View Full Version : Presonus Studio One V. 3
djzolika
20-05-2015, 06:47 PM
http://studioone.presonus.com/whats-new
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/LEf7lTY9TBA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Mika Technika
20-05-2015, 10:36 PM
Pokidali!
branoy
20-05-2015, 10:47 PM
konacno midi plugini ,chord i ostalo, zbog tog nisam boravio u studio one, a ni izgled mi nije bio po volji, ovo je vec prelepo a? mada moze se naviknuti na 2.6.5. pa splitovanje instrumenata, pa multi mesanje istih, to je vec nesto jebo ih ker, to ima od kad kod u drugim nekim daw ali eto polako i oni ubacuju, meni je najmanji problem audio, ja najvise radim sa vsti i midi.
svidja mi se klip, mocno odradjen, ima nade.
spartakus
20-05-2015, 11:43 PM
Nema sta stvarno se potrudili,treba ovo probati.Bash me nekako podseca na cubase sx samo nadrkan do bola..
Rhino
21-05-2015, 12:00 AM
Uuu. Evo i mene zainteresovalo. Izgleda ozbiljno.
silzg
21-05-2015, 02:37 PM
Meni su Scratch pad i Note FX najjači. Zapravo Scratch je jedini pravi evolucijski iskorak u novoj verziji. Ostalo je korisno ali ne i neophodno.
Jedino mi je blesavo da se promjena Browsera odnosi samo na tagove njihovih samplova. Browser im je lo? i mogli su slo?it neki praktičan sistem pospremanja VST favoritsa. Mogli su barem preview srediti tako da je dovoljan jedan klik mi?a ako ?elim vi?e puta preslu?at isti sample.
branoy
21-05-2015, 08:21 PM
aa jesu brzi, dan celi ! hahaha, stigao !!
branoy
22-05-2015, 12:51 AM
kad pogledas , svi programi jbt ured isti u bocu!! sve na istom mestu, gore levo , desno ,dole, u sredi, sve isto u svakog!! nemozes ti puno tu skontati sta je tu razlicito osim dodataka new FX, SINTH, i MIDI PLUGINA, koji kad pogledas opet svuda je to opet isto, na istom mestu samo drugo vizuelno pakovanje.
i svi isto rade, ja mislim da je srce njihovo i sema jedna te ista u svakog, to jest da jedan covek drzi sve njih zajedno , ali namerno je to uradio, kaze napravicu 20 daw-ova svi ce biti razliciti, pa cu imati zaradu na sve strane, zavisi sta bude vise i islo, a opet kako god bude sta islo, nesto mora uvek ici zavisno od osobe do osobe sta joj se svidja!
ja sad se radujem ovom dawu ko malo dete ono prvi ustisci, ulaz, kad sam poceo raditi, sve mi na istom mestu ko da nisam usao ni u sta novo , jer sve sto sad radim sam vec radio u nekom od dawova to isto na istim mestima. znam napamet gde sta, a daw tek izasao!!
uglavnom opet ocena njega dobar je i on. lep je, ne umara oci. necu sad o plus - minus sta valja sta ne , sta hvali sta ne .
Rhino
22-05-2015, 12:59 AM
Ako je tako Branoy, skinucu i probacu... To mi se i svidja.
Jedanred skidoh Ableton i osjetih se kao da veze nema(m) ni sa cim...
A nije da hejtujem isti. Ljudi cuda u njemu rade.
BlasterMaster
22-05-2015, 01:18 AM
ja sad se radujem ovom dawu ko malo dete ono prvi ustisci, ulaz, kad sam poceo raditi, sve mi na istom mestu ko da nisam usao ni u sta novo , jer sve sto sad radim sam vec radio u nekom od dawova to isto na istim mestima. znam napamet gde sta, a daw tek izasao!!
