View Full Version : Yamaha NS 044
Dino74
08-03-2015, 01:22 PM
Pozdrav svima.... Ima li neko mo?da iskustva sa Yamahama NS 044? O kakvim se zvučnicima radi, dobri za studio ili ne??? Imam priliku da ih uzmem u paru za 100 EUR a stanje im je savr?eno. Već posjedujem Adam-e F7 i to je jedini par monitora koje trenutno imam. Pozdrav !!!
spartakus
09-03-2015, 08:07 PM
Moj savet ustedi ti pare poznato je da za yamahu treba jako skupo pojacalo,sem ako ga ne posedujesh.
Dino74
09-03-2015, 09:19 PM
Hvala na odgovoru. Pa vidio sam u mnogim studijima da Yamahe tjeraju i ne tako "preskupim" pojačalima. Čak sam viđao da ih tjeraju i sa Hi-Fi pojačalom, u cjenovnoj klasi od cca 200 EUR :)
Bockie
09-03-2015, 09:46 PM
Mogu samo o NS10 da pričam, ove nisam čuo... Desetki sam čuo...pa...20-tak pari...
Meni najbolji zvuk, sa njih izlazi u jednom novosadskom studiju, gde ih "gura" Korato (http://www.korato.com/korato.php?series=11), ručni rad poznate beogradske firme, komad iz 1987...sa brojem 002 ili 3, mislim...
Dakle iste godine kad su i osnovani, i jedan od prvih proizvedenih komada...Eno ga i danas..."plombe otpadaju" dok radi!
Posle toga PR-1 Radio Novog Sada gde ih je gurao Studer snagaški blok i povremeno BoZo...u par nekih prilika...
To su sve prilično četvorocifrene sprave.
Sve drugo što sam čuo prosto nema dodirne tačke sa tim, kao da su totalno druge kutije. Ne kažem da nema korektnog zvuka, ima, ali veze sa gore pomenutim nema... Kao da skloniš ćebe sa njih... Ne toliko u frekventnom smislu, nego prostorno, dubinski...
Dakle, alesis-i, tehnics-i, hi-fi-jevi...može se ubosti da radi sasvim korektno.
Ali ni približno dobro kao sa nekim ozbiljnim uređajem, što je i normalno u neku ruku...
E sad, to su kutije pravljene za neko vreme kada su neke stvari u zvuku i muzici bile bitne. I trajale su dok je tih stvari bilo. I onda je pre oko 15-tak godina nestao "hajp" za njima, što pojavom jeftinih kutija sa istoka, što iz prvog razloga. Koriste se i danas, i kupuju i prodaju...ali je realno skup sport "poterati ih kako treba".
Treba dobro znati zašto ti takav monitor treba da bi bilo smisleno nabavljati ga.
:thumbsup:
Dino74
10-03-2015, 05:14 PM
Bockie....svaka vam je riječ zlata vrijedna ;) Hvala na odgovoru i sve mi je jasno a takođe hvala što mi ostadoše novci u džepu jer bi ih potrošio bez veze a ne bi bio zadovoljan. Pozdrav!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.