View Full Version : Midas vs Midas
drugari.....imam Behringer x32 producer za live..... radi mi ok, ali sam utisk da mi je sad malo uza karika u PA sistemu koji imam (Acoustic line sa lab gruppen i I tech pojacalima)......
Opcije su sledece
1. Da zadrzim x32 i dodam na njega Midas dl16 (midasov stage digigitalni box sa 16 in/8 out, gde bih obio bolje preampe i konverziju, i plus imao nezavian 16ch adat konverter, ako zatreba) - oko 1000e doplate
2. Da predjem za Midas m32r, isti mixer kao moj, sto mi funkcionalno odgovara, a navodno drugaciji preampi i kon sa verzija, kazu bolji.....ne veujem da je bolje za 1500e koliko bih morao da doplatim
3. da uzmem Midas venice u24....hibrid, analogni pult sa 8x8 USB konekcijom, kojom bi mogao da povucem isti broj efekata sa laptopa kao i na ovim digitalcima...
4. otvoren za predloge
Ono sto se namece kao pitanje, da li je Midas ostao Midas, sa kojim sam imao sjajna iskustva kvaliteta, robusnosti, zvuka iz pre kineskog vremena i kupovine od Behringera...
da li je neko poredio stere i nove Venice serije?
Arthur
30-05-2015, 08:49 AM
mislim da sa obzirom na skalu koncerata koje radis, X32 je dobar izbor. Ako ti se trose novci, neces se zajebati sa tim Midasovim stageboxom, ali samo ako ti fali kanala, inace verujem da se (u tvojim okolnostima) ne isplati.
A sto se U24 tice jedino ako mislis na reverbe i slicne send efekte, ovako po kanalu mislim da ti to ne radi posao (usb latencija + morao bi da napravis komplikovan routing da bi sve ostalo u istom tajmingu)
Verovatno si u pravu.....ima nekih slika unutrasnjosti Midasa i Behringera, ja laicki primecujem razliku u preampima i konverziji, cak mi pada na pamet da odradim modifikaciju Behringera na nivo Midasa, posto verujem da je dizajn isti, samo su delovi malo jeftiniji.....
A kako se tebi pokazao F24 kao samo analogni pult? Posle nekog vremena, izdrzljivost, zvuk, suma, eq.....? Trebalo bi da je U24 isto to, samo bez fw....
realno, mogu 4 send efekta da stavim i da probam za vokale, koji ce da najlakse da zazmure na latenciju.....npr, vokale na grupu, pa im insertujem la2a, inflator i pultec..... :)
Arthur
31-05-2015, 10:40 AM
ja sam moju F24 voleo ko cjeru (a i datum proizvodnje joj je 4 dana kasnije posle rodjenja mog cerke :da:). Sve je radilo sto je trebalo i kako je trebalo, a najvise mi je prijala kolicina opcija i detalja oko kojih su se potrudili da ti ucine zivot lepsim.
Ne bih imao hrabrosti da insertujem okasnjavanje samo na vokale, narocito sto se cuju u monitorima, ume da zvuci dosta zbunjujuce.
Ma pazi, meni to treba za tezge, gde se ton radi sa bine, i ne,a odvojenog monitoringa.......pokusavao sam to, ali svi traze kompletan mix u monitorima tako da im sad dajem sa mastera sve, tacnije sa matrixa, koji je preslikan master......
Nigde ne mogu da pronadjem detaljno ruting usba, ako moze da se vrati iz kompa regularno na kanal, a posalje bar sa grupe, moze da se izvede ono sto mi treba......
Latencija moze da se spusti na 2, 3 ms, sto pevaci nema sanse da osete.... Pa to jesamo metar udaljenosti manje ili vise, sto je podnosljivo
Da se dopunim.....skontah da F serija, iako prilicno skuplja, mozda mimbolje vrsi posao.
Aj' samo teoretski, ako sam skontao iz manuala....
Kad pritisnem fw dugme na mono input kanalu, fw postaje insert? Gde mogu da sibnem nesto u komp i na istom kanalu da nastavim obradu?
Drugo, auxi mi nisu jasni.....
