Log in

View Full Version : Korg MS-20 ili dobra mikseta + ms20 vsti

kurajber
23-02-2015, 03:36 PM
Najpre, pozdrav svima :)

Od nedavno sam poceo da ucim i unapredujem znanje ove divne masine (vsta-a :( ) i ideci sve dublje shvatio sam da su mu mogucnosti dosta dobre za ono sto meni treba u muzici kao i u nekoj autenticnosti zvukova koje zelim da proizvedem.

Posto sam postao dosta poznat sa ms20, smara me vise da moram da linkujem knobove na automatizaciju i kontrolu misem.

Posto ne posedujem miksetu... a istovremeno ne mogu da ne odradim traku a da nema MS-20 u njemu... U dilemi sam da li da kupujem MS-20 ili MS-20 mini, ili da uzimam neku fleksibilnu miksetu za te pare sa kojom cu moci da radim sve ove stvari kao na ms-20 plus da je koristim za druge stvari. Mozda deluje kao da sam odgovorio sam na svoje pitanje ovde, ali posto sam postao fanatik za korga, cuo sam da je zvuk iz hardvera jedno 10 puta bolji nego ovaj iz vsta tako da sam u zabludi... :D

svaki savet, sugestija ili kritika na ovo je dobro dosla :)

awacs
23-02-2015, 04:15 PM
A za?to ne bi svirao bubanj, kad si već bubnjar (ako me sećanje ne vara)? :)

Pozdrav,

Vasa

kurajber
23-02-2015, 04:43 PM
pobrkao si me sa nekim druze, prvi put sam ovde :) mozda zbog nicka koji je totalno random :) poz

awacs
24-02-2015, 02:44 PM
pobrkao si me sa nekim druze, prvi put sam ovde :) mozda zbog nicka koji je totalno random :) poz

E, onda izvinjavaj :)

Kako god bilo, mikseta ti neće pomoći, osim ako „miksetom” ne nazivaš neki od digitalnih kontrolera poput Behringerovog BCF2000 http://www.behringer.com/EN/Products/BCF2000.aspx

Što se tiče MS20 Mini... ne znam na šta ljudi misle kad kažu da nešto zvuči „deset puta bolje”. Treba sam da čuješ i uporediš, pa da sam proceniš... I ima male dirke, mada ne znam koliko ti je to važno.

Pozdrav,

Vasa

DaBear
26-02-2015, 08:43 PM
Najpre, pozdrav svima :)

Od nedavno sam poceo da ucim i unapredujem znanje ove divne masine (vsta-a :( ) i ideci sve dublje shvatio sam da su mu mogucnosti dosta dobre za ono sto meni treba u muzici kao i u nekoj autenticnosti zvukova koje zelim da proizvedem.

Posto sam postao dosta poznat sa ms20, smara me vise da moram da linkujem knobove na automatizaciju i kontrolu misem.

Posto ne posedujem miksetu... a istovremeno ne mogu da ne odradim traku a da nema MS-20 u njemu... U dilemi sam da li da kupujem MS-20 ili MS-20 mini, ili da uzimam neku fleksibilnu miksetu za te pare sa kojom cu moci da radim sve ove stvari kao na ms-20 plus da je koristim za druge stvari. Mozda deluje kao da sam odgovorio sam na svoje pitanje ovde, ali posto sam postao fanatik za korga, cuo sam da je zvuk iz hardvera jedno 10 puta bolji nego ovaj iz vsta tako da sam u zabludi... :D

svaki savet, sugestija ili kritika na ovo je dobro dosla :)

Ostani na VST-u..hardware synth nije ni blizu fleksibilan kao soft synth. Trebace ti I MS20 I mikseta..pa puno kablova, interfejsa, MIDI / USB kablova, kojekakvih kutijica da sve to povezes i opet ce da bude smaranje..a da ne pricam sto PRAVI MS20 NEMA memorije.
A zvuk - nema teorije da ces da primetis "10 puta bolju" razliku u zvuku a i da primetis to ti nece ni malo pomoci u produkciji / komponovanju / pravljenju dobre muzike. Koga je briga da li je VST ili pravi synth??

Bockie
26-02-2015, 10:06 PM
Koga je briga da li je VST ili pravi synth??

Pa svi ovi ?to kupuju skupe hifi sisteme sa kablovima od 2k? da čuju Guettu u punom svetlu! :wink:

Sharan
27-02-2015, 07:41 AM
Uzmi ovaj novi ms20 modul sa sekvencerom ))

Lag
14-06-2015, 04:47 PM
Stvarno zavisi ?ta hoće? da radi?. Koji mjuz i koji pristup mjuzu. VST i gledanje u monitor povlači jedan pristup radu za sobom, hardver potpuno drugi. Ja imam dva različita projekta zbog ovoga. Jedan je sve in-the-box i tu radim stvari koje nikako ne bih mogao da radim sa hardverom, a imam i opreme za loop, Obscurum-style tehno koji je deset puta te?e raditi na kompu - i production-wise, i arrangement-wise.