:) e ovo me vec raduje...
dosta mi je vise navikavanja na workflow itd, najbitnije je da funkcionise nekako kako bi trebalo... kod svih proizvoda (pa i ovih softwerskih) se dokazalo da najveci utisak na korisnika i odluka o koriscenju ostavlja ergonomija, a ne kindjurenje s`oprostenjem...
nego da pustimo mi praznu pricu i "novine", sta je sa konverzijom??? kakav je u odnosu na pt ili cb ili na prethodni one?
branoy
22-05-2015, 02:06 AM
ma konverziju ne trebas ni spominjati, 2015-ta godina, sve je to isto oduvek haha
da, ableton, reason, prica za sebe (sto se tice izgleda)
btw- puno bagovit!! sastavio dve virtual gitare u multi instrument , snimio trak,
stavio dva wavestation, snimio trakove, peti kanal ukljucih drum njegov sempler da snimim i zastopa ceo sound, program reaguje start stop i ostalo ali zvuka nema,
isto mi zabagovalo oko nekog preseta multi instrument, i izadje sam iz programa.
ako ste na verziji net za mase cim spojite na net necete moci uci u njega, kaze nelegalno, samo iskljucite net i ulazi odmah u daw, tamo na forumima vidim jos nisu to skontali, misle mora se odraditi ponovo a nisam logovan da im napisem.
isto mozete kad udjete u s3 se logovati na presonus sajt i skinuti sve sto hvali. probao radi.
sta sam jos otkrio, vuku procesor uzas neki njegovi preseti , ode quad na 40 posto za neki jebeni pad. znaci stavi jos jedan kanal i to je to pesma s dva kanala , hahah , a sve nesto optimizuju!! sto godine prolaze sve vise i vise to pojede procesor.
fakticki, ako nemas neki hardwer sint sa presetima jebi se. ili se muci sa freeze ili render to audio i onda sto si odsvirao odsvirao.
mislim da mi je sad kad malo sagledam sve, bitwig i dalje broj jedan (cak i mixcraft7)
a cubase 5 forewer rula i dalje haha
testirajte. javljajte bilo sta sto skontate..
Očekivao sam da će me S1 kupiti al mrk...
Odložio sam kupovinu Cubase 8-ice misleći da će mi se možda dojmiti S1 v3, al ništa... Sve što sam želeo pre od nema...
VCA grupe-nema.
Organizacija efekta iz inserta na mikseru - nema (ili makar neki search) nego mora drag n drop sa browser window-a.
Modifikovanje šta da bude na klik i eventualni hand tool na srednji klik (ala fotosop ili cubase) za screen panning i skrol kroz projekat nema.
Gui je lep ali je i spor, barem kod mene... Verovatno mi treba jača grafička karta.
Jedino što mi se sviđa je ovaj mikser što se uvećava sam od sebe i to je to...
Reaper će mi uvek biti daw broj 2, jer ima boljke preko kojih ne mogu da pređem plus uopšte mi se ne sviđa kako su rešene vca grupe za sada u beta verziji 5ice, plus nema kao Cubase variaudio ili kao S1 Melodyne...
Trenutno testiram novi Samplitude, uradiću jedan miks sutra u njemu i za par dana napokon odlučujem šta će biti, al izgleda da će biti C8pro. Ali 7ica mi je jako išla na živce jer mi waveform signala u 7ici izgleda neprecizno, kao da mu je smanjena rezolucija u odnosu na pređašnje verzije, nadam se samo da ako je tako isto na C8pro da ću se navići...
tajna92
22-05-2015, 12:48 PM
Nisam siguran na osnovu cega @branoy "kudi" S1v3?
Ja ga imam od momenta kad je izasao, upravo dovrsio aranzman sa 10 traka u kojima na tri imam po 3 "multi" instrumenta I svi su kanali VST, nesto Presence XT, nesto Kontakt sa stock I Waves plugin efektima.
Jedini bug koji sam otkrio je scratch pad a na to se mnogi vec zale. Kod mene "zaglavi" samo u 32bit programu kad kliknem "delete scratch pad".
Ostalo sve radi besprekorno za sada.
Inace koristim Win 8.1 64-bit, i7 - 4770 @3.40 GHz, 16Gb Ram.
