PDA

View Full Version : Morning - nova autorska - akusti?ni pop sa dosta vokala :)

igormink
05-03-2015, 01:06 PM
Pozdrav,
upravo sam smiksao svoju novu pjesmu, pa bih prije masteringa volio ?uti komentare na miks. Ono ?to me najvi?e zanima je je li low end preglasan i premastan? I da, kako vam se svi?a pjesma? :)

https://soundcloud.com/igormilovcic10/morningfinalmix

Hvala!

Znak
05-03-2015, 10:12 PM
Pesma i izvo?enje su tako dobri da sam zaboravio da treba da slu?am da li je low end premastan i obratim pa?nju na miks.

igormink
06-03-2015, 06:17 AM
Ba? ti hvala Znak :) to je lijepi kompliment. Snimano je sve u?ivo osim vokala, tako da ima gre?kica, ali ne zamaram se njima, tako to mora biti :)

Bockie
06-03-2015, 07:47 AM
Lepa pesmica...mekano, fino!

Dve stvari su mi zapale "za uho"...

- Glavni vokal se na momente "bori" za prvi plan. Imam utisak da fali mo?da izvesna doza kompresije, ne mora čak ni "regler da radi"... Obrati pa?nju na to jo? jednom, ne mora da sam u pravu, ali to mi je bio jak utisak...

- Do pojave pratećih, pesma je jako..."mono"! Sve je u sredini. Mo?da onu ritam električnu malkice u desno da napravi ravnote?u sa akustarom ...ili kasnije "suziti" prateće ako je cilj bio da sve bude malo vi?e u centru.

Odličan rad svakako, lepo snimljeno, lepo zapakovano, eto osim ove dve opaske!

:thumbsup:

igormink
06-03-2015, 10:18 AM
Pozdrav,
hvala na opsaskama i kad malo bolje slu?am, sla?em se za vokal, nisam ga puno kompresirao, vi?e sam se pojedina?no s glasno?om igrao, ali ?ini se da ?e trebati jo? malo.
?to se ti?e mono slike - akusti?na gitara je snimljena sa 2 mikrofona i panirana je full 100%D i 100%L. Kako na bubnju ima samo 3 mikrofona (kick, sner i OH), nije mi imalo smisla da i?ta od toga guram sa strane, kao ni lead vokal. Sla?em se, mogao bi bar tu elektri?nu probati zagurati na jednu stranu vi?e. Vokale sam namjerno radio "?iroko" da se malo dobije taj eteri?ni moment, ali mo?da sam pretjerao u odnosu na ostatak slike?