PDA

View Full Version : ReAmping

milance
09-03-2015, 10:51 PM
Znam da je bilo dosta price na ovu temu i da je resenje uglavnom isto (Kupiti Reamp Box) i zavrsiti posao,ALI...
Moj setup je da izlazim sa 24 izlaza na desk iz karte. Mixer je "Ghost" koji ima direct Out na svakom kanalu i Line ili Tape input takodje. Uz to imam i Active DI box. Pa me sad zanima jel moguce iskoristiti nekako nesto od gore pomenutog da se nekako izvede ta promena impedance i udje u Amp s dobrim signalom?? Npr da se izadje iz karte u neki od mixer kanala i da se vrati nazad kroz Di box (mozda u reverse Di putanji) pa onda u Amp. Video sam par primera da i tako rade al ipak bih da cujem i vase misljenje. Hvala unapred.

Arthur
10-03-2015, 08:20 AM
ja sam se igrao sa tim, i dobijao neke rezultate, onda se otvorio za 80e za Radial PRO-RMP i reko ma daaj. Ne isplati se igrati se ako je rešenje toliko pristupačno.

Arthur
10-03-2015, 08:21 AM
usput postoji šansa (nisam inženjer, al su me upozoravali) da sjebeš neki ulazni stepen pojačala ili nekog uređaja u nizu.

milance
10-03-2015, 08:31 AM
Znam,znam,zato rekoh i da pitam iskusnije. Btw,ako znas da neko prodaje Radial-a,javi odmah. lli ga prosledi na 063 356 066. Tnx ;)

Elf
11-03-2015, 09:28 AM
ja sam se igrao sa tim, i dobijao neke rezultate, onda se otvorio za 80e za Radial PRO-RMP i reko ma daaj. Ne isplati se igrati se ako je re?enje toliko pristupačno.

Ista stvar. Sprava je lifesaver. :)

@milance

evo ovde su gitare sve reampovane.

https://www.youtube.com/watch?v=hY2Fvka0qLA

grada27
12-03-2015, 11:58 AM
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205197469770707&set=pb.1664572090.-2207520000.1426161250.&type=3&theater :wink: :wink:

Braca
25-03-2015, 02:12 PM
Koristim ozbiljniji re amp sistem, i do sada mi se to pokazalo kao nezamenljivo resenje, narocito u situacijama kada gitarista nije siguran u ton koji zeli da namesti, kao i da to sto namesti odgovara posle za mix. Posle mnogo muka i trazenja po netu odlucio sam se ne za ove modele jedan jedan, nego naterao sam svog saradnika da mi napravi jedan koji ima 1 ulaz gitarski i 5 izlaza kao i 6 izlaz za clean koji obavezno za svaku sesiju snimam, nasao gitarista ton ili ne. Ovo daje odredjeni konfor u radu, jer gitarista prilikom usnimavanja namesti ton koji mu odgovara za svirku, tako da snimam jedan clean i ton koji je namestio. Posle toga pocinje ustvari pravo zadvoljstvo jer u mixu mogu da trazim ton (naravno iz cevnih pojacala-kojih trenutno imam u studiju: Twin Reverb, Marshall JTM60, Marshal Clu&Country, Ampeg VT 40, svi su tube varijanta i to point to point) pri cemu je jako korisno sto mogu i pedale choruse i ostalo da koristim, i naravno odjednom snimim 4 pojacala ako mi bas treba neki ozbiljan gitarski Layer zvuk. Jako korisno za malo tvrdju gitarsku muziku, istovremeno je korisno i za bass i za klavijature.
Ako nekog jos nesto interesuje neka mi se javi na PM. Takvi ozbiljni re ampovi su kod Re dial preko 1.200$, dok su ovi jedan na jedan znatno jeftiniji i naravno sa manje mogucnosti.

Heavy Jerk
08-04-2015, 08:16 PM
Da, moze ta varijanta sa reverse DI-em, ali ipak nije to to.
Ja imam kombo (DI+reamp box) Red Eye 3D od Little Labs-a, spravica je super.