravno da preferiraju "native speakere" iz zemalja gde je engleski maternji, ali njih nema ni 10% spram potražnje. Ja sam od toga počeo (da bi prestali svi zajedno da jedemo, sada već bivši moj studio), sad se lagano prebacujem na neke music class-ove - preko leta ću držati tzv summer schoolove, gde klinci borave 2-3 nedelje, a ja sam izmislio neki program a la obični časovi muzičkog iz osnovne - pevanja pesmica, i drndanje onih standardnih "classroom" instrumenata - zvečke, daire, šejkeri, trijanlgi i sl. I to sam bogami rebnuo pristojno jaču cenu nego obični časovi engleskog. Takođe trenutno jurim i da se ubacim da radim kao swimming coach, jer sam nekad davno aktivno trenirao plivanje, i sad ovde već 4 meseca ionako rekreativno idem 3 put nedeljno na bazen da istučem 2km za sat vremena. Ovo poslednje mi zvuči najprivlačnije, iako se manje plaća, dosta je zabavnije i opuštenije, jer klinci rade po 2-3 vežbe ukupno ceo trening, a i veoma su poslušniji u bazenu nego u učionici. Kad se sve to nakupi, zarađujem 3-4 puta više nego što odraslom pojedincu treba za život, a mislim da sam mogu lako da pokrijem troškove života i za celu familiju, pa ako i suprugu zaposlim, onda je ta priča već sramotno izdašna.
Što se struke tiče, to će već ići teže jer jezik ne znam, a i generalno to nije polje u kome su belci traženi, iz prostog razloga - što ih niko ne vidi (u smislu krajnjeg potrošača proizvoda). Tako da to uglavnom rade sami kinezi, i to za prilično smešne pare. Live tonac kinez ovde uzme kolko sam ja uzimao u BG na Božidarcu petkom kad nemam drugi gig pa kao odem. Doduše, i dalje aktivno radim neke projekte koji su zaostali pa i nove iz Srbije, poneo sam si dovoljno opreme i softwera, malo sporije ide preko neta produciranje ,ali fala bogu, još uvek ima ljudi koji žele da rade samnom zbog mene samog, a i meni prija, maltene rekreativno. A propo, sramota me da priznam koliko sam u životu vremena izgubio i mixeva omašio ne shvatajući prednosti i upotrebnu vrednost, dobrog para slušalica, iako ne koristim samo njih.
Sve u svemu, čekam da se skrpim da dovučem i porodicu, pa ću videti kako njima sve ovo prija, pa u zavisnosti od toga pravim dalje planove. Nazad svakako nema, em se tu ništa mudro ni dobro neće desiti u narednom periodu, em sam studio predao štafetno nekim drugarima (koji su ga konačno završili, sad je cakum pakum bombona!) dobar deo opreme rasprodao, a bendovi sa kojima sam radio koncerte su već našli zamene i otišli dalje :)
Ako nekog još nešto zanima slobodno nek pita, a možemo ovo sve i preseliti u neku drugu temu ;)
DaBear
24-06-2015, 09:32 PM
Hvala na iscrpnom odgovoru. Ja mislio prvo da si u Japanu..ono Kina.
Muzika znaci u drugi plan. Znam, kad dodje porodica, nemoze da se bira sta se radi. To uporno govorim svima...jako je tesko (ukoliko nisi u vrlo komercijalnim vodama) da od toga zivis. Cak i u Londonu... Sve je postalo smesno...rekreativno. Samo top ekipa moze lepo da zivi od muzike..ostali prezivljavaju i zavaravaju se...
Mene blam, nisam upalio Pro Tools 6 meseci i vise...ali nema razloga.
Sad zivimo od audio i video instalacija..u neku ruku, bar ima nekih dodrnih tacaka sa muzikom..ima yehnike, rackova i lozenje je..
Nista, samo napred. Razmisljaj o necemu cega tamo jos nema a oni ne znaju da im treba !! Od toga moze ozbiljno da se zaradi jer ih ima puno....ko kineza !!:D
spartakus
29-06-2015, 09:20 PM
Arture u medju vremenu probaj onu njihovu belu rakiju,meni je ona bolja od ove nase,ova nasha sacekusha..
darkstar
30-06-2015, 12:38 AM
A meni reci STA JEDES TAMO BRATE MILI :-)
Arthur
30-06-2015, 08:03 AM
pa brate, dobro pitanje... smršao sam 14 kg od kad sam došao u Martu... :( tolke godine i pare ulaganja u moju liniju, odoše..
darkstar
30-06-2015, 10:08 AM
Leleeeeeeeeeeeeeeeeeee.... pa tolike godine truda ........
