View Full Version : Zamena za SPX?
Arthur
29-04-2015, 07:08 PM
Nekad davno sam tra?io i nisam na?ao adekvatnu plugin zamenu za Yamahine SPX reverbe. Naročito za one matore gated reverb, hall i slične preguste repove.
Ima li ovih dana ne?to novo na tu temu? Neki impulsi, pluginovi, emulatori?
Moram priznati da sam jedino na Behringer X32 na?ao dostojanstvenu zamenu za gated reverb, Tiki mi je pomogao u tom otkriću, ali to mi ne radi posao na laptopu :)
podeli foru za X32....kao i za dobar vokalni reverb za isto
a ovamo, ja jedino sto imam da je dobro, ali ope ne moze na laptop je nonlin sa PoCo
Moritz
29-04-2015, 07:29 PM
Exponential Audio - Excalibur ...ubija kako radi, prvi put da cujem plugin da radi kao hardver i to HigEnd. Nema crack i trazi iLok 2
Arthur
29-04-2015, 09:31 PM
držmo se pijačnih predloga :)
@off
pa imaš tamo u reverbima, nešto što na slici izgleda isto kao REV7, i zvuči vrlo slično spxu u live situacijama. Nađi gated reverb, ima čak i više parametara da se drka nego original
Arthur
29-04-2015, 09:32 PM
a naprotiv, ne treba mi Eventide u pluginu (mada se ne žalim i na to :P) , meni treba baš taj 80ies gusti lofi reverb, to nisam nalazio na plugovima, samo šupljine različitih veličina i oblika
awacs
29-04-2015, 11:16 PM
Si probo ovo:
http://www.stillwellaudio.com/plugins/verbiage/
Ultramega pametno gejtovan reverb. Msm, očas posla dobiješ one Paul-Simonesque You Can Call Me Al zajebancije, ako je to u pitanju.
Što se gustine A.K.A. bezobrazluka reverba tiče (nevezano za gejt), ja ne čuh ništa gušće od Redline 112 i Native Instruments RC24.
Pozdrav,
Vasa
Bockie
29-04-2015, 11:33 PM
Jbmlg...Onaj UAD dreamverb mo?' kako 'oće?...no nema taj gusti?...kao ni 112...pvc dominira...ali mo?' da se navrti nekako...i nikako kao "sprava"...
awacs
29-04-2015, 11:50 PM
pvc dominira...ali mo?' da se navrti nekako...i nikako kao "sprava"...
Ovo bre ko da čitam poslednje reči D?imija Hendriksa, ono kad su mu uvalili aspirin umesto putne karte. Ili to be?e Brus Li, jbmlg?
Pozdrav,
Vasa
Valhalla Vintage Verb ? "Emulator" digitalnih reverba iz 80-ih, ima ceo folder "gated reverbs" u presetima i 10-inu algoritma.
Uz Valhalla Room (kao sto naziv kaze sobe, chamber, hall-ovi) i Valhalla Shimmer (ogromni dugacki prostori) ja nemam potrebu ni za cim drugim...
Imas i na pijaci a i kostaju 50$ po komadu.
Ja sam cak i pazario ValhallaRoom iz cistog respect-a kad je izasao jer mi je nadmasio sve sto sam probao do tada, a planiram uskoro i ova dva da pazarim.
EDIT: Sad vidim da cak i Valhalla Room ima 5-6 gated preseta koji meni rade okej
Arthur
30-04-2015, 05:58 PM
rumski at its best :) 8-)
Bitch
30-04-2015, 09:38 PM
rumski at its best :) 8-)
Kinez, zezas da si tek sad otkrio Valhallu?
darkstar
30-04-2015, 10:38 PM
Valhala savija. Eh taj eventide h8000fw.........jednog od ovih dana...
Valhala savija. Eh taj eventide h8000fw.........jednog od ovih dana...
Stvarno, covek, Sean, ne zasluzuje da mu se piratizuju plugins s obzirom da je cena zaista fer a kvalitet, barem meni, enormno dobar.
Mogli
03-05-2015, 06:58 PM
Exponential Audio - Excalibur ...ubija kako radi, prvi put da cujem plugin da radi kao hardver i to HigEnd. Nema crack i trazi iLok 2
Izvinjavam se ?to prekidam temu, ali s obzirom da nemam kvalitetne monitore, interesuje me kako stoji Excalibur u odnosu na LX480 Complete, naravno ?to se ti?e reverba?
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.