O opcijama ne bih jer je to ipak stvar ukusa I navike, meni je S1 u svakom smislu (audio i midi) savim dovoljan.
branoy
22-05-2015, 05:19 PM
pa pravio sam i ja prvi demo sa mozemo reci proverenijim stvarima, klasika , malo veg samples, kontakt 5, nexus i to, drugi projekat , posao raditi zahtevnije. puce sound ,zakuca mi audio kartu, inace mi je na 4ms karta, morao restart kompa da dodje presonus firepod sebi haha.
stavio gitariste u multi split, radilo, dosao do petog kanala zakuca .. znaci bagova imaa i bice. a to mi se ni malo ne svidja ako tako krene odmah. ne bih mogao imati volju da pocnem nesto onda praviti ozbiljno ako ce to se kad tad sjebat, puknuti.
32bit sam koristio s3
Mika Technika
22-05-2015, 10:33 PM
Veca potrosnja cpu-a nego u predhodnoj verziji, 64bit, mix u pitanju sa ne mnogo stock plugina.
tajna92
23-05-2015, 05:14 AM
Tacno je da je CPU vise opterecen u odnosu na v2.
@branoy Kad koristis 32Bit system onda si ogranicen na 4Gb Ram-a, bez obzira koliko imas ubaceno u masinu, sto je prilicno malo za ozbiljnije multitrack audio + VST projekte.
Ja bih na tvom mestu prvenstveno preistpitao system na kome radis pa onda software. Po tvom pisanju pretpostavljam da tvoj PC nije iskljucivo namenjen za audio rad...
BlasterMaster
24-05-2015, 06:17 PM
ne znam zasto su napravili da gain reduction metri na mixeru rade samo sa presonusovim plaginovima, inace sa third-party plaginovima se ne prikazuju...nadam se da ce to ispraviti sa nekim updejtom...
a i kad se grup-uju plagini na nekoliko kanala, u pt i cb kad se glavni sa kog su kopirani parametri bajpasuje svi se bajpasuju, ovde svaki za sebe mora i ako su svi u grupi... to malo iritira i usporava rad... ima jos dosta stvari koje su trebali da srede, ali ipak, sto bi bata stojkovic reko - ljudi, pa ovo i nije tako lose...
Mika Technika
25-05-2015, 01:18 AM
To ni meni nije jasno za metre, mislim koja je fora samo njihovi plugin-i.
tajna92
25-05-2015, 05:54 PM
Verovatno su uradili neku vrstu integracije indikatora sa plug ina i onog sa fadera, kako bi uopste integrisali "third party" plug in???
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mika Technika
25-05-2015, 10:17 PM
Neka smisle nesta, sta me briga kako.
playtimer
30-05-2015, 01:59 AM
Tacno je da je CPU vise opterecen u odnosu na v2.
@branoy Kad koristis 32Bit system onda si ogranicen na 4Gb Ram-a, bez obzira koliko imas ubaceno u masinu, sto je prilicno malo za ozbiljnije multitrack audio + VST projekte.
Ja bih na tvom mestu prvenstveno preistpitao system na kome radis pa onda software. Po tvom pisanju pretpostavljam da tvoj PC nije iskljucivo namenjen za audio rad...
Kod mene se ne?to drugo de?ava. Instalirao 32Bit verziju na Win 7 x64 jer imam dosta 32Bit pluginova koje koristim. Procesor izdr?ava projekte solidno, ali RAM u onom njegovom resource monitoru sa samo nekoliko pluginova ode na 50%.
16 GB RAM-a, a Win resource monitor pokazuje da ima jo? dosta RAM-a na raspolaganju. Wtf?
Jesu u ovom V3 integrisali jBridge ili slično pa da probam sa 64-bit verzijom? Podr?ava li 32bit pluginove?
Ako neko razume ?ta je u pitanju neka podeli iskustva. Hvala!:wink:
tajna92
30-05-2015, 03:51 PM
32bit program ne vidi tih 16 Gb RAMa
Sent from my iPhone using Tapatalk
playtimer
30-05-2015, 08:48 PM
32bit program ne vidi tih 16 Gb RAMa
Razumljivo. I dodatno poja?njenje oko RAM-a od Presonus podr?ke:
Some detail on our RAM meter, for those interested:
A few people wondered why they saw some RAM usage with empty Songs. The display includes the memory that program code needs, including application code and application data like skin bitmaps etc. It is virtual memory that S1 uses, no system memory is included.
Also, it does not reflect the actual RAM installed, it is the addressable virtual memory size.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.