Haxli
01-07-2015, 12:10 AM
hm a pivo ? ;)
Arthur
01-07-2015, 08:32 AM
Tsingtao vrhunsko jeftino pivo :) obilato zloupotrebljavam :da:
darkstar
01-07-2015, 09:22 AM
Huh kinesko pivo :):beer:
Haxli
02-07-2015, 08:27 AM
Koliko vidim (chitam) to im je najpoznatije i najkvalitetnije, izvozi se svuda!
Simpatichan mi je ovaj nachin pakovanja:
http://blog.chinatraveldepot.com/wp-content/uploads/2012/08/tsingtao_beer_in_a_bag.jpg
Jel stvarno imash "problem" sa hranom ili ?
Kako je to brat "reshio", poshto je duze tu... navikavanje/adaptacija ?
loscolorados
03-07-2015, 12:35 AM
eo svi opet ne? filozofirate, analogno ovo, analogno ono, ?ire je, ne raspadne se i te gluparije, a kad vas se lijepo pita koji mix je analogni a koji in the box, ?utite svi, jer nemate pojma :D i oftopi?ite i ukrali ste mi temu, a niko nije odgovorio na pitanje, ni poku?o...
"(at this point) i'm 100 % in the box....i think i'm sonically gaining something by not coming back out to DtoA in the mix stage.." -Andrew Sheps
https://www.youtube.com/watch?v=5zc1dJg3Uzs&feature=youtu.be&t=35m44s
?ovjek objasnio
i think i'm sonically gaining something by not coming back out to DtoA in the mix stage.." -Andrew Sheps
Znači on prepoznaje razliku.
Arthur
03-07-2015, 03:05 PM
Koliko vidim (chitam) to im je najpoznatije i najkvalitetnije, izvozi se svuda!
Simpatichan mi je ovaj nachin pakovanja:
http://blog.chinatraveldepot.com/wp-content/uploads/2012/08/tsingtao_beer_in_a_bag.jpg
Jel stvarno imash "problem" sa hranom ili ?
Kako je to brat "reshio", poshto je duze tu... navikavanje/adaptacija ?
ja ga kupujem u limenkama, po?to imaju nagradnu igru da zatvaračima se nalaze kodovi za zamenu, dobije? jo? jedno d?abe ako te ukenjalo :) inače ih valjaju i u bocama od 0.6l, ?to je totalno po mom ukusu :da: lak?e se pravi kombinatorika na veći broj fla?a.
?to se hasa tiče, jok, jedemo uglavnom napolju, ?to i nije preterano jeftino, ni dobro. Čekam suprugu da mi dođe pa da ponovo jedem domaću hranu :D
Arthur
03-07-2015, 03:08 PM
loscolorados, lagano ti retorika postaje preoštra, te ti savetujem da maalko spustiš loptu. Ne vidim da iko išta okolo zadnjih 6 meseci uopšte tupi na temu analogno digitalno širine i užine, jedino si se ti zaleteo sa ovom temom, a trenutno ko što vidiš, nema nešto zainteresovanih da se uopšte bave time. A i u ovoj temi smo već lagano ispucali otprilike mišljenja od koliko je to male važnosti za ... bilo šta u životu, ne vidim zašto si se ti toliko uzjogunio.
Jako je maliciozno ponašanje da inputiraš zaključke na taj način tako da, daj bre iskuliraj, i popij pivo.
awacs
03-07-2015, 03:12 PM
eo svi opet ne? filozofirate, analogno ovo, analogno ono, ?ire je, ne raspadne se i te gluparije, a kad vas se lijepo pita koji mix je analogni a koji in the box, ?utite svi, jer nemate pojma :D
Ja nemam pojma. Evo, lepo sam priznao :) Dodu?e, nisam slu?ao ali garantovano ne bih imao pojma. Čak, da je recimo onaj ?ITB mix? bio linkovan bez napomene o čemu se radi, verovatno ne bih znao ni ?ta je ITB mix, a ?ta VCC ili Nicersizer. A i ne zanima me :) U su?tini, nije ni va?no da li mene ne?to zanima ili ne (to bih mogao da zadr?im za sebe), ali se evo upravo sada usuđujem da sugeri?em ostalima da ni njih ne bi trebalo da zanima :)
Postoje li razlike? Verovatno postoje. ?ta je ?bolje?? Najbolje je ono ?to ima? i o čemu ne razmi?lja? dok radi?, nego radi? najbolje ?to ti ume?. U suprotnom, mo?e ceo ?ivot da prođe u testiranju i odlučivanju da li Lexicon 480 zvuči dublje, ?ire ili preciznije ako je povezan Mogami, Klotz, Van den Hul, Monster ili srebrnim kablovima.
