View Full Version : Behringer X32 snimak sa USB error !?!?
Postovani,
da li je neko imao problem sa snimkom na mixeti Behringer X32.
Kada snimim na hdd, nece da pokrene, niti da ucita u bilo koji program
za obradu. Probao sam neke programe tipa recevery USB ali ista prica !
Velicina fajla je tu, ali izgleda da je nesto pogresno upisalo, pa sada nece
da ucita fajl...
da li ima nade (veoma su mi vazni ovi live snimci)
Molim Vas za pomoc
blags
31-03-2015, 03:24 PM
Da li windows uopste vidi fajl ili samo pokazuje da je odredjen prostor na hd-u zauzet ali fajla nema? Ukoliko je u pitanju druga varijanta mozda ti ovo pomogne da vidis u cemu je problem
https://soundforums.net/threads/8563-X32-thumb-drive-issue
awacs
31-03-2015, 04:18 PM
Ako se fajl ikako pojavljuje na HDD-u možeš da probaš da ga u Sound Forgeu otvoriš kao Raw PCM (a ne kao WAV). Koliko se sećam, pri otvaranju treba da mu zadaš osnovne parametre (mono/stereo, bit depth, sample rate...). Imaš i da biraš da li je zapis Big Endian ili Little Endian... probaš pa vidiš. I javi šta si uradio.
Pozdrav,
Vasa
Hvala na trudu blags / awacs,
evo postavljam sliku gde se vidi da je wav. format i ima velicinu (slika 3)
Koristio sam i Sound Forge i Audacity
https://www.youtube.com/watch?v=zaVr_WLikqs
ali nista za sada...
evo postavljam ako neko hoce link da preuzme pa da proba kod sebe
https://drive.google.com/file/d/0B3sV533yZNrKYk9DY2I5a0lOSzg/view?usp=sharing
Malo me zbunjuje to kada otvaram preko VLC ne vidi duzinu snimka (slika 1)
a preko SF (Slika 2) lepo vidi duzinu snimka 2:52
Bockie
31-03-2015, 09:43 PM
Da, otvorih u Forgetu...
Otvara kao RAW...probao sam i kao 16, 24 i kao 32 bit... Svaki put je rezultat potvrdio jednu pređašnju sumnju. A evo i koju:
Naime, pre pokretanja SForge-ta, prvo sam probao da "razdvojim" fajl u nadi da ću bar jedan deo da otvorim, ako je kraj ili početak fajla problematičan. Koristio sam običan RAR paker...i split to multiple archive funkciju...
No prvi put nešto nije radilo kako treba, pa je umesto da razdvoji u delove, spakovao ceo fajl od 29,9 Mb u
...pogodi koliko? - 21kb (?!?!)
E sad, opet radi testa (potvrde onoga što već znam), otvorim novi fajl u Forge (44.1/16bit), i ubacim 60sec silence, zatim snimim na desktop.
Taj fajl od 10 Mb u rar-u zauzima 7kb. (!)
Zatim otvorim raniji audio fajl sa gotovim miksom u Forge i izdvojim 60 sec parče, pa to snimim na desktop i ubacim u rar. Taj naprotiv bude 7 Mb!
Dakle, dva fajla, svaki po 10 MB - u RAR-u zauzmu drastično različite vrednosti!
Onaj koji sadrži zvuk je za 30% manji...A onaj sa tišinom...gotovo ne sadrži ništa osim par kilobajta za ekstenziju i ime!
To sam u potonjim potezima i potvrdio u Forgetu, kada sam otvarao kao RAW-wav...i dobio oko 3 min tišine...
Bojim se da je fajl od 29.9 Mb koji imaš...dead silence! :cry:
Na usb-u ( kupljen prosle nedelje 16gb) bilo je muzike u .wav koju pustam u pauzi, sada nece ni to da pusti a 100% je radilo cak sta vise zakuca se usb kada udjem u folder sa muzikom. Da nisam dodatno ostetio sa recovery programom? Ili je crko usb! Inace nije bio formatiran kod mene, a prenosio sam velike mg4 fajlove na njemu i ono sto kaze blags on je te obrisane mg4 fajlove (recovery ih je video) cuvao pa zato ove nije snimio?!
Da li to znaci da je sigurica samo snimanje na formatiran usb?! Predhodni usb 2gb je najmanje 100 fajlova odradio na cut-paste bez formatiranja:( ne mogu da verujem da sam puko ko zvecka :(
Arthur
01-04-2015, 07:37 AM
prvo proveri sa drugim USB stickom. uzmi neki koji radi 100% svuda i probaj sa njim
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.