Ako posaljem nesto sa aux na fw, gde se to vraca? Da li po onoj semi ako slanje ide preko aux 1 i 2 npr, return je prvi stereo kanal po redu?
Arthur
02-06-2015, 10:03 AM
kada pritisneš FW dugme, fw ne postaje insert, već mu se menja kompletan input, više kroz kanal ne ide ono što ulazi na liniju/xlr nego ono što je poslato na FW analog output 1, u dawu. To može a i ne mora biti isti taj kanal, taj ruting rešavaš na samom kompjuteru. Primera radi, ako te buni, prva dva kanala možeš da dodeliš da budu LR neki stereo podmix svih 24 inputa, kroz kompjuter.
Tako to isto onda važi i za Aux send (mada ovo nisam koristio), ti Auxom šalješ u kompjuter, a odande vraćaš gde god već poželiš na mixeru. Na f24 ima 16 mono kanala i 4 stereo kanala koji se vide kao 24 FW inova i outova
Arthur
02-06-2015, 10:04 AM
u svakom slučaju, da se ne zbuniš, čim je FW povezan sa kompom, DAW vidi svih 24 inputa i oni se šalju na komp jedan kroz jedan, bez da si stisnuo bilo šta. FW dugme na mixeru samo menja input tog kanala, dal kroz njega ide nešto sa analognih ulaza ili nešto što si poslao po FW outputu pod tim brojem.
OK, Onda mu to fw dugme dodje kao nekad TAPE :)....
A cek, ako daw vidi odmah 24 kanala, ulaza u soft.... koji su to kanali? izlazi sa posebnih kanala, a Onda se auxi I grupe overrideu-ju sa stereo kanalima po potrebi, ako sam skontao.....
Onda sustinski, I mogu da ga tretiram kao insert, ako sa 1.kanala posaljem u daw, obradim, pa isto vratim u isti kanal....?
Arthur
02-06-2015, 01:01 PM
upravo tako, ako ga uzmeš sa tog kanala, i vrneš na isti, to je kao da si insertovao, sa malom latencijom. Mada ti za tu malu latenciju a da moš išta mudro da udeneš ipak treba prilično ozbiljna mašina. A aux mislim da idu tako, swapuju se sa grupom, a grupin FW se swapuje sa stereo kanalima koji su po defaultu u FW već poslati.
Onda mi ostaje jedino da zazmurim na njegovih 30kg.....i nemali prostor koji uzima na uvek maloj bini
Arthur
03-06-2015, 09:45 AM
i dalje nisam siguran da trebaš išta da menjaš kad već imaš X32...
imam ovde par finih mixera, pa cu uzeti na test....midas m32r, x32, i probacu i stari venice, cisto da se prisetim.....
Mozda sam u tripu..... imam osecaj da imam neko malo cebence preko zvucnika, i trip da je to zbog mixera.... jer su mi zvucnici, pojacala i sve, bas dobri, i upareni....
mada cu probati da se poigram sa efektima za vokale, kompresorima, da promenim nesto
sada su mi, po navici La2a na vokalima......
probacu i ostale....
Arthur
04-06-2015, 05:32 PM
ja ga koristio i na krš razglasima i na dobrim razglasima, nikad mi sam mixer nije pravio problem. Uvek bend ili nešto peto :)
Daleko od toga da je problem, cak sam veoma zadovoljan mixerom....ali neki crv me kopka.... :D
Arthur
04-06-2015, 08:05 PM
to je jedino izvesno u celoj ovoj matematici :da:
gregor z
15-06-2015, 07:38 PM
Esencialna dodatna oprema za moj F24 - plastična cjev za elektroinstalacije - odlično "produ?i" freq kontrolu na EQ-u. Malo mi je bila "gu?va" pa mi ovo palo napamet.
Inače genialan pult, ja ga imam u produkcijskom studiu i zvuči fenomenalno :)
Arthur
16-06-2015, 11:17 AM
u kom smislu i na koji način produži?
ma lakse joj pridje, kao daljinski :D
Arthur
16-06-2015, 02:26 PM
auf da, naročito sa mojim prstima.. mada ja kolko sam trapav i sa ovom cevkom bi mašio pola kanala
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.