Pozdrav,
Vasa
Haxli
03-07-2015, 05:41 PM
ja ga kupujem u limenkama, po?to imaju nagradnu igru da zatvaračima se nalaze kodovi za zamenu, dobije? jo? jedno d?abe ako te ukenjalo :) inače ih valjaju i u bocama od 0.6l, ?to je totalno po mom ukusu :da: lak?e se pravi kombinatorika na veći broj fla?a.
?to se hasa tiče, jok, jedemo uglavnom napolju, ?to i nije preterano jeftino, ni dobro. Čekam suprugu da mi dođe pa da ponovo jedem domaću hranu :D
Vishe piva veca shansa za zamenu :cool:
darkstar
03-07-2015, 07:25 PM
eo svi opet ne? filozofirate, analogno ovo, analogno ono, ?ire je, ne raspadne se i te gluparije, a kad vas se lijepo pita koji mix je analogni a koji in the box, ?utite svi, jer nemate pojma :D i oftopi?ite i ukrali ste mi temu, a niko nije odgovorio na pitanje, ni poku?o...
"(at this point) i'm 100 % in the box....i think i'm sonically gaining something by not coming back out to DtoA in the mix stage.." -Andrew Sheps
https://www.youtube.com/watch?v=5zc1dJg3Uzs&feature=youtu.be&t=35m44s
?ovjek objasnio
Ja da nesto znam, ne bih bio ovde, zar ne ? :):beer:
loscolorados
13-07-2015, 11:45 AM
loscolorados, lagano ti retorika postaje preo?tra, te ti savetujem da maalko spusti? loptu. Ne vidim da iko i?ta okolo zadnjih 6 meseci uop?te tupi na temu analogno digitalno ?irine i u?ine, jedino si se ti zaleteo sa ovom temom, a trenutno ko ?to vidi?, nema ne?to zainteresovanih da se uop?te bave time. A i u ovoj temi smo ve? lagano ispucali otprilike mi?ljenja od koliko je to male va?nosti za ... bilo ?ta u ?ivotu, ne vidim za?to si se ti toliko uzjogunio.
Jako je maliciozno pona?anje da inputira? zaklju?ke na taj na?in tako da, daj bre iskuliraj, i popij pivo.
pa ti si se ne? uznemirio, meni su pravila foruma vrlo jasna :rolleyes: nisam vrije?o nikoga, nit sam bio bezobrazan, uostalom ako ne volite moju temu ima 8040804 drugih tema na ovom forumu :D
i bila je nedavno neka rasprava na temu skrillexa kak je njegov demo (ako se ne varam) zvu?o totalno in the box i kak je on to radio sam na kompu, a sad kao laze da radi na laptopu, a zapravo se mixa na konzoli i tako brate su se neka dva lika raspravljala u nedogled...nedavno, na ovom forumu, u biti me to i inspiriralo na ovu temu, mogu ti to iskopat ako te ba? zanima... evo kupio sam si pivo, valjda ?e mi bit bolje, ne?ta me tlak zeza :grin:
awacs
13-07-2015, 01:29 PM
Misliš na ovaj post: www.rumski.com/forum/showpost.php?p=312337&postcount=49# od pre skoro četiri godine? :)
Pozdrav,
Vasa
Arthur
14-07-2015, 04:12 PM
"filozofirate svi, i šutite jer nemate pojma" mi baš i deluje samo blago preko ivice bezobrazluka, posebno što mi se čini da su ljudi prilično korektno i sa merom nekog ko dokazano u svom životu ima pojma, odgovorili. A ti nikako da ukopčaš poentu tog odgovora.
No, šta god da je pitanje, u pivu je odgovor, i tu ću se itekako složiti sa tobom :da:
VladaNS
23-07-2015, 10:24 AM
Bockie je u odgovoru na pravoj strani zapravo dao brutalno bolan ili istinit odgovor. Nema smisla diskutovati o nijasnama koje razdvajaju 2 različita sistema rada kad je kompletna muzika oti?la dovraga. To je kao kad diskutuje? sa nekim o razlikama u kvalitetu korpi za skupljanje jabuka a jabuke koje treba pokupiti su istrulile i pojeli ih crvi. Najgore ?to danas mo?e da se desi nekom producentu nije nemanje para već imanje ukusa. Taj prepoznaje govno koje treba da ofarba pa mu je svejedno da ga farba sa itb ili otb farbom. I niko me neće ubediti kako sam star pa zato mislim da je nova muzika sintetičko đubre. Ta nova muzika nije pala s neba već ju je donelo novo sintetičko đubrovsko vreme. On topic, mene danas uop?te nije briga radim li itb ili otb. Dodu?e, ostade mi i dalje neki feti? za analognom kompresijom. Mada malo po malo, pogledam kompresor i ne?to mi mrsko da čekam da se zagreju lampe i da prespajam kablove na zadnjem panelu. Insert slot deluje primljivije. Jbg.
