View Full Version : Balansirani izlaz u nebalansirani ulaz
disco violence
07-03-2015, 10:15 AM
Trebao bi da balansirani izlaz iz kartice koji prolazi kroz nano patch+ spojim sa nebalansiranim RCA ulazom.Izlaz iz Nano patcha+ je 1/4 banana.Hvala
hofmann
07-03-2015, 11:08 AM
pa ja koliko vidim ovde imas kombo ulaz na nano patch-u znaci mozes i 1/4 inch-a trs da gurnes.
A sta je pitanje? Gde je problem?
disco violence
07-03-2015, 01:36 PM
pa ja koliko vidim ovde imas kombo ulaz na nano patch-u znaci mozes i 1/4 inch-a trs da gurnes.
A sta je pitanje? Gde je problem?
Mo?da nisam dobro postavio pitanje,treba balansirani 1/4 TRS na nebalansirani RCA da spojim.
mekonin
07-03-2015, 01:55 PM
Možda nisam dobro postavio pitanje,treba balansirani 1/4 TRS na nebalansirani RCA da spojim.
TRS TIP (HOT) na RCA TIP, TRS SLEEVE (GROUND) na RCA SLEEVE, TRS RING (COLD) spajas na TRS SLEEVE u samom TRS konektoru, mada moze i u RCA konektoru kao na slici:
http://i.imgur.com/ioC00Et.gif
Takodje, mislim da bi izlaz iz Nano Patch + radio i sa TS konektorom, gde bi se u samom uredjaju prespojio COLD na GROUND, pa je to sigurnija varijanta, a pritom i laksa za povezivanje.
Edit: Zaboravih da dodam, takvim prenosom gubi se 3dB u signalu zbog prelaska sa balansirane na nebalansiranu vezu.
disco violence
07-03-2015, 02:29 PM
Baš to me i bunilo da li odmah iz Nano patcha preći na TS ili TRS jer na samom uređaju piše da je i za balansiranu i nebalansiranu konekciju.Ustvari me interesovalo kako najbezbolnije izvršiti taj prelazak sa jedne na drugu.
mekonin
07-03-2015, 02:38 PM
Kao sto rekoh, najbolje je u samom uredjaju. Pokusaj sa TS, pa ako ne bude radilo probaj vezu sa slike.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.