View Full Version : Aleksandar Stanojkovic - Kao da je bilo nekad
HeatMan
01-04-2015, 07:48 PM
Vrlo sam ushićen i raduje me to što ću napokon podeliti ovu pesmu sa vama, jer sam dugo i nestrpljivo čekao ovaj trenutak. :)
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/AA9y6KvX_Rw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Ova stvar je bila jedna od glavnih prekretnica u mojoj karijeri, i načinu razmišljanja, a samim tim i pisanja, i zbog toga mi je vrlo draga, stoga se nadam da će se i vama svideti. :)
Javite utiske o produkciji mixu itd :)
Filip_
07-04-2015, 03:14 PM
Lepa pesma, po tekstu ne sumnjam da je bila prekretnica u nacinu razmisljanja :rolleyes:.
Poslusah sad ovaj Youtube snimak na ESI 08 i KRK 5-icama...
Moje misljenje: Celu ritam sekciju (izuzev bas bubnja) bih, grubo receno, stavio malo "napred". Recimo kao u pesmi Maneater od Nelly Furtado ili u nekim pesmama N.E.R.D-a (znam da je pravac totalno drugaciji, ali trenutno mi je to najsveziji primer u glavi :) ). Ostalo nista ne bih dirao, pa opet sve je stvar ukusa. Sve se cuje i vokal je razgovetan u miksu.
P.S.: Pesma ima naslov kao i istoimena od EKV-a, pa je moje pitanje, iako su tekstovi totalno razliciti, da li si ih slusao u vreme dok si pisao tekst :D (sala mala).
P.S.: Moram i da pitam, sta je bilo sa Hip-Hop-om?
HeatMan
08-04-2015, 01:09 AM
hvala na slušanju! :)
što se pravca tiče, po tome bi ceo bubanj trebalo da ide još dole, ali pošto dolazim iz drugog pravca, uvek ga dignem više no što bi trebalo :)
ekv sam slušao ceo život, i slušaću :) ali i sam vidiš da je daleko od te pesme :)
što se hip hopa tiče, malo je dobrih repera koji žele da plate, a ja se odavno ne interesujem preterano za taj žanr i te ljude :)
evo na prvo slušanje lepo ovo sve zvuči ali malo pretoplo za moj ukus pogotovo vokal koji mi zvuči previše saturirano (fazon lampa pa još jedna lampa) ali ništa od toga nije pogrešno. I mislim da vokal treba malo gore u refrenu pogotovo u onom delu posle 2:30, zvuči mi kao da je previše kompresovan sa brzim attackom i sporim releasom. Lično bih se u ovakvoj pesmi kod vokala mnogo manje oslanjao na kompresiju a više na automatizaciju jer stvar traži dinamiku. ne znam kako si radio ali tako meni zvuči :)
eto moje skromno mišljenje. dobar posao si uradio u svakom slučaju. pozdrav
HeatMan
08-04-2015, 03:15 PM
Istina je da pesma pršti od lampi i emulacije a800 :) želeo sam da cela bude topla, pa sam je paralelno propustio i kroz culture vulture :D
lanac je u slučaju gitare bio gemini u dbx376 (tri lampe sve ukupno, sa minimumom kompresije na stripu), i akg c451 u great river preamp.
A glas je u87 u great river :)
Klavir je provučen kroz ua610 i minimalno kompresije sa la2a.
Kompresije direktno skoro da ni nema.. na glasu jedva radi LA2A, ali paralelno je prilično zgažen fatso-om, ali je to samo podvučeno dole, i igrao sam se sa automatizacijom baš zato.. ostali instrumenti su svi skoro suvi, ali su paralelno prilično squashovani.. osim bubnja koji je skoro pa potpuno bez tretmana. :)
Dosta sam je zgazio na masteru da bi išla uz ostatak materijala na albumu, pa možda zato deluje vokal (kao najisturenija stvar) prekompresovano. :)
Hvala na slušanju i komentaru! :)
zato se i zoveš HeatMan :D pozdrav!
awacs
08-04-2015, 08:33 PM
Dosta sam je zgazio na masteru da bi išla uz ostatak materijala na albumu, pa možda zato deluje vokal (kao najisturenija stvar) prekompresovano. :)
Čime god da si gazio master jebo si mu ke*u :) Da si se u miksu samo malo pedantnije pozabavio frekvencijama od 150-500Hz ne bi morao toliko da ga gaziš. Lampe su kul, mada nisu bitne. Ali odlično je za prvijenac!
Pozdrav,
Vasa
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.