Arture jo? jednom se izvini Vranjkoviću za onaj majk, neki lik iz Zrenjanina me je navukao... Nazvao me na mob i rekao da se javlja povodom mikrofona. Ja mu ka?em: "Rekao je Mare da će? zvati", a on umesto da pita koji Mare ladno nastavi razgovor jer je verovatno skontao da je mikrofon rezervisan za drugog, jo? ka?e da je iz Zrenjanina pa sam pomislio da je mo?da Vranjkovićev drug ili ima veze sa njegovom curom za koju si rekao da je iz ZR. Jebiga, uvek bi radije prodao vama nego nekome koga ne znam... Ispalo je kako je ispalo.
korenjak
26-07-2015, 10:04 PM
procitah na fejsu: nadji posao koji volis i neces morati da radis niti jedan dan u zivotu...
sve je boki reko istinu ali dosta nas pravi muziku zato sto to voli...i ne razmislja puno dal ce biti hit dal ce biti zarade... dal ce ko cuti...
ko kad slikar udjeu atelje i upadne u svoj zen i radi i uziva... to je pravi motiv... voleti to...
a ako se procuje i zaradi jos bolje...
mnogo nas zivi od drugih stvari ...npr ja pravim muzicke instrumente... a muziku pravim za svoju i jos poneciju dusu...
nemora se sve ogledati u odnosu na svetsku pozornicu...
muzika je pustena niz vodu omalovazena kao i sva umetnost...sto ne znaci da je ljudi nece i dalje voleti i stvarati.... ne smemo biti razocarani i ogorceni vec moramo biti pregaoci.... ni mrak nece vecno da traje....
Bockie
26-07-2015, 10:16 PM
Ne znam jel off topičim, ali želim da pokažem besmislenost načina izvedbe i tehnologije dok god imaš "the" pesmu...
Dakle, evo primera produkcijskog "zločina", bar u tehničkom smislu...
Neko može da kaže da autor (potpisani mixeri su Ted Yannie, Smolec i Brega, koji god da je miksao) tako hteo, ali pazi jugosloveski mega hit i dan danas, gde ima "loš rez" na vokalu pred prvi refren, izlašlo celo "O", gde lexicon na vokalu verovatno nema kontakt na levoj strani duž cele pesme i gde se tek pred kraj na 5:05 neko setio da nema desnog overheda pa ga "drknuo"...ili kabl "proradio"...:D
O svirci i preciznosti nema govora...A predivna je bas linija, zaista...ali jbg...
I sve zajedno u totalnom raspadu sa sve synth sax soloom...
Ali jbg, pesma je stvarno dobra, nema priče... A pazi ne volim Dugme...! Koga zabole?
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/146zXd_gXso" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Arthur
27-07-2015, 03:22 AM
eto vidiš, ta pesma da je rađena na daw-u, ne bi bilo pola tih problema :da:
silzg
01-08-2015, 05:02 PM
Who you gonna call? Ghost busters!!!! :D
I niko me neće ubediti kako sam star pa zato mislim da je nova muzika sintetičko đubre. Ta nova muzika nije pala s neba već ju je donelo novo sintetičko đubrovsko vreme.
U autobusu do mora i nazad imao sam priliku da dvadeset i kusur sati slu?am najnovije hitove krema domaćeg turbo folka. Moram priznati da sam bio prilično izolovan od savremenih tokova na?e komercijalne muzike i to ?to sam čuo prosto me je sledilo, naročito tekstovi. Vozeći se kroz kanjone Srbije i Crne Gore osećao sam se kao onaj stari kamiond?ija iz pesme Zabranjenog pu?enja "Kanjon Drine", koji je rekao "Neće ovo djeco na dobro poći".
Ne?to stra?no je iza?lo OTB (Pandora's).
awacs
02-08-2015, 10:56 AM
To stra?no se zove sloboda izra?avanja. Sloboda je inače precenjena stvar.
Pozdrav,
Vasa
To stra?no se zove sloboda izra?avanja. Sloboda je inače precenjena stvar.
Upravo to sam i ja pomislio. O lijepa, o draga, o slatka cenzuro.
awacs
02-08-2015, 02:55 PM
Upravo to sam i ja pomislio. O lijepa, o draga, o slatka cenzuro.
Sloboda je lepa samo dok se čeka,
dok od sebe samo nagove?taj da.
Pozdrav,
Vasa
Regularna predstava,
ko ne pamti iznova pro?ivljava.
awacs
03-08-2015, 02:20 PM
Regularna predstava,
ko ne pamti iznova proživljava.
Da, sloboda je žena.
Pozdrav,
Vasa
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.